Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws voor en over woningcorporaties.

Woonbond waarschuwt voor nieuwe huurverhoging

Gepubliceerd op:
De Woonbond heeft in een brief aan de Tweede Kamer gewaarschuwd voor het vierde jaar op rij aan enorme huurverhogingen, wanneer het kabinet niet snel het Sociaal Huurakkoord invoert. Als er niet wordt ingegrepen kunnen de huren opnieuw vér boven inflatie stijgen. De afgelopen drie jaar heeft dit geleid tot forse huurverhogingen, aldus de Woonbond.
Lees verder

Woongoed Middelburg en NEH Shared Services slaan samen de eerste paal

Gepubliceerd op:
Na een gedegen selectietraject heeft Woongoed Middelburg besloten om haar kantoorautomatisering te outsourcen naar de private Cloud van NEH Shared Services. Met deze keuze is “de eerste paal geslagen” om met de nieuwe digitale strategie voorwaarts te gaan. Tijdens een feestelijk samenzijn is er op 18 november 2015 een meerjarig contract ondertekend tussen de Zeeuwse woningcorporatie en de ICT dienstverlener uit Leusden.
Lees verder

Casix organiseert kennissessie over Bimodal IT tijdens NetwIT lustrumbijeenkomst

Gepubliceerd op:
Komt u naar de NetwIT lustrumbijeenkomst van 26 november? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan de kennissessie over praktische toepassing van de door Gartner ontwikkelde werkwijze Bimodal IT.
Lees verder

Besparingen en snellere bouwtijd door co-making in renovatieprojecten

Gepubliceerd op:
Onlangs organiseerde Dura Vermeer samen met Ymere een Impact-sessie over co-making in renovatieprojecten. Centraal stonden de leringen en successen van co-making aan de hand van een projectvoorbeeld: het renovatieproject in de Van Der Pekbuurt, een tuindorp uit de periode 1920-1925 in Amsterdam-Noord. De ervaringen over deze samenwerking deelden zij met 9 corporaties die deelnamen aan deze sessie.
Lees verder

Klant centraal op nieuwe site van Woning Advies Nederland

Gepubliceerd op:
Woning Advies Nederland heeft de website ingrijpend vernieuwd. Niet alleen is de site qua look and feel in een modernere jas gestoken, het is nu vooral voor bezoekers snel duidelijk wat het onafhankelijk bouwkundig advies- en keuringsbureau voor hen kan betekenen. 
Lees verder

PRIMEUR: RECO Indoor Lift voor het eerst operationeel!

Gepubliceerd op:
Efficiënt ruimtegebruik, eenvoudig te transporteren en overal op te bouwen. De nieuwste aanwinst van de toch al uitgebreide vloot RECO-liften is deze week voor het eerst operationeel in een seniorencomplex met een atrium. Het betreffende pand kon van buitenaf niet bereikt worden met een standaard RECO-lift. Een uitgelezen kans om de nieuwe Indoor lift in te zetten want het pand heeft wel een prachtige binnenruimte die zich perfect leent voor de opbouw van de RECO Indoor Lift.
Lees verder

Dura Vermeer vergemakkelijkt keuzeproces van huizenzoekers

Gepubliceerd op:
Bouwbedrijf lanceert woonstijlenmagazine, afwerkingspakketten en showroom HOUTEN - Dura Vermeer helpt kopers van nieuwbouwwoningen bij het vergemakkelijken van hun keuzeproces bij de aanschaf van sanitair, de keuze van opties of het maken van een woonindeling. Het betreft zowel woningen die Dura Vermeer volgens het door haar in eigen huis ontwikkelde bouwconcept (PCS) voor eigen risico ontwikkelt en bouwt als woningen die zij bouwt voor corporaties, gemeenten en beleggers. 
Lees verder

Duurzame Transformatie en Comfort Partners|TBI

Gepubliceerd op:
In opdracht van Uneto-VNI zijn er recent interviews afgenomen onder toonaangevende partijen met een duidelijke visie op duurzame transformatie van bestaand vastgoed. Comfort Partners, als onderdeel van TBI, is gevraagd om haar visie en ervaringen te delen met betrekking tot dit onderwerp.
Lees verder

Bijeenkomst - 2016: Jaar van ingrijpende Daeb/niet-Daeb beslissingen

Gepubliceerd op:
Uiterlijk 1 januari 2017 moet elke corporatie zijn voorstel tot administratieve scheiding, juridische splitsing (of een combinatie daarvan) van Daeb/niet-Daeb bezit bij de Autoriteit Woningmarkt (AW) ingediend hebben. Hoe maak je als corporatie je keuze uit deze drie varianten? Hierop wordt uitgebreid ingegaan tijdens een bijeenkomst op 11 februari 2016.
Lees verder

