inloggen | aanmelden

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws voor en over woningcorporaties.

Gemeenten hebben geen geld voor woningaanpassingen

Gepubliceerd op:
Gemeenten hebben vaak geen goed beeld van de behoefte aan woningaanpassingen voor senioren. Bovendien reserveren gemeenten nauwelijks geld voor aanpassingen. Tevens zien zij geen actieve rol voor zichzelf weggelegd in de bemiddeling tussen senioren en levensloopbestendige woningen. Dat blijkt uit een inventarisatie van seniorenorganisatie ANBO en onderzoeksbureau Kien.
Lees verder

Rochdale verkoopt wooncomplex aan Vesteda

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Rochdale heeft het wooncomplex aan de Boelelaan in Amsterdam Buitenveldert verkocht aan Vesteda. De levering heeft inmiddels plaatsgevonden. Vesteda wil het complex in het komende jaar verder omtoveren tot een modern woongebouw voor het middensegment, de mensen die te veel verdienen om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen.
Lees verder

Rochdale int huur bij huurachterstand direct van uitkering

Gepubliceerd op:
De Amsterdamse woningcorporaties brengen in navolging van Rochdale de huur van wanbetalers in mindering op hun bijstandsuitkering. Dat gebeurt na een geslaagde proef waarbij bij 132 huurders in Zuid-Oost met huurachterstand de huur direct werd afgeschreven van hun bijstandsuitkering. Rochdale werkte hiervoor samen met de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam.
Lees verder

Meer nieuwbouw marktsector, woningcorporaties blijven achter

Gepubliceerd op:
In 2014 is het aantal nieuw te bouwen woningen waarvoor een vergunning is afgegeven toegenomen tot ruim 39 duizend. Dit is 50 procent meer dan in 2013. Het zijn met name de bouwers voor markt die opdrachten hebben voor nieuwbouw. Woningcorporaties nauwelijks nieuwbouw in de portefeuille. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder

De Key verlengt contract Key2Wocas

Gepubliceerd op:
Op 17 februari heeft woonstichting De Key uit Amsterdam haar contract met Centric verlengd. Het betreft een contract van vijf jaar voor de inzet van Key2Wocas, het informatiesysteem voor woningcorporaties van Centric.
Lees verder

Almere pakt de verdeling van sociale woningen aan.

Gepubliceerd op:
De gemeente Almere gaat de verdeling van sociale woningen wijzigen. In de regio Almere zijn sociale huurwoningen schaars. Almere wil vrijkomende huurwoningen gerichter toewijzen aan woningzoekenden die hier echt op aangewezen zijn. Daarnaast wil de gemeente andere regels laten gelden voor urgent woningzoekenden, voor starters en voor doorstromers.
Lees verder

Woonstad Rotterdam wil huurders energiebewuster maken

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Woonstad Rotterdam en energieleverancier WoonEnergie hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel van de samenwerking is om huurders energiebewuster te maken. Dit moet leiden tot structurele besparingen op de energiekosten.
Lees verder

Amsterdamse organisaties demonstreren tegen huurprijzen

Gepubliceerd op:
Ruim 50 bewoners- en maatschappelijke organisaties uit Amsterdam roepen op om op zaterdag 14 maart massaal te demonstreren. De organisaties constateren dat huren voor velen onbetaalbaar wordt. In de afgelopen twee jaren was de huurverhoging jaarlijks 4 tot 6.5 procent. Steeds meer huurders maken zich zorgen of zij de huur nog wel kunnen betalen.
Lees verder

Renovatie Amsterdamse Van der Pekbuurt wordt versneld

Gepubliceerd op:
De gemeente Amsterdam wil 5 miljoen euro beschikbaar stellen aan stichting Ymere voor renovatie van woningen in de Van der Pekbuurt. Naast deze 5 miljoen euro gaat het college akkoord met een voorschot op subsidies waardoor de hoognodige vernieuwing in de Van der Perkbuurt van start kan gaan.
Lees verder

Woonbedrijf van start met bouw duurzame woningen

Gepubliceerd op:
In Eindhoven is Woonbedrijf gestart met de bouw van de eerste duurzame huurwoningen voor een groep mensen die actief hebben meegedacht over het project. Het project bestaat uit 56 appartementen, 12 zorgappartementen en 14 rijwoningen. Alle woningen worden sociale huur. De belangstelling voor het project was vanaf de start al groot.
Lees verder

Verder herstel woningmarkt

Gepubliceerd op:
Het herstel op de woningmarkt zet door. In het Westen stijgt de prijs bovengemiddeld met 5,1% en daalt het aantal te koop staande woningen met 10,3%. In het Noorden, Oosten en Zuiden van het land stijgen de prijzen licht en het aantal te koop staande woningen daalt met 4,2%. Dat concludeert Calcasa op basis van een analyse van de woningmarktcijfers.
Lees verder

