inloggen | aanmelden

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws voor en over woningcorporaties.

Ondernemerschap loont bij herbestemming zorgvastgoed

Gepubliceerd op:
Er komt steeds meer vastgoed leeg te staan en de behoefte aan woonruimte neemt toe. In het zorgvastgoed bijvoorbeeld. Platform 31 onderzocht in opdracht van het Expertteam Transformatie van het ministerie van BZK wat de succes- en faalfactoren zijn van tien verschillende transformaties van zorg naar woonruimte.
Lees verder

Woningmarkt moet verder hervormd

Gepubliceerd op:
De woningmarkt vertoont tekenen van herstel, maar veel mensen slagen er niet in om een woning te vinden die bij hen past. Verdere hervorming van de woningmarkt en het woonbeleid is daarvoor noodzakelijk. Dit concludeert de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in zijn advies 'Wonen in verandering', dat is aangeboden aan minister Blok voor Wonen en Rijksdienst.
Lees verder

Tilburg zet in op betaalbaar wonen

Gepubliceerd op:
Corporaties, georganiseerde huurders en de gemeente Tilburg willen dat er voldoende betaalbare sociale huurwoningen in Tilburg blijven. Daarvoor moet de voorraad in de periode 2015-2020 uitgebreid worden met 1600 woningen. De corporaties, georganiseerde huurders en de gemeente hebben daarover afspraken gemaakt.
Lees verder

Zestien gemeenten, Blijf Groep en de Alliantie slaan handen ineen

Gepubliceerd op:
In Almere Poort komt een nieuwe opvanglocatie - het Oranje Huis - voor vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. De zestien betrokken gemeenten hebben zich achter de komst van het Oranje Huis geschaard. Met Blijf Groep en woningcorporatie de Alliantie nemen zij nu de realisatie ter hand.
Lees verder

Eindhoven wil meerdere huishoudens in sociale huurwoning

Gepubliceerd op:
De gemeente Eindhoven wil het mogelijk maken om sociale huurwoningen door meerdere huishoudens te laten delen. Dat plan staat in de concept-woonvisie die deze maand aan de raadscommissie wordt voorgelegd. Eindhoven ziet hierin met name voor alleenstaande huurders de kans om goedkoper te huren. Daarnaast worden sociale huurwoningen beter benut.
Lees verder

Mitros verkoopt woningen aan R.K. Woningbouwvereniging Zeist

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Mitros heeft 54 sociale huurwoningen verkocht aan de R.K. Woningbouwvereniging Zeist. Mitros wil zich volledig toeleggen op het verhuren van woningen in Utrecht en Zeist en verkoopt daarom woningen die daarbuiten liggen. De huurders zullen volgens de corporatie weinig merken van de overdracht.
Lees verder

Woonbond reikt prijs uit aan energiebesparende huurders

Gepubliceerd op:
Het gasverbruik ligt bij een slecht geïsoleerd huis drie keer hoger dan bij een goed geïsoleerd huis. Om te laten zien dat huurders daar iets aan kunnen doen heeft de Woonbond de Gouden Stokstaart in het leven geroepen. Deze prijs is voor het eerst uitgereikt aan bewonerscommissie Kleine Jan in Huizen.
Lees verder

Amsterdamse partijen zijn akkoord over prestatieafspraken

Gepubliceerd op:
De Huurdersvereniging Amsterdam (HA), de gemeente Amsterdam en de Amsterdamse woningcorporaties zijn het op hoofdlijnen eens geworden over de prestatieafspraken tot 2020. Centraal staan afspraken over de betaalbaarheid, de omvang van de sociale huurwoningenvoorraad en de nieuwbouw.
Lees verder

Woonduur omzetten in inschrijfduur stadsregio Amsterdam verlengd

Gepubliceerd op:
Inwoners van de stadsregio Amsterdam die hun woonduur willen laten omzetten in inschrijfduur bij WoningNet, krijgen hier nog tot 31 december 2015 de tijd voor. De Stadsregio en de woningcorporaties hebben afgesproken dat WoningNet tot eind dit jaar woonduur omzet naar inschrijfduur.
Lees verder

Uitschakelen huurbescherming lijkt van de baan

Gepubliceerd op:
Het lijkt erop dat de PvdA geen heil ziet in plannen om huurbescherming buiten werking te zetten om het ombouwen van kantoren en zorgvastgoed te stimuleren. Dat bleek afgelopen donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Volgens PvdA-Kamerlid Monasch heeft het plan 'geen prioriteit'. Eerder had Monasch samen met de VVD om een onderzoek naar dit idee gevraagd.
Lees verder