Passend toewijzen met nieuw Inkomensregistratieformulier (IRF)

Gepubliceerd op:
WoningNet en Finance Ideas hebben in 2011 het IRF ontwikkeld; een webbased rekentool waarmee corporaties het inkomen van nieuwe huurders snel en eenvoudig kunnen vaststellen. Dit zorgt niet alleen voor eenvoudige en heldere processen, het is ook de meest efficiënte manier om fouten te voorkomen en de kwaliteit te borgen. Omdat passend toewijzen grote impact heeft op de interne processen van corporaties, hebben WoningNet en Finance Ideas de mogelijkheden van het IRF nu sterk uitgebreid.
Lees verder

Dreen®Combiplus systeem voor het ophogen van galerijen en balkons

Gepubliceerd op:
Drempels bij galerijwoningen vormen vaak onneembare obstakels voor senioren en mindervalide mensen. Met Dreen®Combiplus van Zoontjens worden galerijen, balkons en dakterrassen weer voor iedereen begaanbaar. Het systeem bestaat uit een combinatie van een geprofileerde kunststof onderplaat met een polyesterbeton toplaag.
Lees verder

Corporaties bepalen zelf beheer leegstaand vastgoed

Gepubliceerd op:
Wooncorporaties mogen leegstaand vastgoed dat zij in hun bezit hebben, beheren zoals zij willen. Ook door het beheer te laten doen door kunstenaars, beginnende ondernemers of bewonersgroepen. Dit zei minister Blok op een overleg dat hij 19 november had in de Schilderwijk in Den Haag met bewoners verenigd in het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA).
Lees verder

Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie introduceren Wooncoach

Gepubliceerd op:
Woningcorporaties Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie zijn in Amersfoort van start gegaan met het project Mijn Wooncoach. Deze coach geeft huurders van 65 jaar en ouder gratis persoonlijk advies en begeleiding. De wooncoach kan bewoners die nadenken over verhuizen, helpen bij het inzichtelijk maken van hun verhuismogelijkheden. Het gaat om een proef van een jaar.
Lees verder

Koolmonoxidegevaar ook bij nieuwe cv-installaties

Gepubliceerd op:
46% van de koolmonoxideongevallen gebeurt met een cv-installatie die voor het merendeel modern en goed onderhouden is. Dit wijkt af van het beeld dat vooral oude geisers of slecht onderhouden toestellen te veel koolmonoxide zouden produceren. Dat blijkt uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar koolmonoxideongevallen.
Lees verder

Sociale huursector Amsterdam nadert ondergrens

Gepubliceerd op:
Het aantal gereguleerde huurwoningen is nog niet door de ondergrens van 187.000 gezakt die met de woningcorporaties en de Huurdersvereniging Amsterdam is afgesproken. Dat zegt Laurens Ivens, wethouder Wonen in Amsterdam (SP), in een interview met de Woonbond. Wel vind hij dat het ‘roer om moet’ en dat er een eind moet komen aan de krimp van de sociale huursector.
Lees verder

Winst uit de ventilatielucht met de Ecolution® van Inventum

Gepubliceerd op:
Vroeg of laat moet iedere woning besparen op energie. De nieuwbouw moet slimmer, beter en efficiënter en de bestaande woonvoorraad moeten worden aangepast. Bij deze aanpassingen speelt ventilatie een belangrijke rol. Echter bij de afvoering van ‘vuile’ lucht gaat er nog teveel kostbare warmte (energie) verloren. Inventum heeft hiervoor dé oplossing, de Ecolution®.
Lees verder
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/cv/inventum

TONED = Totaal Onderhoud Nederland

Gepubliceerd op:
Oorspronkelijk als familiebedrijf opgericht, verzorgt TONED sinds 1996 voor een diversiteit aan opdrachtgevers het volledige technisch en facilitair onderhoud. De directie en het dagelijks management van TONED beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van technische en facilitaire dienstverlening. Op het Service Center houden HBO geschoolde medewerkers met een facilitaire opleiding en achtergrond zich dagelijks bezig met het coördineren van alle activiteiten. Door hun ruime ervaring met het coördineren van onderhoudsprocessen, zijn zij in staat dit proces optimaal te begeleiden.
Lees verder

NVT Engineering BV

Gepubliceerd op:
NVT Engineering is een zelfstandige businessunit van NVT Onderhoudsgroep, waarin de ontwikkeling en begeleiding van Duurzame renovatietrajecten is ondergebracht.
Lees verder

Hoe Casix in één jaar 10 woningcorporaties aan zich heeft gebonden

Gepubliceerd op:
Door goed luisteren naar klanten en een forse can-do mentaliteit heeft nieuwkomer Casix met haar innovatieve cloudoplossingen in korte tijd een positie veroverd in de overvolle markt van ICT aanbieders voor de corporatiesector.
Lees verder

Bijpraten op de VSK 2016?