Corporaties moeten betaalbare huurwoning aanbieden

Gepubliceerd op:
Woningcorporaties moeten sociale huurwoningen met een huur onder de zogeheten aftoppingsgrens met ‘voorrang’ toe gaan wijzen aan huishoudens met recht op huurtoeslag. Dit moet ervoor zorgen dat een groeiende groep huurtoeslagontvangers een te dure huurwoning krijgt toegewezen. Corporaties die niet voldoen aan de nieuwe eis riskeren een boete.
Lees verder

Utrechtse huurders worden terugbetaald

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Mitros geeft de bewoners van gerenoveerde woningen in Utrecht huur terug omdat de huurverhoging naar aanleiding van energiebesparende renovatie te hoog was. De renovatie leidde tot minder energiebesparing dan was verwacht. Dat blijkt uit onderzoek van het Woonbond kennis- en adviescentrum (WKA).
Lees verder

Nijmegen gaat ‘Rotterdamwet’ toepassen

Gepubliceerd op:
Na Rotterdam is Nijmegen de tweede gemeente die de `Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek' (in de volksmond Rotterdamwet) mag gebruiken om bepaalde groepen woningzoekenden uit vier `probleembuurten' te weren. Minister Blok heeft de gemeente Nijmegen hiervoor toestemming gegeven.
Lees verder

Arcade neemt bijna 500 eenheden over van Vestia

Gepubliceerd op:
Arcade heeft 469 verhuureenheden overgenomen van Vestia. Bijna 70% hiervan valt binnen de sociale sector. Het betreft twee Scheveningse complexen aan de Badhuiskade en Utrechtsestraat en vijf Naaldwijkse complexen aan de Stokdijkhof, Bizet, Sint Martinusstraat, Van Lijnschootenlaan en eengezinswoningen in de Lage Woerd.
Lees verder

CBS brengt woningvoorraad in kaart

Gepubliceerd op:
In opdracht van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties heeft het CBS een maatwerktabel samengesteld van de woningvoorraad op 1 januari 2014 per 4-cijferig postcodegebied. De tabel geeft cijfers over het aantal woningen naar eigendom (koopwoning of huurwoning van corporatie of particuliere verhuurder), woningtype, oppervlakte en bouwjaar.
Lees verder

Vestia verkoopt bedrijfsverzamelgebouw voor ondernemers

Gepubliceerd op:
Vestia heeft een geschikte koper gevonden voor BINK36, de plek in Den Haag voor creatieve en innovatieve ondernemers die momenteel plaats biedt aan circa 250 startende ondernemers. Koper is Vastgoedmaatschappij BINK, dat bestaat uit twee lokale ondernemers die het concept van BINK36 voortzetten.
Lees verder

Rvs hekwerken, een duurzame verandering

Gepubliceerd op:
Naar mening van VMG biedt roestvaststaal, ten opzichte van de meer traditionele materialen, een groot aantal voordelen. Wanneer wordt gekozen voor RVS, kan een aantal fases in de productieketen worden overgeslagen.
Lees verder

Huurverhoging weer afhankelijk van inkomen

Gepubliceerd op:
Verhuurders van sociale huurwoningen mogen ook dit jaar het inkomen een rol laten spelen bij de jaarlijkse huurverhoging. Zij mogen voor midden- en hogere inkomens bovenop de basishuurverhoging de wettelijke opslag van respectievelijk een 0,5% en 2,5% toepassen. De basishuurverhoging bedraagt per 1 juli 2015 maximaal 2,5%.
Lees verder

Na-isoleren en tegelijk vochtproblemen oplossen?

Gepubliceerd op:
Steeds meer woningeigenaren zijn enthousiast over Drowa vloerisolatie. Het toepassen van Drowa vraagt namelijk een relatief geringe investering, kan doorgaans snel gerealiseerd worden zonder ingrijpende maatregelen, maar sorteert een groot effect. Met Drowa wordt tegelijk ook afgerekend met alle problemen die kunnen ontstaan door een te natte kruipruimte.
Lees verder

Woningstichting Triada en Itmundi gaan online samenwerking aan

Gepubliceerd op:
Woningstichting Triada kiest voor Itmundi bij de realisatie van haar nieuwe website met daarbij een koppeling tussen Tobias en de nieuwe website. Dit gebeurt in diverse fasen. Graag informeren wij u over het proces en de samenwerking die wij met Triada aangaan.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/advies/itmundi

