inloggen | aanmelden

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws voor en over woningcorporaties.

ILT voert inspecties uit bij corporaties

Gepubliceerd op:
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat inspecties uitvoeren bij corporaties met als onderwerp de governance van de corporatie. Dit heeft de ILT in een brief aan het VTW bestuur kenbaar gemaakt. De inspecties hebben tot doel te beoordelen of de governance in woningcorporaties zodanig is ingericht dat risico's beheerst zijn.
Lees verder

Westfriese woningcorporaties helpen bij nazorg ex-gedetineerden

Gepubliceerd op:
De Westfriese woningcorporaties gaan helpen bij het zoeken van geschikte woonruimte voor ex-gedetineerden, als dat nodig is. Alle woningcorporaties in Westfriesland hebben zich aangesloten bij het Coördinatiepunt Nazorg Ex-gedetineerden. Dit is een samenwerkingsverband van de Westfriese gemeenten.
Lees verder

Ontzorgen staat voorop bij Remeha

Gepubliceerd op:
Met de Tzerra Plus brengt Remeha dé standaard in kwaliteit. Door hoogwaardige, geprefabriceerde en vooraf geteste basiscomponenten, is de Tzerra Plus een zorgeloze ketel voor een nog hogere betrouwbaarheid. Wilt u nog een stapje verder gaan in het ontzorgen van uw huurders, maar ook van uw installateur en uzelf? Kies dan ook voor het unieke montageframe van Remeha voor de Tzerra Plus.
Lees verder

Wekelijks inzicht in verbruik maakt nog meer energiebesparing mogelijk!

Gepubliceerd op:
Inzicht in het energieverbruik kan leiden tot een bewuster verbruik. Hierdoor kunnen uw bewoners nog meer energie besparen! Daarom heeft ista Nederland een monitoringtool en een ista app ontwikkeld om uw bewoners wekelijks inzicht te kunnen bieden.
Lees verder

Facto Geo Meetdienst: uw partner in kadastrale splitsingen

Gepubliceerd op:
Wilt u kosten besparen op het kadastraal splitsen van percelen? Wilt u minder tijd besteden aan het kadastraal splitsen van percelen?
Lees verder

Superslank bouwen met de Dalmatiner S024 isolatieplaat

Gepubliceerd op:
De gevel is het gezicht van een huis, een kantoor of een school. Alle reden om te zorgen voor een mooie en effectieve bescherming. Met de gevelisolatiesystemen van Caparol kiest u niet alleen voor economisch voordeel, maar ook voor een fraaie gevel. Met de nieuwe isolatieplaat is bovendien een zeer slanke systeemopbouw mogelijk.
Lees verder

Als bouwen een heel andere dimensie krijgt

Gepubliceerd op:
De tijd dat een waterdichting enkel en alleen een waterdichting was is lang voorbij. De huidige moderne dakbanen moeten niet alleen lang meegaan, zij moeten ook kunnen helpen in het verminderen van afval of het recupereren van regenwater.
Lees verder

Aletta Hoogeveen, manager Bedrijfsondersteuning Parteon: Tobias AX is goed geland

Gepubliceerd op:
Op maandag 22 september ging Parteon live met Tobias AX. Op donderdag 25 september liep Aletta Hoogeveen, manager Bedrijfsondersteuning en verantwoordelijk voor I&A relaxed en ontspannen haar rondje op CorporatiePlein in Expo Houten. Bij Parteon in Wormerveer was het business as usual. De antistress-huisjes, uitgedeeld aan eindgebruikers, konden ongebruikt weer terug in de verpakking.
Lees verder

Geslaagde Masterclass Leegstand in Maastricht

Gepubliceerd op:
In een zonnig Maastricht vond op donderdag 12 maart de Ad Hoc Masterclass Leegstand plaats. Ad Hoc kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie van 2015. Tijdens dit jubileumjaar biedt Ad Hoc op verschillende locaties in het land masterclasses aan die gratis bij te wonen zijn.
Lees verder

Kennis en inzicht van financieel- en risicomanagement bij woningcorporaties

Gepubliceerd op:
Erasmus School of Accounting & Assurance (‘ESAA’) onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft speciaal voor professionals werkzaam in de financiële functies bij woningcorporaties het Executive Program ontwikkeld, getiteld: ‘Finance & Risk Management voor Woningcorporaties.
Lees verder