Gepubliceerd op:
We vinden het belangrijk om contact met u te hebben. We vinden het belangrijk u persoonlijk te spreken. Noteer daarom vast in de agenda: VSK 2016 van 2 tot en met 5 februari in de Jaarbeurs Utrecht. Ook Techem neemt uiteraard hieraan deel en is te bezoeken in hal 10, stand D069.
Lees verder

Kansen voor ouderen met zorgvraag in Hilversum

Gepubliceerd op:
In de nieuwe Hilversumse woonbuurt Nieuw Zuid ontwikkelt Dudok Wonen voor Habion, landelijke corporatie voor ouderenhuisvesting, 42 sociale woningen en een restaurant. Habion gaat het gebouw verhuren aan Amaris. De realisatie van de woningen in één van de vijf gebouwen maakt deel uit van de nieuwe woonbuurt met allerlei buurtvoorzieningen.
Lees verder

Leegstaand vastgoed rondom feestdagen vaak doelwit van vandalen

Gepubliceerd op:
Met de komst van Sinterklaas is het feestelijke seizoen van 2015 begonnen. Voor veel mensen is dit de tijd om even vrij te nemen of op vakantie te gaan. Het is echter ook de tijd dat vandalen, krakers en dieven hun slag slaan. Met name de jaarwisseling kenmerkt zich door incidenten zoals brand, diefstal en overlast.
Lees verder

Woningcorporaties zetten in op efficiëntie

Gepubliceerd op:
Veel woningcorporaties zetten in op efficiëntie. Hoe wordt op dit gebied gescoord? En wat is de relatie met werkdruk? Het gevoel efficiënt te kunnen werken gedaald ten opzichte van vorig jaar. De huidige score op efficiëntie ligt met een 5,9 een half punt lager dan het jaar daarvoor. Het landelijk gemiddelde ligt op een 6,2.
Lees verder

Lei Import: "Advies voor dak en gevel van A tot Z!"

Gepubliceerd op:
Lei Import levert al meer dan 25 jaar leisteen voor alle denkbare toepassingen. Als importeur van leisteen heeft Lei Import contacten in de gehele bouwkolom. Het begint bij de groeve, waar ook de start van het kwaliteitsproces is. Een enthousiast team werkt met visie en passie aan zeer uiteenlopende projecten. Wij kijken samen met u voor de optimale keuze. Onze werkwijze is open en transparant. De adviseursrol is ons team op het lijf geschreven.
Lees verder

MVGM VvE Management geeft kinderen uit oorlogsgebieden vertrouwen in de toekomst

Gepubliceerd op:
Kinderen hebben het recht om in vrede op te groeien. Vrij van angst en geweld. Vrij van oorlog. War Child laat kinderen in oorlogsgebieden weer spelen, zorgt voor onderwijs en helpt ze trauma’s te verwerken. We kondigen dan ook met trots aan dat MVGM VvE Management War Child steunt als Business Friend met een vast bedrag per maand.
Lees verder

Meer nieuws

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle woning-corporaties met contactpersonen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Onze expertise is het vastgoedrecht, met een nadruk op het huurrecht. Wij kunnen u adviseren...

Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.

Holland Lighting Group is dé specialist op het gebied van verlichting. Als fabrikant, leverancier ...

Goede kwaliteit en innovatieve dienstverlening tegen optimale kosten, dat is waar Feenstra...

Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...

Wij hebben de natuur in onze genen. Leisteen is een natuurproduct, prachtig gevormd door de tijd ...

TONED ontzorgt organisaties bij technisch en facilitair onderhoud ...

Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is dan ook al bijna 20 jaar...

Cegeka-dsa levert software en services voor de vastgoedmarkt. We willen actief bijdragen aan het efficiënter...

CNS is de BI-specialist in de sociale woningbouw. Tientallen corporaties maken gebruik van snelle...

Onze advocaten huur- en onroerend goedrecht adviseren en procederen over juridische kwesties...

Kamstrup – marktleider in statische warmtemeters – levert warmtemeters, koudemeters, elektriciteitsmeters...

NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...

Centric biedt maatwerksoftware, infrastructuuroplossingen en professionals voor het inrichten...

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland die er speciaal is voor woningcorporaties...