Voor de toekomst van woningcorporaties draait alles om inzicht

Gepubliceerd op:
Woningcorporaties staan voor een stevige uitdaging. Veel corporaties zien de kosten stijgen doordat processen niet goed op elkaar zijn afgestemd. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van IT kunnen daar verandering in brengen. Dit heeft direct een positief effect op de liquiditeitspositie, leidt tot efficiënter debiteurenbeheer en een beter imago.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/software-ontwikkeling/sap-nederland-bv

Vestia verkoopt ruim 7.000 studentenwoningen

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Woonstad koopt ruim 7.000 kamers, studio’s, appartementen en bedrijfsruimten in Rotterdam van Vestia. Ook neemt de corporatie de studenten- en jongerenhuisvester Vestia Stadswonen over. De overdracht van het onroerend goed en de overgang van de medewerkers vindt naar verwachting 1 mei 2015 plaats.
Lees verder

Van der Velden Rioleringsbeheer bestaat 50 jaar!

Gepubliceerd op:
Ja, u leest het goed: Van der Velden rioleringsbeheer bestaat al 50 jaar, en daar zijn we ontzettend trots op! In de afgelopen 50 jaar is Van der Velden uitgegroeid tot het meest veelzijdige rioleringsbedrijf van Nederland. Of het nu gaat om het ontstoppen, inspecteren en reinigen van uw riolering,  inzamelen en verwerken van olie en vet of het vernieuwen en renoveren van bestaande leidingen. Met onze landelijke dekking en 24 uurservice, hoogwaardig materiaal en gespecialiseerde mensen kunnen we aan een brede vraag vanuit de markt voldoen.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/riool-reparatie/van-der-velden-rioleringsbeheer

Preventie van huurachterstanden in de sociale sector – tijd voor een andere aanpak?

Gepubliceerd op:
Als het gaat om preventie van huurachterstanden, hebben corporaties te maken met de spagaat tussen hun huisvestingsplicht enerzijds en de privacy van (kandidaat-)huurders anderzijds. Dit maakt het voor hen lastig om huurders naar risico te segmenteren en gedifferentieerd te benaderen. De groep kwetsbare huurders lijkt afdoende beschermd te worden. Maar werkt het huidige beleid wel in hun voordeel? Of komen zij, en daarmee ook de corporatie, hierdoor juist verder in de problemen?
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/juridisch/vesting-finance

Meer nieuws

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle woning-corporaties met contactpersonen.

Een greep uit ons leveranciersregisterRemeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor zowel utiliteit als woningbouw...

Bruynzeel Keukens realiseert haar rendement door als gespecialiseerd keukenbedrijf complete keukens...

VMG Versteeg Metaal Groep is dit jaar al 50 jaar gespecialiseerd in de productie van stalen en aluminium...

DrainSolutions is gespecialiseerd in het projectmatig aanleggen van drainagebuizen onder vastgoed...

AWB, uw partner in totaaloplossingen. AWB is sinds 2002 onderdeel van de Vaillant Group...

Roessen & Roessen verzorgt in opdracht van woningcorporaties en deurwaarders de totale

BoitenLuhrs is een incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor. Met onze juridische en financiële...

WoningNet is hét Shared Service Center op het gebied van de woningmarkt en heeft de ideale...

Kamstrup – marktleider in statische warmtemeters – levert warmtemeters, koudemeters, elektriciteitsmeters...

Riool-Reinigings-Service, RRS Nederland BV is in Nederland dé specialist ...


Coenen BV één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van afdichtingen...

Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties...

Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid tot de expert...

AEPEX is een toonaangevend consultancybedrijf dat sinds 1997 gespecialis...

Meilof Riks bv biedt kwalitatief hoogwaardige Vasco aluminium dakgoten en Aluvorm aluminium...

Deterink Advocaten en Notarissen heeft ruime ervaring in het adviseren, procederen en samenwerken...

Uw SAP & Microsoft ICT Solution Provider.


HuisMakeOver is een landelijke werkende formule, actief in de interieur- en vastgoedbranche.

ACM Vastgoed Groep, met een landelijke dekking vanuit meerdere regiokantoren...


Onze missie is het leveren van producten die het eenvoudig mogelijk maken veilig...

Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...

Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept...

DebtSupport biedt snelle oplossingen bij betalingsachterstanden. De diensten zijn gericht op...

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...

Met state-of-the-art energie- oplossingen kunnen wij van uw vastgoed duurzame gebouwen...

Bergschenhoek Luchtcomfort gaat uit van de comfortwens van de gebruiker...

PrivaPark heeft zich gespecialiseerd in het efficiënt oplossen van parkeerproblemen...

Microsoft (SharePoint) specialist voor woningcorporaties op het gebied van communicatie...

