inloggen | aanmelden

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws voor en over woningcorporaties.

(H)eerlijk wonen en NVT Onderhoudsgroep

Gepubliceerd op:
NVT Onderhoudsgroep is met haar Nul op de Meter concept de beste partij om koopwoningen energieneutraal te maken. Sinds kort verzorgt NVT Onderhoudsgroep niet alleen de upgrade naar een energiezuinige woning maar ook de financiering van de energiebesparende maatregelen.
Lees verder

Caparol laat de houten gevel kennismaken met Carat WoodPaint

Gepubliceerd op:
Bij de start van het zomerseizoen presenteert Caparol een verf voor houten gevels. Carat WoodPaint is ontwikkeld in Scandinavië. De verf is niet alleen in hoge mate bestand tegen weersinvloeden, maar ook tegen extreme luchtvervuiling. Het oppervlak van Carat WoodPaint reinigt zichzelf en behoudt daardoor jarenlang een schone en aantrekkelijke uitstraling. De nieuwe verf is onder meer geschikt voor gevelbetimmeringen, rabatdelen, houten woningen, schuren en schuttingen.
Lees verder

Hang- en Sluitwerk voor kunststof, aluminium of hout? VDA is uw toeleverancier!

Gepubliceerd op:
VDA Geveltechniek BV is een toeleverancier die gespecialiseerd is in hang & sluitwerk  voor aluminium, kunststof en houten ramen, deuren en schuifpuien. Wij leveren door het gehele land. Indien gewenst kan onze servicedienst de bestelde materialen ook monteren. Wij kunnen onze klanten in 98% van de gevallen helpen met het juiste onderdeel of een passend alternatief.
Lees verder

Een gezond en veilig binnenmilieu met de Aquasafe®

Gepubliceerd op:
Helaas gebeuren er nog steeds ongelukken met gasgeisers door onjuist gebruik. Ook is onvoldoende ventilatie van de binnenruimte vaak de oorzaak. Met de Aquasafe® (geiservervangingsboiler) van Inventum is dit verleden tijd. Hij werkt op elektriciteit en is hierdoor dé veiligste, verantwoorde en duurzame vervanging voor de gasgeiser in iedere keuken.
Lees verder

Individueel meten van energie en water

Gepubliceerd op:
Wanneer u kiest voor Kamstrup als partner hebt u een aantal voordelen binnen handbereik waaronder betrouwbare meters en meterdata. Hierdoor beschikt u over de basis voor nauwkeurige facturatie, monitoring en evenwichtige besparingen.
Lees verder

Nieuwe XML-koppeling vergroot postmogelijkheden bij Woonzorg

Gepubliceerd op:
Met als doelgroep senioren én mensen met een beperking, heeft de landelijke woningcorporatie Woonzorg Nederland (WZN) een unieke propositie. Om haar publiek op maat te kunnen bereiken, stapte de corporatie over naar Key2Brief van Centric. Sander Dorgelo is als teamleider documentatie- en informatievoorziening bij WZN verantwoordelijk voor het beheer van de koppeling: "Het nieuwe systeem is veel beter in staat maatwerk te leveren."
Lees verder

Groningen verstrekt lening voor bouw 240 sociale huurwoningen

Gepubliceerd op:
De gemeente Groningen verstrekt een lening van 7,1 miljoen euro voor de realisatie van een woontoren met 240 sociale huurwoningen voor jongeren in woonwijk Cortinghborg. Sinds 2007 is de ontwikkeling van de wijk in handen van woningcorporatie De Huismeesters. Onderdeel van deze ontwikkeling was de bouw van een woontoren.
Lees verder

Geen acute financiële risico’s zorgvastgoed woningcorporaties

Gepubliceerd op:
Het risico dat zorgcomplexen en ander zorgvastgoed vormen voor woningcorporaties lijkt beperkt. Wel kunnen verliezen ontstaan op zorgvastgoed en kan bij een beperkt aantal individuele corporaties de continuïteit onder druk komen te staan. Dat is de conclusie van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) in het rapport over het themaonderzoek zorgvastgoed.
Lees verder

Internationale Bond van Huurders strijdt tegen huisuitzettingen

Gepubliceerd op:
De Internationale Bond van Huurders (IUT) heeft een verklaring tegen huisuitzettingen van huurders en huiseigenaren in Europa gepubliceerd. Huisuitzettingen zijn geen oplossing, mensen hebben een dak boven hun hoofd nodig, aldus de IUT in de verklaring.
Lees verder

Met Recticel® Insulation klaar voor de toekomst!