CBS: Helft langdurige leegstaande woningen toch in gebruik

Gepubliceerd op:
Nederland telde medio 2013 bijna 189 duizend woningen waar 1,5 jaar of langer geen personen stonden ingeschreven. Ongeveer 88 duizend van deze woningen zijn niet beschikbaar voor de woningmarkt omdat de woning in de praktijk toch gebruikt wordt of omdat de woning een andere bestemming heeft gekregen. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS.
Lees verder

Regio Amsterdam gaat voor regionaal warmtenet

Gepubliceerd op:
Overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam gaan zich gezamenlijk inzetten om een regionaal warmtenet te realiseren. Maar liefst 25 partijen tekenden hiertoe op 4 juni 2015 op het provinciehuis in Haarlem een samenwerkingsovereenkomst. Daarnaast hebben elf woningcorporaties een `letter of intent' getekend.
Lees verder

Politiek positief over huurakkoord Woonbond en Aedes

Gepubliceerd op:
De minister en de Kamerleden staan achter het sociaal huurakkoord dat de Woonbond en Aedes hebben gesloten. Zij vinden het positief dat woningcorporaties en huurders de huurstijgingen de komende jaren willen beperken. Het lijkt er dan ook op dat het akkoord op brede politieke steun kan rekenen.
Lees verder

Woonlinie tekent voor Dynamics Empire

Gepubliceerd op:
Woonlinie gaat vanaf januari 2016 gebruik maken van Dynamics Empire. De huidige Omega-suite op basis van Dynamics AX wordt vervangen voor een totaaloplossing op basis van de nieuwste versie van Dynamics NAV. Woonlinie is hiermee de eerste corporatie die de volledige oplossing op basis van Release 15 in gebruik gaat nemen.
Lees verder

Aralco EasyClean® resulteert in lagere exploitatiekosten

Gepubliceerd op:
Aralco NVS heeft de EasyClean® constructie in meerdere ventilatieroosters geïntegreerd. In vergelijking met traditionele ventilatieroosters resulteert deze constructie in een aanzienlijke verlaging van de exploitatiekosten en een langere levensduur. 
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/binnenklimaat/aralco-nvs

Huurdersorganisaties willen professionaliseren

Gepubliceerd op:
Meer dan de helft van de huurdersorganisaties wil vernieuwen en professionaliseren. Dat blijkt uit onderzoek dat de Nederlandse Woonbond. Met de nieuwe Woningwet krijgen huurdersorganisaties meer te zeggen over het beleid van corporaties. Huurders worden bijvoorbeeld volwaardig gesprekspartner in de prestatieafspraken met gemeenten en corporaties over het lokale woonbeleid.
Lees verder

Start bouw Eindhovense huurwoningen SPACE-S

Gepubliceerd op:
In Eindhoven is gestart met de bouw van 402 huurwoningen SPACE-S. Sinds december 2012 hebben de toekomstige bewoners van SPACE-S meegedacht en gewerkt aan hun ideale buurt en hun ideale huurwoning. Woningcorporatie Woonbedrijf is de opdrachtgever van SPACE-S. De buurt die nu gebouwd gaat worden, moet tussen eind 2016 en voorjaar 2017 klaar zijn.
Lees verder

Amstelveen wil meer grip op investeringen woningcorporaties

Gepubliceerd op:
Amstelveen wil meer invloed op het investeringsprogramma van de in Amstelveen werkzame corporaties. Daarom komen garantiestellingen eerst ter bespreking in het college voordat corporaties daadwerkelijk kunnen gaan investeren. Hierdoor krijgt Amstelveen meer inzicht in financiële risico's en mogelijkheden om deze te verkleinen.
Lees verder

CBS: Vooral huurwoningen gebouwd en gesloopt

Gepubliceerd op:
Van de bijna 50 duizend woningen die in 2013 nieuw zijn gebouwd was 41 procent op 1 januari 2014 in het bezit van een woningcorporatie. Bijna 20 procent van de nieuwbouw betrof de particuliere huursector. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS in opdracht van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties.
Lees verder

