Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws voor en over woningcorporaties.

Een corporatie zonder huizen: het businessmodel van morgen?

Gepubliceerd op:
Wat hebben Airbnb, Uber en SnappCar met elkaar gemeen, behalve dat het succesvolle bedrijven zijn? Het zijn internetplatformen die fungeren als bemiddelaars. Ze hebben zelf geen vastgoed of auto’s in hun bezit, maar brengen mensen met elkaar in contact die hun bezit willen delen. Zal dit businessmodel ook voet aan de grond krijgen binnen de corporatiesector? Moeten we ons voorbereiden op ‘de sociale huurwoningbemiddelaar’?
Lees verder

In 2016 één corporatie in de gemeente Boxtel

Gepubliceerd op:
Stichting Goed Wonen Liempde en Woonstichting St. Joseph willen fuseren. Op 21 september tekenden het bestuur en de toezichthouders de intentieovereenkomst. Het streven is om vanaf begin 2016 onder de naam van St. Joseph, met één bestuurder en één toezichtorgaan verder te gaan. De corporaties willen de volkshuisvestelijke opgaven in de gemeente Boxtel nog beter op te pakken.
Lees verder

Ruim 96.000 mensen laten woonduur omzetten in inschrijfduur

Gepubliceerd op:
Dit jaar hebben al 96.991 inwoners van de stadsregio Amsterdam hun woonduur om laten zetten in inschrijfduur door zich in te schrijven bij WoningNet. Hiermee krijgen zij betere kansen op een sociale huurwoning in de toekomst. Het omzetten van de woonduur in inschrijfduur is nog mogelijk tot 31 december 2015.
Lees verder

Woonstichting WEL maakt duurzame meters

Gepubliceerd op:
Groene Huisvesters heeft woonstichting WEL uit Etten-Leur uitgeroepen tot de woningcorporatie die vorig jaar de meeste winst heeft behaald op het gebied van energiezuinig maken van woningen. Groene Huisvesters is een samenwerking tussen corporaties, het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) en Aedes om de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad te versnellen.
Lees verder

CALEFFI viert haar 20ste verjaardag!

Gepubliceerd op:
Caleffi Benelux viert haar 20-jarig bestaan. Om dat te vieren stellen we een bijzondere PROMOTIE voor. In het najaar van 1995 werd Caleffi International NV als Nederlands Caleffi-filiaal opgericht om vooral de Benelux-markt, maar ook de Baltische Staten te kunnen bedienen. Sindsdien heeft Caleffi International NV een sterke groei gekend. In de periode van 20 jaar is Caleffi Benelux gegroeid van fabrikant van appendages tot fabrikant van systeemoplossingen.
Lees verder

Duizenden huurders recht op huurverlaging

Gepubliceerd op:
Door de wijziging van het woningwaarderingsstelsel (WWS), het puntenstelsel waarmee de maximale huurprijs van een huurwoning wordt berekend, hebben duizenden huurders recht op huurverlaging vanaf oktober. Verschillende woningcorporaties hebben laten weten de huren te gaan verlagen. De Woonbond raadt huurders aan zelf ook te controleren of ze recht hebben op huurverlaging.
Lees verder

Nationaal Symposium Woningcorporaties: ‘Concentratie op de sociale rol’

Gepubliceerd op:
Op 15 en 16 oktober vindt in Vianen het Nationaal Symposium Woningcorporaties plaats. Centraal thema van het symposium is de vernieuwde rol van de corporaties als gevolg van de nieuwe Woningwet 2015. De eerste dag bestaat uit een symposium, de tweede is een strategiedag.
Lees verder

WBO Wonen kiest voor partnerschap en de beste prijs/prestatie verhouding in de markt