Gepubliceerd op:
Recticel Insulation engageert zich al jaren als ambassadeur van het energiezuinig bouwen en verbouwen. De hoogwaardige isolatieproducten en -concepten van Recticel Insulation garanderen een uitstekende isolatiewaarde en hoge duurzaamheid. 
Lees verder

Bepalen gigajouletarieven, maar hoe?

Gepubliceerd op:
Met de komst van de Warmtewet dienen de stookkosten in gebouwen met een collectief verwarmingssysteem zoals blokverwarming anders afgerekend te worden. Dit zorgt voor nogal wat problemen want hoe bepaal ik een tarief per gigajoule?
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/energieverbruiksmeting/techem-energy-services-bv

Grip op de corporatieknip

Gepubliceerd op:
Een uitdagend vraagstuk voor woningcorporaties. Woningcorporaties staan door de recente ontwikkelingen op de woningmarkt, de gewijzigde visie van de overheid en maatschappelijke uitdagingen voor belangrijke en fundamentele keuzes. 
Lees verder

Huurder overleden?

Gepubliceerd op:
Huurder overleden, er zijn vermoedelijk geen erfgenamen. Uw wilt de zaak snel sluiten om de woning opnieuw te verhuren.
Lees verder

Rotterdammers betalen huurverhoging niet

Gepubliceerd op:
Huurders in de Rotterdamse wijk Feijenoord betalen uit protest de huurverhoging niet. Zij protesteren op deze manier tegen de huurverhoging van corporatie Woonstad, met 50.000 woningen de grootste corporatie in Rotterdam, die de maximale huurverhoging vraagt. Al honderd huurders hebben zich bij de actie aangesloten.
Lees verder

Eerste 60 huurwoningen Camelot Campus Slotermeerlaan binnenkort opgeleverd

Gepubliceerd op:
In het voormalige verzorgingshuis ‘A.H. Gerhardhuis’ aan de Slotermeerlaan 1 in Amsterdam wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van betaalbare tijdelijke huurwoningen voor jongeren en studenten. De afgelopen jaren was het complex, eigendom van Woonzorg Nederland, al via ‘antikraak’ in gebruik.
Lees verder

Voor esthetische gevels met een glanzende uitstraling

Gepubliceerd op:
Nieuw: ‘ROCKPANEL® Brilliant’ in 16 schitterende designs. Ieder gebouw heeft door zijn vorm, structuur en kleur een eigen verhaal. ROCKPANEL gevelpanelen inspireren architecten en dragen ertoe bij dat zij hun ontwerp een onderscheidend karakter kunnen geven. Het nieuwe assortiment  ROCKPANEL Brilliant omvat 16 designs waarmee onbegrensde ontwerpvrijheid wordt geboden om een gebouw te laten opgaan in de omgeving of juist een krachtig accent te zetten.
Lees verder

Verbod op asbestdaken

Gepubliceerd op:
Vanaf 2024 zijn asbestdaken in heel Nederland verboden. Het verbod geldt voor asbesthoudend materiaal dat in contact staat met de buitenlucht, bijvoorbeeld golfplaten en dakleien. De overheid heeft hiertoe besloten om mens en milieu te beschermen tegen de risico’s die blootstelling aan asbest met zich meebrengt. 
Lees verder

Vestia sluit Rotterdamse woningen aan op stadswarmte

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Vestia en energiebedrijf Nuon gaan bestaande woningen aansluiten op het warmtenet in Rotterdam-Zuid. Het gaat om 144 appartementen in Rotterdam-Zuid die de komende maanden gerenoveerd worden. Naar verwachting kunnen de Rotterdammers dit najaar gebruik maken van stadswarmte.
Lees verder

Gratis Sectormagazine voor woningcorporaties

Gepubliceerd op:
Het afgelopen jaar heeft Effectory bij meer dan 20 woningcorporaties een medewerkersonderzoek uitgevoerd. Het blijkt dat de veranderingen die de corporatiesector momenteel doormaakt zorgt voor veel onrust bij medewerkers. Over de hele linie zien we helaas dalende scores in de werkbeleving van de medewerkers.
Lees verder