Gemeente Soest en corporaties slaan handen ineen

Gepubliceerd op:
Woningcorporaties Portaal, De Alliantie en SBBS en de gemeente Soest hebben een nieuwe raamovereenkomst prestatieafspraken gesloten. Er is de komende jaren extra aandacht voor de verhouding vraag-aanbod binnen de sociale huur, doorstroming, afstemming bij werkzaamheden, wonen met welzijn en zorg en de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning.
Lees verder

(H)eerlijk wonen en NVT Onderhoudsgroep

Gepubliceerd op:
NVT Onderhoudsgroep is met haar Nul op de Meter concept de beste partij om koopwoningen energieneutraal te maken. Sinds kort verzorgt NVT Onderhoudsgroep niet alleen de upgrade naar een energiezuinige woning maar ook de financiering van de energiebesparende maatregelen.
Lees verder

Caparol laat de houten gevel kennismaken met Carat WoodPaint

Gepubliceerd op:
Bij de start van het zomerseizoen presenteert Caparol een verf voor houten gevels. Carat WoodPaint is ontwikkeld in Scandinavië. De verf is niet alleen in hoge mate bestand tegen weersinvloeden, maar ook tegen extreme luchtvervuiling. Het oppervlak van Carat WoodPaint reinigt zichzelf en behoudt daardoor jarenlang een schone en aantrekkelijke uitstraling. De nieuwe verf is onder meer geschikt voor gevelbetimmeringen, rabatdelen, houten woningen, schuren en schuttingen.
Lees verder

Hang- en Sluitwerk voor kunststof, aluminium of hout? VDA is uw toeleverancier!

Gepubliceerd op:
VDA Geveltechniek BV is een toeleverancier die gespecialiseerd is in hang & sluitwerk  voor aluminium, kunststof en houten ramen, deuren en schuifpuien. Wij leveren door het gehele land. Indien gewenst kan onze servicedienst de bestelde materialen ook monteren. Wij kunnen onze klanten in 98% van de gevallen helpen met het juiste onderdeel of een passend alternatief.
Lees verder

Een gezond en veilig binnenmilieu met de Aquasafe®

Gepubliceerd op:
Helaas gebeuren er nog steeds ongelukken met gasgeisers door onjuist gebruik. Ook is onvoldoende ventilatie van de binnenruimte vaak de oorzaak. Met de Aquasafe® (geiservervangingsboiler) van Inventum is dit verleden tijd. Hij werkt op elektriciteit en is hierdoor dé veiligste, verantwoorde en duurzame vervanging voor de gasgeiser in iedere keuken.
Lees verder

Individueel meten van energie en water

Gepubliceerd op:
Wanneer u kiest voor Kamstrup als partner hebt u een aantal voordelen binnen handbereik waaronder betrouwbare meters en meterdata. Hierdoor beschikt u over de basis voor nauwkeurige facturatie, monitoring en evenwichtige besparingen.
Lees verder

Meer nieuws

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle woning-corporaties met contactpersonen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Onze advocaten huur- en onroerend goedrecht adviseren en procederen over juridische kwesties...

Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor... 

The Mac Group BV is op gezet om u van dienst te zijn als collega-ondernemer in deze ...

AWB, uw partner in totaaloplossingen. AWB is sinds 2002 onderdeel van de Vaillant Group...

Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...

Recticel Insulation Nederland is gevestigd in Kesteren. In België worden de duurzame...

Nederlands grootste dienstverlener in ontstoppen, reinigen, inspecteren, repareren en vernieuwen...

Onze missie is het leveren van producten die het eenvoudig mogelijk maken veilig...

Comfort Partners is een groot technisch installatiespecialist in de woningbouw...

Camelot steeft ernaar om voor zowel leegstaand als volstaand vastgoed dé toonaangevende en innovatieve ...

Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept...

Als inkoopcollectief en onafhankelijk tussenpersoon vertegenwoordigt Aenergie meer dan 300 woningcorporaties...

Microsoft (SharePoint) specialist voor woningcorporaties op het gebied van communicatie...

PrivaPark heeft zich gespecialiseerd in het efficiënt oplossen van parkeerproblemen...

Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties...


WoningNet is hét Shared Service Center op het gebied van de woningmarkt en heeft de ideale...

De experts voor de hele levensduur van uw liften en roltrappen. Van ontwerp tot installatie, service...

Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...

Wij zijn een bedrijf met een ruime ervaring, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met ...

Bergschenhoek Luchtcomfort gaat uit van de comfortwens van de gebruiker...

Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid tot de expert...

NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...

