inloggen | aanmelden

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws voor en over woningcorporaties.

HW Wonen voorziet 100 woningen van zonnepanelen

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie HW Wonen plaatst dit jaar op zo'n 100 woningen zonnepanelen. HW Wonen heeft ruim 1200 huurders aangeschreven om ze te vragen naar hun interesse voor zonnepanelen op het dak van hun huurwoningen. Ruim 300 huurders hadden interesse. Via een loting zijn 100 huurders geselecteerd voor deelname.
Lees verder

Innovatieve projecten voor betaalbaarheid in huursector gezocht

Gepubliceerd op:
De KWH-i-Opener is een prijsvraag om vernieuwende projecten van woningcorporaties voor het voetlicht te brengen. Dit jaar is het thema betaalbaarheid voor huurders. Corporaties en huurdersorganisaties met (gezamenlijke) innovatieve projecten op dat gebied, kunnen zich nog tot en met 28 augustus aanmelden.
Lees verder

Mitros verlaagt huur voor een aantal woningen

Gepubliceerd op:
Per 1 oktober 2015 verandert de puntentelling voor sociale huurwoningen. Voor een aantal woningen in Utrecht en Nieuwegein betekent dit dat Mitros de huurprijs gaat verlagen. De corporatie berekent zelf welke woningen in aanmerking komen voor een huurverlaging.
Lees verder

Zoektocht naar huurwoning duurt gemiddeld 9 maanden

Gepubliceerd op:
Woningzoekers zijn gemiddeld 9 maanden op zoek naar een nieuwe huurwoning. Uit onderzoek van huurmarktplaats DirectWonen.nl onder 1779 woningzoekers blijkt bovendien dat er grote individuele verschillen zijn. De meest populaire zoekplaatsen zijn Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Lees verder

Omnia Wonen verkoopt 136 sociale huurwoningen

Gepubliceerd op:
Omnia Wonen gaat in de gemeente Amstelveen 136 sociale huurwoningen verkopen. De gemeente stelt als voorwaarde dat de woningen van woningcorporatie Omnia Wonen met minimaal 10% korting eerst aan eigen huurders worden aangeboden.
Lees verder

Huurprijs vrije sector stijgt fors in grote steden

Gepubliceerd op:
De huurprijzen voor vrije sector woningen in Nederland zijn in het tweede kwartaal van dit jaar met 2,3% gestegen in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in de vier grote steden Amsterdam (+7%), Den Haag (+7%), Rotterdam (+9%) en Utrecht (+7%) stegen de huurprijzen hard. Dat blijkt uit huurmarktcijfers van Pararius Huurwoningen.
Lees verder

Huurders corporatie WonenBreburg stappen naar geschillencommissie

Gepubliceerd op:
Bijna veertig huurders van corporatie WonenBreburg stappen naar de geschillencommissie Energie en Water. De huurders hebben al jaren een conflict met de corporatie over het verwarmingssysteem in hun rijtjeshuizen die de corporatie vier jaar geleden liet bouwen.
Lees verder

Woonbond: Lagere huurstijging belangrijk voor betaalbare huren

Gepubliceerd op:
De Woonbond is van mening dat huurders wel degelijk gebaat zijn bij lagere huurstijgingen. De bond reageert hiermee op het onderzoek van Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Volgens PBL hebben corporaties slechts beperkte invloed op betaalrisico's bij huurders door huren minder hard te late stijgen.
Lees verder

Corporaties kunnen weinig doen aan betaalrisico’s bij huurders

Gepubliceerd op:
Ongeveer 12 % van de huurders van corporatiewoningen heeft moeite om rond te komen. Corporaties kunnen weinig bijdragen aan het verminderen van deze zogeheten ‘betaalrisico’s’. Door af te zien van de gebruikelijke jaarlijkse huurverhogingen neemt het aantal huurders met betalingsproblemen nauwelijks af.
Lees verder

Anti-kraakwet creëert schijnveiligheid – Leegstandbeheer biedt oplossing

Gepubliceerd op:
Deze week werd er veel gesproken over de ontwikkelingen omtrent het Amsteleiland nabij Oudekerk aan de Amstel. De vier woningen op het wooneiland zijn gekraakt. Als gevolg van een maas in de anti-kraakwet zal de procedure om de krakers uit te zetten hoogstwaarschijnlijk lang gaan duren.
Lees verder