Energiesprong zoekt corporaties voor project duurzaam langer thuis

Gepubliceerd op:
Energiesprong, onderdeel van Platform31, zoekt corporaties die woningen duurzaam willen renoveren zodat de bewoners langer thuis kunnen wonen. Marktpartijen gaan tijdens zogenoemde ontwikkeldagen op basis van de concrete vraag die corporaties hebben renovatieconcepten ontwikkelen.
Lees verder

Ad Hoc vernieuwt producten toezicht en security

Gepubliceerd op:
Ad Hoc introduceert diverse vernieuwde producten op het gebied van toezicht en security. Om deze producten te introduceren en te demonstreren organiseert de marktleider in leegstandbeheer een Demodag voor woningcorporaties, gemeenten en bouwbedrijven op donderdag 18 juni in Breda.
Lees verder

Helft corporatiewoningen betaalbaar

Gepubliceerd op:
De kale huurprijs van sociale huurwoningen die worden aangeboden door corporaties is in drie jaar tijd met 12 procent gestegen. Het gemiddelde steeg van 503 naar 563 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van de redactie van Woonbondig, het tijdschrift van de Nederlandse Woonbond. De redactie monitorde drie weken lang het aanbod in acht woningmarktregio's.
Lees verder

Wonen Limburg wil wooncoöperatie voor starters opzetten

Gepubliceerd op:
Wonen Limburg wil in Noord-Limburg starten met het opzetten van een eerste wooncoöperatie. De deelnemers, 5 tot 10 starters, moeten dezelfde woonplaats hebben. Van deze starters mag een groot deel minder verdienen dan 34.000 euro bruto per jaar. Het kan gaan om starters die nu huren van Wonen Limburg of starters die samen woningen in eigen beheer willen bouwen.
Lees verder

IVBN juicht afschaffen puntenstelsel leegstaande kantoren toe

Gepubliceerd op:
IVBN, Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, juicht het toe als de komende vijf jaar bij ombouw van leegstaande kantoren of winkels naar huurwoningen geen puntenstelsel en geen verhuurderheffing zal gaan gelden. Volgens Frank van Blokland zal dat de realisatie van kleinere huurwoningen, waar een groeiende vraag naar is, sterk bevorderen.
Lees verder

‘Gemeenten en corporaties moeten innoveren in netwerksamenleving’

Gepubliceerd op:
De rol van gemeenten verandert steeds meer tot bemiddelaar en spil in lokale netwerken. Dat concludeert ABN AMRO in de Visie op Gemeenten, Onderwijs en Woningcorporaties. Gemeenten kunnen hierbij als gids fungeren voor burgerinitiatieven en sociale ondernemers die innovatieve oplossingen ontwikkelen.
Lees verder

Meer nieuws

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle woning-corporaties met contactpersonen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Groenewegen en Partners is een full service creditmanagementorganisatie die snelheid, expertise, duurzaamheid...

Binnen Inventum wordt al ruim 100 jaar met veel toewijding, kennis en kunde gewerkt aan de ontwikkeling

Cegeka-dsa levert software en services voor de vastgoedmarkt. We willen actief bijdragen aan het efficiënter...

De ROCKPANEL Group is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal...

Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties

Roessen & Roessen verzorgt in opdracht van woningcorporaties en deurwaarders de totale

Bruynzeel Keukens realiseert haar rendement door als gespecialiseerd keukenbedrijf complete keukens...

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...

Ad Hoc is sinds 1990 marktleider in het beheer van leegstaand vastgoed. Met producten zoals Beheer...

Uw SAP & Microsoft ICT Solution Provider.


We creëren kwaliteitsvolle gevelstenen, steenstrips, klinkers en zinvolle baksteentoepassingen...

Onze ruime ervaring in de woningcorporatiebranche kenmerkt zich door diverse online...

Aralco NVS heeft een jarenlange ervaring in natuurlijke ventilatie. Zo heeft Aralco NVS talrijke...

Een huis is meer dan vier muren en een dak. Het is de plek waar je leeft, je terugtrekt en waar je...

Dutch Solar Systems BV (DSS BV) is opgericht in 1998. Onze groothandel in duurzame...

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...

Coenen BV één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van afdichtingen...

Goede kwaliteit en innovatieve dienstverlening tegen optimale kosten, dat is waar Feenstra...

Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland, is gespecialiseerd in de waterdichting van daken...