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie WBO Wonen uit Oldenzaal heeft besloten haar kantoorautomatisering uit te besteden aan NEH Shared Services uit Leusden. Op 14 juli 2015 werd hiertoe, tijdens een feestelijk samenzijn, een vijfjarig contract ondertekend. De reden om voor NEH te kiezen ligt volgens Dick Mol, Directeur-bestuurder van WBO Wonen, in het gevoel dat de afgelopen tijd is ontstaan tussen de twee partijen. “We halen geen leverancier, maar een echte partner in huis die ons bovendien helpt onze bedrijfslasten te verlagen.”
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/nccw-shared-services

Isoleren mét baksteen, zonder te metselen

Gepubliceerd op:
Alles draait om duurzaamheid, kostenefficiënt bouwen en energie besparen. Vraagstukken waar architecten, opdrachtgevers en woningbouwcorporaties mee geconfronteerd worden bij de ontwikkeling van nieuwe projecten of bij de renovatie van bestaande panden. Met het E-Boardsysteem van Vandersanden Bricks vangt u twee vliegen in één klap. Het gebouw of de woning krijgt een isolerende schil, het wooncomfort stijgt en de energiefactuur daalt. In één enkele handeling krijgen gevels een complete make-over.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/isolatiepanelen/vandersanden-bv

Rijnhart Wonen geeft de volgende fase zonnepanelen in opdracht

Gepubliceerd op:
Rijnhart Wonen in Leiderdorp heeft de ambitie de CO2-uitstoot in 2017 met 20% te verminderen. In 2014 heeft Van Schöll Advies een businesscase ontwikkeld voor installatie van zonnepanelen voor de eerste complexen. Begin 2015 zijn deze installaties in gebruik genomen. Na 3 kwartalen van productie van zonne-energie sluit de praktijk aan bij de verwachting. Daarom heeft Rijnhart Wonen besloten de volgende fase in opdracht te geven bij Van Schöll Advies.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/van-schll-advies

Ultrasone warmtemeter met 25 meter sensorkabel

Gepubliceerd op:
Techem maakt het nu nog eenvoudiger om, zonder grote installatie technische aanpassingen, toch een warmtemeter te installeren in situaties waar dit voorheen niet mogelijk zou zijn. Door de toepassing van de MID gekeurde Techem ultrasone meter radio 3 met 25 meter lange temperatuursensorkabels heeft u de perfecte warmtemeter voor de afrekening van warmte in Gigajoules volgens de Warmtewet.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/energieverbruiksmeting/techem-energy-services-bv

Reco Special Products levert publieksvriendelijke oplossing tijdens liftrenovatie in Kampen

Gepubliceerd op:
De huurders van woningen in het appartementencomplex Terra aan de Koggesingel in Kampen hebben al jaren te maken met storingen in de liftsystemen van de woontoren, welke uit 12 woonlagen boven twee commerciële verdiepingen bestaat. Door de liftproblematiek heeft de eigenaar besloten om de liftsystemen te vervangen. Tijdens de vervangingswerkzaamheden zorgt Reco Special Products er in samenwerking met RECO voor dat de bereikbaarheid van de woningen voor de bewoners op een comfortabele en veilige manier is verzekerd.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/service-liften/reco-special-products-bv

Itmundi staat dit jaar op Corporatieplein in Houten

Gepubliceerd op:
Als digitaal productiehuis bedient Itmundi klanten uit diverse branches. De laatste jaren komt steeds meer vraag vanuit de corporatiewereld naar oplossingen van Itmundi. Corporaties stappen af van grote logge systemen en kiezen voor de schaalbare maatwerkoplossingen van Itmundi. Graag vertellen we je hier meer over bij onze stand op het Corporatieplein donderdag 24 september a.s.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/advies/itmundi