Ontdek de ThermoMaster C-XV

Gepubliceerd op:
Er zit iets moois aan te komen bij AWB. Iets wat u volledige controle gaat geven, en de beheerskosten van installaties gaat minimaliseren... Dat moois: AWB’s nieuwe toestel: ThermoMaster C-XV wordt binnenkort geïntroduceerd. 
Lees verder

Brabantse woningcorporaties willen fuseren

Gepubliceerd op:
Woningcorporaties Bernardus Wonen, Brabantse Waard en Woningstichting Dinteloord willen met elkaar fuseren. Door als plattelandscorporaties de krachten te bundelen, willen de corporaties ervoor zorgen dat ze nabij en betrokken blijven in de plattelandskernen binnen het werkgebied in noordwest Brabant.
Lees verder

Eerste Kamer stemt in met nieuwe opzet corporatiebestel

Gepubliceerd op:
De Eerste Kamer heeft, net zoals eerder de Tweede Kamer, ingestemd met het wetsvoorstel van minister Blok dat het corporatiebestel ingrijpend hervormt. Hiermee wordt het taakgebied van corporaties beperkt tot het bouwen en beheren van woningen voor lage inkomens. Verder wordt het toezicht versterkt en krijgen huurders meer zeggenschap.
Lees verder

Arcade gaat 500 woningen bouwen in Den Haag

Gepubliceerd op:
De gemeente Den Haag en woningcorporatie Arcade willen samen de komende 5 jaar minimaal 500 huurwoningen in de sociale sector realiseren. Deze overeenkomst moet bijdragen aan de coalitieafspraak van het college van B en W om 30 procent sociale woningbouw in het Haagse woningaanbod te behouden.
Lees verder

Woningcorporaties en huurders in overleg over huurbeleid

Gepubliceerd op:
Aedes en de Woonbond gaan in gesprek over het huurbeleid voor de komende jaren. De vertegenwoordigers van huurders en sociale verhuurders willen samen huurbeleid ontwikkelen met een goed evenwicht tussen de betaalbaarheid voor huurders, voldoende beschikbare huizen voor woningzoekenden en de huurinkomsten en investeringen voor corporaties.
Lees verder

1-daagse cursus - Actuele regelgeving woningcorporaties

Gepubliceerd op:
De turbulente ontwikkelingen rond woningcorporaties lijken te landen in de op 17 maart door de Eerste Kamer aangenomen Herzieningswet. Eigenlijk begint het nu pas. De wet heeft ingrijpende gevolgen en roept veel vragen voor de uitvoering op. In deze cursus worden deze vragen onder de loep genomen en een overzicht gegeven van de relevante regelgeving voor woningcorporaties.
Lees verder

Facto Geo Meetdienst uw partner in kadastrale splitsingen

Gepubliceerd op:
Wilt u kosten besparen op het kadastraal splitsen van percelen? Wilt u minder tijd besteden aan het kadastraal splitsen van percelen? Laat Facto Geo Meetdienst uw kadastrale splitsingen verzorgen. Onze aanpak verlaagt de kosten en vergroot de rechtszekerheid.
Lees verder

MVGM VvE Management neemt Domus VvE Beheer van de Alliantie over

Gepubliceerd op:
Per 1 januari jl. heeft MVGM VvE Management Domus VvE Beheer overgenomen van de Alliantie. Domus VvE beheer (Domus) uit Deventer houdt zich bezig met VvE Management voor diverse regionale corporaties en particulieren. In totaal bestaat de portefeuille op dit moment uit zo’n 150 VvE’s. Domus is in het bezit van het SKW certificaat voor VvE beheer en is een al jaren een betrouwbare partner voor corporaties om hun VvE beheer onder te brengen.
Lees verder

Vestia sluit renovatiewoningen aan op stadswarmte

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Vestia en energiebedrijf Nuon hebben een overeenkomst ondertekend waarin is vastgelegd dat bestaande woningen worden aangesloten op het warmtenet in Rotterdam-Zuid. Het gaat om 144 appartementen in Rotterdam-Zuid die de komende maanden gerenoveerd worden. Naar verwachting kunnen de Rotterdammers dit najaar gebruik maken van stadswarmte.
Lees verder