AEPEX is een toonaangevend consultancybedrijf dat sinds 1997 gespecialis...

Een huis is meer dan vier muren en een dak. Het is de plek waar je leeft, je terugtrekt en waar je...

Onze expertise is het vastgoedrecht, met een nadruk op het huurrecht. Wij kunnen u adviseren...

Groenewegen en Partners is een full service creditmanagementorganisatie die snelheid, expertise, duurzaamheid...

Coenen BV één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van afdichtingen...

Bruynzeel Keukens realiseert haar rendement door als gespecialiseerd keukenbedrijf complete keukens...

Ervaren, Betaalbaar en Persoonlijk VvE beheer

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...

Vandersanden Group is specialist in de productie van straatbakstenen, gevelstenen en gevelsteentoepassingen...

De ROCKPANEL Group is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal...

Mulcoflex is gespecialiseerd in betonreparatie, voegafdichting en kunststofvloeren...

Tempelman - de Niet beschikt over het grootste landelijke netwerk van ambtelijk bevoegden...

HuisMakeOver is een landelijke werkende formule, actief in de interieur- en vastgoedbranche.

Centric biedt maatwerksoftware, infrastructuuroplossingen en professionals voor het inrichten...

Antea Group begeleidt corporaties van begin tot eind bij woningbouw- ontwikkelingen. Van haalbaarheids ...

Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...

Kamstrup – marktleider in statische warmtemeters – levert warmtemeters, koudemeters, elektriciteitsmeters...

Dutch Solar Systems BV (DSS BV) is opgericht in 1998. Onze groothandel in duurzame...

Facto Geo Meetdienst is een geodetisch ingenieursbureau met vijf locaties die zorgen voor ...

ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...

Shifft biedt woningcorporaties een turn-key oplossing om huurder actief te betrekken in het snel veranderende...

BoitenLuhrs is een incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor. Met onze juridische en financiële...

CNS is de BI-specialist in de sociale woningbouw. Tientallen corporaties maken gebruik van snelle...

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland die er speciaal is voor woningcorporaties...

ACM Vastgoed Groep, met een landelijke dekking vanuit meerdere regiokantoren...

Ad Hoc is sinds 1990 marktleider in het beheer van leegstaand vastgoed. Met producten zoals Beheer...

Vesting Finance is een innovatieve, ambitieuze en professionele organisatie voor credit management...

Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland, is gespecialiseerd in de waterdichting van daken...

Riool-Reinigings-Service, RRS Nederland BV is in Nederland dé specialist ...

Solviteers helpt woningcorporaties met de realisatie van deze ICT-omgeving. Wij hebben veel ervaring...

VMG Versteeg Metaal Groep is dit jaar al 50 jaar gespecialiseerd in de productie van stalen en aluminium...

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor zowel utiliteit als woningbouw...

NEH realiseert en beheert ICT-oplossingen voor onder meer woningcorporaties, banken...

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...

Met state-of-the-art energie- oplossingen kunnen wij van uw vastgoed duurzame gebouwen...

We zijn actief op het vlak van wonen, vastgoed en financiën en bemiddelen in alle voorkomende functies...

Binnen Inventum wordt al ruim 100 jaar met veel toewijding, kennis en kunde gewerkt aan de ontwikkeling

Meilof Riks bv biedt kwalitatief hoogwaardige Vasco aluminium dakgoten en Aluvorm aluminium...

Uw SAP & Microsoft ICT Solution Provider.


Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is dan ook al bijna 20 jaar...

Aethon verrijkt de arbeidsmarkt. Onze frisse kijk op flexibele arbeid helpt werkgevers...

Roessen & Roessen verzorgt in opdracht van woningcorporaties en deurwaarders de totale

Goede kwaliteit en innovatieve dienstverlening tegen optimale kosten, dat is waar Feenstra...

Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties

Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.

Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...

Al bijna 100 jaar expertise Samenwerking Glasverzekering is in 1919 opgericht door...

Aralco NVS heeft een jarenlange ervaring in natuurlijke ventilatie. Zo heeft Aralco NVS talrijke...

Roessen & Roessen Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in het verwijderen van asbesthoudende...

Cegeka-dsa levert software en services voor de vastgoedmarkt. We willen actief bijdragen aan het efficiënter...

Onze ruime ervaring in de woningcorporatiebranche kenmerkt zich door diverse online...

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...

Isotechniek is één van de oudste isolatiebedrijven in Nederland. In dertig jaar...