Winst uit de ventilatielucht met de Ecolution® van Inventum

Gepubliceerd op:
Vroeg of laat moet iedere woning besparen op energie. De nieuwbouw moet slimmer, beter en efficiënter en de bestaande woonvoorraad moeten worden aangepast. Bij deze aanpassingen speelt ventilatie een belangrijke rol. Echter bij de afvoering van ‘vuile’ lucht gaat er nog teveel kostbare warmte (energie) verloren. Inventum heeft hiervoor dé oplossing, de Ecolution®.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/cv/inventum

Herontwikkeling Robert Scottbuurt (Antea Group)

Gepubliceerd op:
Antea Group ondersteunt woningcorporatie Eigen Haard bij de herontwikkeling van de Amsterdamse Robert Scottbuurt. De Robert Scottbuurt is een buurt met veel potentie: gelegen binnen de ringweg A10, met mooie architectuur in een groene omgeving, diverse culturen en betrokken buurtbewoners. Maar er is in de buurt ook sprake van een leefbaarheids- en veiligheidsprobleem. Het is een buurt waar op sociaal, economisch en fysiek vlak moet worden ingegrepen om verdere verslechtering te voorkomen.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/vastgoedadvies/antea-group

Ad Hoc als kennispartner aanwezig op het Nationaal Maatschappelijk Vastgoed Congres 2015

Gepubliceerd op:
De ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk vastgoed gaan hard. Daarom organiseert PropertyNL samen met het Maatschappelijk Vastgoed Kenniscentrum het Nationaal Maatschappelijk Vastgoed Congres op 23 en 24 september 2015. Als marktleider in leegstandbeheer zal Ad Hoc vanuit haar expertise mee discussiëren over de actuele ontwikkelingen rondom leegstand van maatschappelijk vastgoed.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/verhuur/ad-hoc-beheer

Zegwaard Rioolbeheer: ’’Een goed imago met de juiste rioolzorg!’’

Gepubliceerd op:
Een verstopte badkamer- , keuken- of toiletafvoer? Het preventief reinigen van dakgoten en/of rioleringsstelsels? Het inspecteren van de standleiding? Voor al deze zaken – en meer – kunt u terecht bij Zegwaard Rioolontstopping.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/riool-reparatie/zegwaard-rioolbeheer-bv

De Kernen live met woningopname app van Casix

Gepubliceerd op:
Woningstichting De Kernen is live gegaan met de woningopname app van Casix. Na een gedegen voorbereiding, waarin alles op maat is ingericht voor de Kernen, kunnen de opzichters nu volledig mobiel hun werk uitvoeren.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/automatisering/casix

Een levendige gevel in harmonie met de natuur

Gepubliceerd op:
Het Duitse familiebedrijf BRUNNER, gevestigd in het Beierse Eggenfelden, is sinds 1946 gespecialiseerd in het ontwerpen van en produceren van hoogwaardige kachels en haarden. De keuze van het bedrijf om vanaf 2010 ook complete verwarmings- en boilersystemen te ontwikkelen, leidde tot toenemend plaatsgebrek en uiteindelijk tot de bouw van een volledig nieuwe productiefaciliteit. Het ontwerp van architect prof. Markus Frank, bestaat uit twee moderne gebouwen met opvallend innovatieve en karakteristieke kenmerken – zowel binnen als buiten.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/rockwool-bv-rockpanel-group

ZZP’ers geven woningcorporatie Domijn pluim voor opdrachtgeverschap

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Domijn is volgens ZZP’ers de beste opdrachtgever in de bouw. Over alle sectoren gezien staat Domijn op de zesde plaats bij ZZP’ers. De Enschedese woningcorporatie kreeg vorige week de award uitgereikt naar aanleiding van een landelijke verkiezing.
Lees verder

Mitros verlaagt huur voor ruim 1800 huurders

Gepubliceerd op:
Naar aanleiding van de veranderde puntentelling voor sociale huurwoningen, gaat woningcorporatie Mitros de huur verlagen voor 1838 huurders in Utrecht en Nieuwegein. Het betreft voordelen van 0,11 tot 200 euro die voortkomen uit de nieuwe waarderingsmethode van woningen.
Lees verder

Gebrand op inzicht!