Antea Group begeleidt meer dan 75 corporaties in Nederland. Onze kracht is dat wij u...

Vesting Finance is een innovatieve, ambitieuze en professionele organisatie voor credit management...

Gevelplan plaatst, onderhoudt en renoveert gevels in heel Nederland. We werken voor de zakelijke...

IGCN ondersteunt en adviseert als ICT partner organisaties om het ICT platform van organisaties optimaal...

Als inkoopcollectief en onafhankelijk tussenpersoon vertegenwoordigt Aenergie meer dan 300 woningcorporaties...

Een efficiënt debiteurenbeleid hoeft niet te botsen met uw streven naar het...

NEH realiseert en beheert ICT-oplossingen voor onder meer woningcorporaties, banken...

Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...

Of het nu gaat om deuren, ramen, kozijnen of (schuif)puien...

De experts voor de hele levensduur van uw liften en roltrappen. Van ontwerp tot installatie, service...

Onze expertise is het vastgoedrecht, met een nadruk op het huurrecht. Wij kunnen u adviseren...

Recticel Insulation Nederland is gevestigd in Kesteren. In België worden de duurzame...


Een huis is meer dan vier muren en een dak. Het is de plek waar je leeft, je terugtrekt en waar je...

Binnen Inventum wordt al ruim 100 jaar met veel toewijding, kennis en kunde gewerkt aan de ontwikkeling

Comfort Partners is een groot technisch installatiespecialist in de woningbouw...

Isotechniek is één van de oudste isolatiebedrijven in Nederland. In dertig jaar...

ABT levert als onafhankelijk adviesbureau toegevoegde waarde aan de gebouwde omgeving...

Weijman Vastgoedonderhoud is minstens 106 jaar jong en dat merkt u...

Cannock Chase adviseert en verleent woningcorporaties diensten op een breed financieel terrein...

CNS is de BI-specialist in de sociale woningbouw. Tientallen corporaties maken gebruik van snelle...

Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland, is gespecialiseerd in de waterdichting van daken...

Al bijna 100 jaar expertise Samenwerking Glasverzekering is in 1919 opgericht door...

Aethon verrijkt de arbeidsmarkt. Onze frisse kijk op flexibele arbeid helpt werkgevers...

Astralift is een liftbedrijf wat ontstaan is uit enthousiaste en ervaren technici met een heldere...

ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...

Nederlands grootste dienstverlener in ontstoppen, reinigen, inspecteren, repareren en vernieuwen...

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...

Facto Geo Meetdienst is een geodetisch ingenieursbureau met meerdere locaties die zorgen voor...

Tempelman - de Niet beschikt over het grootste landelijke netwerk van ambtelijk bevoegden...

Solviteers helpt woningcorporaties met de realisatie van deze ICT-omgeving. Wij hebben veel ervaring...

Triflex  is producent en leverancier van vloeibare kunststoffen voor vloeren, afdichtingssystemen...

Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...


Goede kwaliteit en innovatieve dienstverlening tegen optimale kosten, dat is waar Feenstra...

Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor... 

Raedthuys werkt al bijna 20 jaar aan duurzame energieprojecten. Maak ook slim gebruik van zonnepanelen...

Roessen & Roessen Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in het verwijderen van asbesthoudende...

Dutch Solar Systems BV (DSS BV) is opgericht in 1998. Onze groothandel in duurzame...

NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...

Aralco NVS heeft een jarenlange ervaring in natuurlijke ventilatie. Zo heeft Aralco NVS talrijke...

Ad Hoc is sinds 1990 marktleider in het beheer van leegstaand vastgoed. Met producten zoals Beheer...

Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is dan ook al bijna 20 jaar...

Isolatienet is de grootste isolatieprofessional en met 8 vestigingen actief in...

De ROCKPANEL Group is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal...

Onze advocaten huur- en onroerend goedrecht adviseren en procederen over juridische kwesties...

Centric biedt maatwerksoftware, infrastructuuroplossingen en professionals voor het inrichten...

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...

Onze ruime ervaring in de woningcorporatiebranche kenmerkt zich door diverse online...

Groenewegen en Partners is een full service creditmanagementorganisatie die snelheid, expertise, duurzaamheid...

Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland die er speciaal is voor woningcorporaties...

Cegeka-dsa levert software en services voor de vastgoedmarkt. We willen actief bijdragen aan het efficiënter...

Pluimers biedt al jaren maatwerk voor de totale buitenschil; gevels, vloeren en daken... 

Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties

We creëren kwaliteitsvolle gevelstenen, steenstrips, klinkers en zinvolle baksteentoepassingen...

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...

Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...

Shifft biedt woningcorporaties een turn-key oplossing om huurder actief te betrekken in het snel veranderende...