VMG Versteeg Metaal Groep is dit jaar al 50 jaar gespecialiseerd in de productie van stalen en aluminium...

Riool-Reinigings-Service, RRS Nederland BV is in Nederland dé specialist ...

Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...

Vesting Finance is een innovatieve, ambitieuze en professionele organisatie voor credit management...

Isotechniek is één van de oudste isolatiebedrijven in Nederland. In dertig jaar...

Nederlands grootste dienstverlener in ontstoppen, reinigen, inspecteren, repareren en vernieuwen...

Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid tot de expert...

Facto Geo Meetdienst is een geodetisch ingenieursbureau met vijf locaties die zorgen voor ...

Onze missie is het leveren van producten die het eenvoudig mogelijk maken veilig...

Tempelman - de Niet beschikt over het grootste landelijke netwerk van ambtelijk bevoegden...

Centric biedt maatwerksoftware, infrastructuuroplossingen en professionals voor het inrichten...

WoningNet is hét Shared Service Center op het gebied van de woningmarkt en heeft de ideale...

Wij zijn een bedrijf met een ruime ervaring, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met ...

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland die er speciaal is voor woningcorporaties...

NEH realiseert en beheert ICT-oplossingen voor onder meer woningcorporaties, banken...

Onze advocaten huur- en onroerend goedrecht adviseren en procederen over juridische kwesties...

Solviteers helpt woningcorporaties met de realisatie van deze ICT-omgeving. Wij hebben veel ervaring...

Mulcoflex is gespecialiseerd in betonreparatie, voegafdichting en kunststofvloeren...

Onze expertise is het vastgoedrecht, met een nadruk op het huurrecht. Wij kunnen u adviseren...

Bergschenhoek Luchtcomfort gaat uit van de comfortwens van de gebruiker...

CNS is de BI-specialist in de sociale woningbouw. Tientallen corporaties maken gebruik van snelle...

Camelot steeft ernaar om voor zowel leegstaand als volstaand vastgoed dé toonaangevende en innovatieve ...

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...


Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.

Microsoft (SharePoint) specialist voor woningcorporaties op het gebied van communicatie...

We zijn actief op het vlak van wonen, vastgoed en financiën en bemiddelen in alle voorkomende functies...

Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...

AWB, uw partner in totaaloplossingen. AWB is sinds 2002 onderdeel van de Vaillant Group...

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...

Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...

Roessen & Roessen Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in het verwijderen van asbesthoudende...

HuisMakeOver is een landelijke werkende formule, actief in de interieur- en vastgoedbranche.

The Mac Group BV is op gezet om u van dienst te zijn als collega-ondernemer in deze ...

De experts voor de hele levensduur van uw liften en roltrappen. Van ontwerp tot installatie, service...

Kamstrup – marktleider in statische warmtemeters – levert warmtemeters, koudemeters, elektriciteitsmeters...

ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...

Meilof Riks bv biedt kwalitatief hoogwaardige Vasco aluminium dakgoten en Aluvorm aluminium...

Ervaren, Betaalbaar en Persoonlijk VvE beheer

Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...

Met state-of-the-art energie- oplossingen kunnen wij van uw vastgoed duurzame gebouwen...

Recticel Insulation Nederland is gevestigd in Kesteren. In België worden de duurzame...

BoitenLuhrs is een incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor. Met onze juridische en financiële...

ACM Vastgoed Groep, met een landelijke dekking vanuit meerdere regiokantoren...

Comfort Partners is een groot technisch installatiespecialist in de woningbouw...

Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor... 

Al bijna 100 jaar expertise Samenwerking Glasverzekering is in 1919 opgericht door...

AEPEX is een toonaangevend consultancybedrijf dat sinds 1997 gespecialis...

Shifft biedt woningcorporaties een turn-key oplossing om huurder actief te betrekken in het snel veranderende...

Als inkoopcollectief en onafhankelijk tussenpersoon vertegenwoordigt Aenergie meer dan 300 woningcorporaties...

Antea Group begeleidt corporaties van begin tot eind bij woningbouw- ontwikkelingen. Van haalbaarheids ...

NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...

Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties...

Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept...

Aethon verrijkt de arbeidsmarkt. Onze frisse kijk op flexibele arbeid helpt werkgevers...

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor zowel utiliteit als woningbouw...

PrivaPark heeft zich gespecialiseerd in het efficiënt oplossen van parkeerproblemen...