Beschikbaarheid sociale huur onder druk

Gepubliceerd op:
Betaalbaarheid staat hoog op de agenda bij corporaties. Tegelijkertijd verwacht echter bijna de helft problemen omtrent de beschikbaarheid. Als gevolg van passend toewijzen zal het aanbod aan betaalbare huurwoningen tot de aftoppingsgrens (€ 576,87 voor een- en tweepersoonshuishoudens, € 618,24 voor drie- en meer) volgens hen niet voldoende zijn voor de vraag.
Lees verder

De Eneco Gebouwmanager kan woningcorporaties veel opleveren

Gepubliceerd op:
Installaties voor het verwarmen, koelen en ventileren zijn verantwoordelijk voor 40% - 50% van de totale energieconsumptie van een gebouw. Door deze installaties optimaal aan te sturen valt er veel te winnen – voor u als woningcorporatie én voor uw bewoners. Met de Eneco Gebouwmanager kunt u die aansturing volledig in beeld brengen. Niet alleen hebt u snel en 24/7 inzicht in de prestatie van uw gebouw en installaties, u verbetert ook het wooncomfort én u realiseert een flinke kostenbesparing.
Lees verder

WoCom bekijkt mogelijkheden klushuurwoningen

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Wocom wil de mogelijkheid van klushuurwoningen bekijken en zoekt mensen die daarover mee willen denken. Het idee is dat de huurder het huis zelf opknapt in ruil voor een lagere huur.
Lees verder

Sterke groei woningvoorraad Eindhoven

Gepubliceerd op:
In Eindhoven wordt dit jaar een recordaantal woningen in aanbouw genomen. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om ruim 3500 woningen. Woningcorporatie Woonbedrijf spant de kroon met de ontwikkeling van 1130 woningen. Normaal worden er in Eindhoven per jaar ongeveer 1000 woningen toegevoegd aan de woonvoorraad.
Lees verder

Steeds meer huurders Domijn kiezen voor zonnepanelen

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Domijn heeft samen met energiebedrijf Zelziuz in 2014 600 huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Huurders besparen hierdoor 100 tot 275 euro op hun woonlasten. Het project heeft in 2015 een succesvol vervolg gekregen onder de vlag van Reimarkt. Inmiddels zijn de eerste 200 woningen voorzien van zonnepanelen.
Lees verder

Waarom een nieuw kozijn, als het ook gerepareerd kan worden?

Gepubliceerd op:
Als sloten het begeven – door slijtage, inbraak of storing – wordt de oplossing al gauw gezocht in de aanschaf van een nieuw kozijn. “Jammer”, vindt Albert van der Avoird. “In 98% van de gevallen kunnen we hang- en sluitwerk repareren/vervangen. Met 13.000 onderdelen op voorraad doen we dit vaak nog op dezelfde dag. Ook als het slot al zo’n dertig jaar oud is.”
Lees verder

Meer vertrouwen in de toekomst van woningcorporaties

Gepubliceerd op:
Medewerkers hebben meer vertrouwen in de toekomst van hun woningcorporatie. Een positief signaal voor de sector. Op de stelling: ‘Ik heb vertrouwen in de toekomst van mijn woningcorporatie’ wordt met een 7,1 flink hoger gescoord dan vorig jaar (6,3) en het landelijk gemiddelde (6,3). Ook het vertrouwen in de directie is met een 7,1 enorm gestegen ten opzichte van vorig jaar (6,3). 
Lees verder

Zegwaard Rioolbeheer: ’’Een goed imago met de juiste rioolzorg!’’

Gepubliceerd op:
Een verstopte badkamer- , keuken- of toiletafvoer? Het preventief reinigen van dakgoten en/of rioleringsstelsels? Het inspecteren van de standleiding? Voor al deze zaken – en meer – kunt u terecht bij Zegwaard Rioolontstopping. 
Lees verder

Masterclass over VvE Beheer

Gepubliceerd op:
Afgelopen maand organiseerde MVGM VvE Management in samenwerking met FM Alumni een Masterclass over VvE Beheer, met als onderwerp: 'Onafhankelijk VvE beheer van gemengde complexen zonder belangenverstrengeling bestaat niet!'
Lees verder

Aareon NL lid van de prestigieuze Microsoft Dynamics President's Club 2015

Gepubliceerd op:
Aareon NL is benoemd tot lid van de 2015 Microsoft Dynamics President's Club. Daarmee behoort Aareon tot de 5% best presterende Microsoft Dynamics partners wereldwijd.
Lees verder

ErP – Hoe beïnvloedt dit installaties?