Gepubliceerd op:
Brandweer Nederland samen met het IFV heeft in het onderzoek Gebrand op inzicht onderzoek gedaan naar de effectiviteit van rookmelders. Uit het onderzoek bleek dat een rookmelder effectief is wanneer een brand snel wordt gedetecteerd en de (slapende) aanwezigen snel worden gealarmeerd. De bewoners kunnen op deze manier tijdig vluchten. Maar er waren wel kanttekeningen. Gelukkig blijken er ook oplossingen te zijn.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/brandbeveiliging/quality-creations-international

Betaal nu gemiddeld 20% minder voor uw CAR-verzekering met de Willis CAR-verzekering voor woningcorporaties

Gepubliceerd op:
Wie is Willis? Willis is een wereldwijde risico-adviseur, verzekerings- en herverzekeringsmakelaar en Human Capital & Benefits specialist. Beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange en met 400 kantoren wereldwijd zijn wij in Nederland gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Beverwijk en Rijswijk.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/schadebehandeling/willis-bv

Meer woningen voor vluchtelingen door versoepelen regels

Gepubliceerd op:
Corporaties dringen aan op versoepeling van de regels voor het huisvesten van vluchtelingen. Er zijn creatieve oplossingen nodig om de groeiende stroom vluchtelingen onderdak te geven, vindt Aedes. Zoals het plaatsen van meerdere mensen in een woning of het gebruik van leegstaande kantoren.
Lees verder

Eén aannemersportaal voor de hele sector

Gepubliceerd op:
"Kostenverlaging is momenteel een belangrijk thema voor woningcorporaties en in de meeste gevallen kunnen in het reparatieproces nog veel besparingen worden gerealiseerd. Met de cloudoplossingen van Casix worden huurders beter geholpen, terwijl de kosten bij corporaties omlaag gaan.” vertelt Remco van Niekerk van Casix.
Lees verder

Meer nieuws

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle woning-corporaties met contactpersonen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Ad Hoc is sinds 1990 marktleider in het beheer van leegstaand vastgoed. Met producten zoals Beheer...


Binnen Inventum wordt al ruim 100 jaar met veel toewijding, kennis en kunde gewerkt aan de ontwikkeling

Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties

ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...

Comfort Partners is een groot technisch installatiespecialist in de woningbouw...

Bergschenhoek Luchtcomfort gaat uit van de comfortwens van de gebruiker...

Isotechniek is één van de oudste isolatiebedrijven in Nederland. In dertig jaar...

Shifft biedt woningcorporaties een turn-key oplossing om huurder actief te betrekken in het snel veranderende...

Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid tot de expert...

Groenewegen en Partners is een full service creditmanagementorganisatie die snelheid, expertise, duurzaamheid...

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...

Onze ruime ervaring in de woningcorporatiebranche kenmerkt zich door diverse online...

Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept...

Mulcoflex is gespecialiseerd in betonreparatie, voegafdichting en kunststofvloeren...

De experts voor de hele levensduur van uw liften en roltrappen. Van ontwerp tot installatie, service...

Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van entreeoplossingen ...

ACM Vastgoed Groep, met een landelijke dekking vanuit meerdere regiokantoren...

Cegeka-dsa levert software en services voor de vastgoedmarkt. We willen actief bijdragen aan het efficiënter...

PrivaPark heeft zich gespecialiseerd in het efficiënt oplossen van parkeerproblemen...

Goede kwaliteit en innovatieve dienstverlening tegen optimale kosten, dat is waar Feenstra...

Onze expertise is het vastgoedrecht, met een nadruk op het huurrecht. Wij kunnen u adviseren...

Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties...

Onze advocaten huur- en onroerend goedrecht adviseren en procederen over juridische kwesties...

Uw SAP & Microsoft ICT Solution Provider.