Utrechtse corporaties onderzoeken renovatie ‘Nul-op-de-meter’

Gepubliceerd op:
Woningcorporaties SBBS uit Soest en Goed Wonen uit Benschop gaan samen met VolkerWessels en de provincie Utrecht verder met hun onderzoek naar het renoveren van huurwoningen naar Nul-op-de-meter. Hiervoor wordt een intentieverklaring getekend om de komende maanden tot afspraken te komen om werkelijk de renovatie naar Nul-op-de-meter te starten.
Lees verder

Huurders demonstreren tegen huurstijging

Gepubliceerd op:
Ruim duizend huurders hebben op zaterdag 14 maart in Amsterdam gedemonstreerd tegen de stijging van de huurprijzen en de verkoop van de sociale huurwoningenvoorraad. Wethouder Laurens Ivens van de hoofdstad sloot zich bij het protest aan en zegde toe te strijden voor betaalbare huren in Amsterdam.
Lees verder

Rvs hekwerken, een duurzame verandering

Gepubliceerd op:
Naar mening van VMG biedt roestvaststaal, ten opzichte van de meer traditionele materialen, een groot aantal voordelen. Wanneer wordt gekozen voor RVS, kan een aantal fases in de productieketen worden overgeslagen.
Lees verder

Cordaan van start met verhuuradministratie van Centric

Gepubliceerd op:
Bij zorginstelling Cordaan is op 3 maart begonnen met de implementatie van informatiesysteem Key2Wocas van Centric. De kick-off bij de Noord-Hollandse organisatie kreeg een extra feestelijk tintje met het aansnijden van de ‘implementatietaart’.
Lees verder

WoonEnergie en Woonstad Rotterdam slaan de handen ineen om huurders energiebewuster te maken

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Woonstad Rotterdam en energieleverancier WoonEnergie hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel van de samenwerking is om huurders energiebewuster te maken. Dit leidt tot structurele beparingen op de energiekosten.
Lees verder

Grootste deel STEP-subsidie gaat naar woningcorporaties

Gepubliceerd op:
Acht maanden na openstelling van de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) is voor meer dan 112 miljoen euro subsidie aangevraagd. Met dit bedrag kunnen ruim 44.000 huurwoningen energetisch worden opgeknapt. Vooral woningcorporaties gaan hiermee aan de slag: zij vroegen 99% van het verleende budget aan.
Lees verder

Meer nieuws

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle woning-corporaties met contactpersonen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.

Camelot steeft ernaar om voor zowel leegstaand als volstaand vastgoed dé toonaangevende en innovatieve ...

Bruynzeel Keukens realiseert haar rendement door als gespecialiseerd keukenbedrijf complete keukens...

Roessen & Roessen verzorgt in opdracht van woningcorporaties en deurwaarders de totale

Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...

Antea Group begeleidt corporaties van begin tot eind bij woningbouw- ontwikkelingen. Van haalbaarheids ...

Shifft biedt woningcorporaties een turn-key oplossing om huurder actief te betrekken in het snel veranderende...

Cannock Chase adviseert en verleent woningcorporaties diensten op een breed financieel terrein...

We creëren kwaliteitsvolle gevelstenen, steenstrips, klinkers en zinvolle baksteentoepassingen...

Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland, is gespecialiseerd in de waterdichting van daken...

PrivaPark heeft zich gespecialiseerd in het efficiënt oplossen van parkeerproblemen...

Microsoft (SharePoint) specialist voor woningcorporaties op het gebied van communicatie...

Isotechniek is één van de oudste isolatiebedrijven in Nederland. In dertig jaar...

Riool-Reinigings-Service, RRS Nederland BV is in Nederland dé specialist ...

HuisMakeOver is een landelijke werkende formule, actief in de interieur- en vastgoedbranche.

Onze ruime ervaring in de woningcorporatiebranche kenmerkt zich door diverse online...

Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties

Wij zijn een bedrijf met een ruime ervaring, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met ...

Kamstrup – marktleider in statische warmtemeters – levert warmtemeters, koudemeters, elektriciteitsmeters...

Een huis is meer dan vier muren en een dak. Het is de plek waar je leeft, je terugtrekt en waar je...

Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...

Solviteers helpt woningcorporaties met de realisatie van deze ICT-omgeving. Wij hebben veel ervaring...

Centric biedt maatwerksoftware, infrastructuuroplossingen en professionals voor het inrichten...

Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...

Als inkoopcollectief en onafhankelijk tussenpersoon vertegenwoordigt Aenergie meer dan 300 woningcorporaties...

NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...

WoningNet is hét Shared Service Center op het gebied van de woningmarkt en heeft de ideale...

Vesting Finance is een innovatieve, ambitieuze en professionele organisatie voor credit management...


Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor... 

Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...

Aralco NVS heeft een jarenlange ervaring in natuurlijke ventilatie. Zo heeft Aralco NVS talrijke...

Onze expertise is het vastgoedrecht, met een nadruk op het huurrecht. Wij kunnen u adviseren...

Uw SAP & Microsoft ICT Solution Provider.


Groenewegen en Partners is een full service creditmanagementorganisatie die snelheid, expertise, duurzaamheid...

Tempelman - de Niet beschikt over het grootste landelijke netwerk van ambtelijk bevoegden...

Bergschenhoek Luchtcomfort gaat uit van de comfortwens van de gebruiker...

De experts voor de hele levensduur van uw liften en roltrappen. Van ontwerp tot installatie, service...

Goede kwaliteit en innovatieve dienstverlening tegen optimale kosten, dat is waar Feenstra...

Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid tot de expert...


Ad Hoc is sinds 1990 marktleider in het beheer van leegstaand vastgoed. Met producten zoals Beheer...

Aethon verrijkt de arbeidsmarkt. Onze frisse kijk op flexibele arbeid helpt werkgevers...

Dutch Solar Systems BV (DSS BV) is opgericht in 1998. Onze groothandel in duurzame...

Onze advocaten huur- en onroerend goedrecht adviseren en procederen over juridische kwesties...

Ervaren, Betaalbaar en Persoonlijk VvE beheer

AWB, uw partner in totaaloplossingen. AWB is sinds 2002 onderdeel van de Vaillant Group...

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor zowel utiliteit als woningbouw...

ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...

Weijman Vastgoedonderhoud is minstens 106 jaar jong en dat merkt u...

Al bijna 100 jaar expertise Samenwerking Glasverzekering is in 1919 opgericht door...

Meilof Riks bv biedt kwalitatief hoogwaardige Vasco aluminium dakgoten en Aluvorm aluminium...

Nederlands grootste dienstverlener in ontstoppen, reinigen, inspecteren, repareren en vernieuwen...

Roessen & Roessen Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in het verwijderen van asbesthoudende...

Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept...

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...

AEPEX is een toonaangevend consultancybedrijf dat sinds 1997 gespecialis...

Coenen BV één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van afdichtingen...

Astralift is een liftbedrijf wat ontstaan is uit enthousiaste en ervaren technici met een heldere...

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland die er speciaal is voor woningcorporaties...

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...

Cegeka-dsa levert software en services voor de vastgoedmarkt. We willen actief bijdragen aan het efficiënter...

CNS is de BI-specialist in de sociale woningbouw. Tientallen corporaties maken gebruik van snelle...

Binnen Inventum wordt al ruim 100 jaar met veel toewijding, kennis en kunde gewerkt aan de ontwikkeling

Recticel Insulation Nederland is gevestigd in Kesteren. In België worden de duurzame...

Onze missie is het leveren van producten die het eenvoudig mogelijk maken veilig...

Met state-of-the-art energie- oplossingen kunnen wij van uw vastgoed duurzame gebouwen...


De ROCKPANEL Group is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal...

Facto Geo Meetdienst is een geodetisch ingenieursbureau met vijf locaties die zorgen voor ...

ACM Vastgoed Groep, met een landelijke dekking vanuit meerdere regiokantoren...

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...

BoitenLuhrs is een incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor. Met onze juridische en financiële...

NEH realiseert en beheert ICT-oplossingen voor onder meer woningcorporaties, banken...

Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties...

Comfort Partners is een groot technisch installatiespecialist in de woningbouw...

VMG Versteeg Metaal Groep is dit jaar al 50 jaar gespecialiseerd in de productie van stalen en aluminium...