Gepubliceerd op:
Om ons klimaat te beschermen heeft de Europese Unie ambitieuze doelen geformuleerd. De lidstaten moeten in 2020 ten opzichte van dertig jaar terug 20% meer duurzame energie gebruiken, 20% minder traditionele energie en de CO2 -uitstoot met 20% reduceren.
Lees verder

Purilan Plus dakraam, de kleine Ubbink topper!

Gepubliceerd op:
Het Purilan Plus dakraam van Ubbink voldoet aan de isolatie-eisen van deze tijd. Het is het enige kleine uitzetraam (4-pans) met een isolatiewaarde van U= 1,6 W/m2K. De Purilan Plus is robuust en uv-bestendig, ziet er zowel van binnen als van buiten fraai uit en is zeer geschikt voor de vervangingsmarkt; het raam kan namelijk van binnenuit worden vervangen door het bestaande gat.
Lees verder

Optimalisatie van energie- en waterverbruik bij De Veste, Naarden

Gepubliceerd op:
“Transparantie van het totale energieverbruik maakt het veel gemakkelijker om de volledige energielevering in het appartementencomplex te optimaliseren”, zegt Linthorst, installateur bij De Veste, die tevens verantwoordelijk is voor de levering en facturatie van energie.
Lees verder

Slimme rookmelders halen norm in?

Gepubliceerd op:
Met de komst van nieuwe technieken en zienswijzen worden bestaande normen soms ingehaald. De introductie van de nieuwe lijn draadloos koppelbare rookmelders van Fire Angel brengt nieuwe mogelijkheden binnen handbereik. Maar hoe verhoudt zich dat met de NEN 2555?
Lees verder

De toekomst van huurincasso – Vesting Finance daagt corporaties uit anders te denken

Gepubliceerd op:
Woningcorporaties hebben een maatschappelijke zorgplicht richting hun huurders. Echter, kan het gebeuren dat een kleine groep niet-betalende huurders bij steeds verschillende corporaties voor tienduizenden euro’s aan kosten veroorzaakt, door bijvoorbeeld huisuitzettingen. Wat kan er anders aan het acceptatiebeleid van corporaties, zodat deze huurders eerder worden geïdentificeerd en een beter passende woonoplossing kan worden aangeboden, zodat wanbetaling minder snel ontstaat?
Lees verder

Meer nieuws

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle woning-corporaties met contactpersonen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Wij sporen in één keer lekkages op en leggen dit vast in een uitgebreide rapportage ...

Uw SAP & Microsoft ICT Solution Provider.


ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...

Tempelman - de Niet beschikt over het grootste landelijke netwerk van ambtelijk bevoegden...

ACM Vastgoed Groep, met een landelijke dekking vanuit meerdere regiokantoren...

Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid tot de expert...

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland die er speciaal is voor woningcorporaties...

Onze missie is het leveren van producten die het eenvoudig mogelijk maken veilig...

Solviteers helpt woningcorporaties met de realisatie van deze ICT-omgeving. Wij hebben veel ervaring...

Vandersanden Group is specialist in de productie van straatbakstenen, gevelstenen en gevelsteentoepassingen...

Aralco NVS heeft een jarenlange ervaring in natuurlijke ventilatie. Zo heeft Aralco NVS talrijke...

Wij zijn een bedrijf met een ruime ervaring, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met ...

Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...

Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor... 

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...

De ROCKPANEL Group is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal...

WoningNet is hét Shared Service Center op het gebied van de woningmarkt en heeft de ideale...

Nederlands grootste dienstverlener in ontstoppen, reinigen, inspecteren, repareren en vernieuwen...

Als inkoopcollectief en onafhankelijk tussenpersoon vertegenwoordigt Aenergie meer dan 300 woningcorporaties...

Comfort Partners is een groot technisch installatiespecialist in de woningbouw...


Cegeka-dsa levert software en services voor de vastgoedmarkt. We willen actief bijdragen aan het efficiënter...

Onze expertise is het vastgoedrecht, met een nadruk op het huurrecht. Wij kunnen u adviseren...

Recticel Insulation Nederland is gevestigd in Kesteren. In België worden de duurzame...

Kamstrup – marktleider in statische warmtemeters – levert warmtemeters, koudemeters, elektriciteitsmeters...