Antea Group begeleidt corporaties van begin tot eind bij woningbouw- ontwikkelingen. Van haalbaarheids ...

TONED ontzorgt organisaties bij technisch en facilitair onderhoud ...

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland die er speciaal is voor woningcorporaties...

Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor... 

Bruynzeel Keukens realiseert haar rendement door als gespecialiseerd keukenbedrijf complete keukens...

Microsoft (SharePoint) specialist voor woningcorporaties op het gebied van communicatie...

Vesting Finance is een innovatieve, ambitieuze en professionele organisatie voor credit management...

We zijn actief op het vlak van wonen, vastgoed en financiën en bemiddelen in alle voorkomende functies...

Facto Geo Meetdienst is een geodetisch ingenieursbureau met vijf locaties die zorgen voor ...

Centric biedt maatwerksoftware, infrastructuuroplossingen en professionals voor het inrichten...

De ROCKPANEL Group is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal...

Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...

Coenen BV één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van afdichtingen...

Tempelman - de Niet beschikt over het grootste landelijke netwerk van ambtelijk bevoegden...

Ervaren, Betaalbaar en Persoonlijk VvE beheer

Aralco NVS heeft een jarenlange ervaring in natuurlijke ventilatie. Zo heeft Aralco NVS talrijke...

Vandersanden Group is specialist in de productie van straatbakstenen, gevelstenen en gevelsteentoepassingen...

Dutch Solar Systems BV (DSS BV) is opgericht in 1998. Onze groothandel in duurzame...

Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.

NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...

Casix zorgt ervoor dat u als verhuurder een enorme kostenbesparing op het onderhoudsproces realiseert ...

BoitenLuhrs is een incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor. Met onze juridische en financiële...

Wij sporen in één keer lekkages op en leggen dit vast in een uitgebreide rapportage ...

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...

Als inkoopcollectief en onafhankelijk tussenpersoon vertegenwoordigt Aenergie meer dan 300 woningcorporaties...

WoningNet is hét Shared Service Center op het gebied van de woningmarkt en heeft de ideale...

The Mac Group BV is op gezet om u van dienst te zijn als collega-ondernemer in deze ...

Wij zijn een bedrijf met een ruime ervaring, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met ...

Onze missie is het leveren van producten die het eenvoudig mogelijk maken veilig...

Recticel Insulation Nederland is gevestigd in Kesteren. In België worden de duurzame...

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...

AEPEX is een toonaangevend consultancybedrijf dat sinds 1997 gespecialis...

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor zowel utiliteit als woningbouw...

AWB, uw partner in totaaloplossingen. AWB is sinds 2002 onderdeel van de Vaillant Group...

CNS is de BI-specialist in de sociale woningbouw. Tientallen corporaties maken gebruik van snelle...

Kamstrup – marktleider in statische warmtemeters – levert warmtemeters, koudemeters, elektriciteitsmeters...

Camelot steeft ernaar om voor zowel leegstaand als volstaand vastgoed dé toonaangevende en innovatieve ...

Al bijna 100 jaar expertise Samenwerking Glasverzekering is in 1919 opgericht door...

NEH realiseert en beheert ICT-oplossingen voor onder meer woningcorporaties, banken...

Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland, is gespecialiseerd in de waterdichting van daken...

Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...

Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...

Solviteers helpt woningcorporaties met de realisatie van deze ICT-omgeving. Wij hebben veel ervaring...

Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...

Aethon verrijkt de arbeidsmarkt. Onze frisse kijk op flexibele arbeid helpt werkgevers...

Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is dan ook al bijna 20 jaar...

Riool-Reinigings-Service, RRS Nederland BV is in Nederland dé specialist ...

Met state-of-the-art energie- oplossingen kunnen wij van uw vastgoed duurzame gebouwen...

Nederlands grootste dienstverlener in ontstoppen, reinigen, inspecteren, repareren en vernieuwen...