PrivaPark heeft zich gespecialiseerd in het efficiënt oplossen van parkeerproblemen...

Onze missie is het leveren van producten die het eenvoudig mogelijk maken veilig...

Dankzij onze brede ervaring weten wij als geen ander wat er speelt binnen Verenigingen van Eigenaars ...

Noodliften.nl is dé specialist als het gaat om het tijdelijk plaatsen van trapliften in openbare trappenhuizen ...

Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid tot de expert...

Aralco NVS heeft een jarenlange ervaring in natuurlijke ventilatie. Zo heeft Aralco NVS talrijke...

Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland, is gespecialiseerd in de waterdichting van daken...

WoningNet is hét Shared Service Center op het gebied van de woningmarkt en heeft de ideale...

Met state-of-the-art energie- oplossingen kunnen wij van uw vastgoed duurzame gebouwen...

Antea Group begeleidt corporaties van begin tot eind bij woningbouw- ontwikkelingen. Van haalbaarheids ...

Bergschenhoek Luchtcomfort gaat uit van de comfortwens van de gebruiker...

Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...

The Mac Group BV is op gezet om u van dienst te zijn als collega-ondernemer in deze ...

Ervaren, Betaalbaar en Persoonlijk VvE beheer

Isotechniek is één van de oudste isolatiebedrijven in Nederland. In dertig jaar...

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...

Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept...

Vesting Finance is een innovatieve, ambitieuze en professionele organisatie voor credit management...

ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...

Bruynzeel Keukens realiseert haar rendement door als gespecialiseerd keukenbedrijf complete keukens...

Solviteers helpt woningcorporaties met de realisatie van deze ICT-omgeving. Wij hebben veel ervaring...

NEH realiseert en beheert ICT-oplossingen voor onder meer woningcorporaties, banken...

Groenewegen en Partners is een full service creditmanagementorganisatie die snelheid, expertise, duurzaamheid...

Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties

Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...

Wij zijn een bedrijf met een ruime ervaring, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met ...

Nederlands grootste dienstverlener in ontstoppen, reinigen, inspecteren, repareren en vernieuwen...

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor zowel utiliteit als woningbouw...

Wij sporen in één keer lekkages op en leggen dit vast in een uitgebreide rapportage ...

Tempelman - de Niet beschikt over het grootste landelijke netwerk van ambtelijk bevoegden...

Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties...

Binnen Inventum wordt al ruim 100 jaar met veel toewijding, kennis en kunde gewerkt aan de ontwikkeling

Facto Geo Meetdienst is een geodetisch ingenieursbureau met vijf locaties die zorgen voor ...

Van Lierop maakt een woning, letterlijk vanaf de bodem, weer gezond. Wij werken zowel direct ...

Als inkoopcollectief en onafhankelijk tussenpersoon vertegenwoordigt Aenergie meer dan 300 woningcorporaties...

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...

ACM Vastgoed Groep, met een landelijke dekking vanuit meerdere regiokantoren...

Shifft biedt woningcorporaties een turn-key oplossing om huurder actief te betrekken in het snel veranderende...

Mulcoflex is gespecialiseerd in betonreparatie, voegafdichting en kunststofvloeren...

Dutch Solar Systems BV (DSS BV) is opgericht in 1998. Onze groothandel in duurzame...

Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...

Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van entreeoplossingen ...

AWB, onderdeel van de Vaillant Group ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt totaaloplossingen ...

Riool-Reinigings-Service, RRS Nederland BV is in Nederland dé specialist ...

De ROCKPANEL Group is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal...

Comfort Partners is een groot technisch installatiespecialist in de woningbouw...

Vandersanden Group is specialist in de productie van straatbakstenen, gevelstenen en gevelsteentoepassingen...


Ad Hoc is sinds 1990 marktleider in het beheer van leegstaand vastgoed. Met producten zoals Beheer...

Al bijna 100 jaar expertise Samenwerking Glasverzekering is in 1919 opgericht door...

Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...

Coenen BV één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van afdichtingen...

Aethon verrijkt de arbeidsmarkt. Onze frisse kijk op flexibele arbeid helpt werkgevers...

Casix zorgt ervoor dat u als verhuurder een enorme kostenbesparing op het onderhoudsproces realiseert ...

Camelot steeft ernaar om voor zowel leegstaand als volstaand vastgoed dé toonaangevende en innovatieve ...

Recticel Insulation Nederland is gevestigd in Kesteren. In België worden de duurzame...

Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor... 

AEPEX is een toonaangevend consultancybedrijf dat sinds 1997 gespecialis...

Onze ruime ervaring in de woningcorporatiebranche kenmerkt zich door diverse online...