Coenen BV één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van afdichtingen...

Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...

Camelot steeft ernaar om voor zowel leegstaand als volstaand vastgoed dé toonaangevende en innovatieve ...

Ad Hoc is sinds 1990 marktleider in het beheer van leegstaand vastgoed. Met producten zoals Beheer...

Aethon verrijkt de arbeidsmarkt. Onze frisse kijk op flexibele arbeid helpt werkgevers...

Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...

Riool-Reinigings-Service, RRS Nederland BV is in Nederland dé specialist ...

Shifft biedt woningcorporaties een turn-key oplossing om huurder actief te betrekken in het snel veranderende...

Onze ruime ervaring in de woningcorporatiebranche kenmerkt zich door diverse online...

We zijn actief op het vlak van wonen, vastgoed en financiën en bemiddelen in alle voorkomende functies...

Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is dan ook al bijna 20 jaar...

VMG Versteeg Metaal Groep is dit jaar al 50 jaar gespecialiseerd in de productie van stalen en aluminium...

Groenewegen en Partners is een full service creditmanagementorganisatie die snelheid, expertise, duurzaamheid...

CNS is de BI-specialist in de sociale woningbouw. Tientallen corporaties maken gebruik van snelle...

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...

NEH realiseert en beheert ICT-oplossingen voor onder meer woningcorporaties, banken...

Bergschenhoek Luchtcomfort gaat uit van de comfortwens van de gebruiker...

Ervaren, Betaalbaar en Persoonlijk VvE beheer

AEPEX is een toonaangevend consultancybedrijf dat sinds 1997 gespecialis...

Vesting Finance is een innovatieve, ambitieuze en professionele organisatie voor credit management...

Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties

De experts voor de hele levensduur van uw liften en roltrappen. Van ontwerp tot installatie, service...

AWB, uw partner in totaaloplossingen. AWB is sinds 2002 onderdeel van de Vaillant Group...

Met state-of-the-art energie- oplossingen kunnen wij van uw vastgoed duurzame gebouwen...

The Mac Group BV is op gezet om u van dienst te zijn als collega-ondernemer in deze ...

Binnen Inventum wordt al ruim 100 jaar met veel toewijding, kennis en kunde gewerkt aan de ontwikkeling

Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.

Bruynzeel Keukens realiseert haar rendement door als gespecialiseerd keukenbedrijf complete keukens...

PrivaPark heeft zich gespecialiseerd in het efficiënt oplossen van parkeerproblemen...

Een huis is meer dan vier muren en een dak. Het is de plek waar je leeft, je terugtrekt en waar je...

Microsoft (SharePoint) specialist voor woningcorporaties op het gebied van communicatie...

Mulcoflex is gespecialiseerd in betonreparatie, voegafdichting en kunststofvloeren...

Roessen & Roessen Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in het verwijderen van asbesthoudende...

Facto Geo Meetdienst is een geodetisch ingenieursbureau met vijf locaties die zorgen voor ...

Casix zorgt ervoor dat u als verhuurder een enorme kostenbesparing op het onderhoudsproces realiseert ...

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...

Goede kwaliteit en innovatieve dienstverlening tegen optimale kosten, dat is waar Feenstra...

Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland, is gespecialiseerd in de waterdichting van daken...

Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...

NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...

HuisMakeOver is een landelijke werkende formule, actief in de interieur- en vastgoedbranche.

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor zowel utiliteit als woningbouw...

Dutch Solar Systems BV (DSS BV) is opgericht in 1998. Onze groothandel in duurzame...

Isotechniek is één van de oudste isolatiebedrijven in Nederland. In dertig jaar...

Centric biedt maatwerksoftware, infrastructuuroplossingen en professionals voor het inrichten...

Onze advocaten huur- en onroerend goedrecht adviseren en procederen over juridische kwesties...

Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties...

Roessen & Roessen verzorgt in opdracht van woningcorporaties en deurwaarders de totale

Antea Group begeleidt corporaties van begin tot eind bij woningbouw- ontwikkelingen. Van haalbaarheids ...

BoitenLuhrs is een incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor. Met onze juridische en financiële...

Al bijna 100 jaar expertise Samenwerking Glasverzekering is in 1919 opgericht door...

Meilof Riks bv biedt kwalitatief hoogwaardige Vasco aluminium dakgoten en Aluvorm aluminium...

Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept...