inloggen | aanmelden

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws voor en over woningcorporaties.

Anti-kraakwet creëert schijnveiligheid – Leegstandbeheer biedt oplossing

Gepubliceerd op:
Deze week werd er veel gesproken over de ontwikkelingen omtrent het Amsteleiland nabij Oudekerk aan de Amstel. De vier woningen op het wooneiland zijn gekraakt. Als gevolg van een maas in de anti-kraakwet zal de procedure om de krakers uit te zetten hoogstwaarschijnlijk lang gaan duren.
Lees verder

Beschikbaarheid sociale huur onder druk

Gepubliceerd op:
Betaalbaarheid staat hoog op de agenda bij corporaties. Tegelijkertijd verwacht echter bijna de helft problemen omtrent de beschikbaarheid. Als gevolg van passend toewijzen zal het aanbod aan betaalbare huurwoningen tot de aftoppingsgrens (€ 576,87 voor een- en tweepersoonshuishoudens, € 618,24 voor drie- en meer) volgens hen niet voldoende zijn voor de vraag.
Lees verder

De Eneco Gebouwmanager kan woningcorporaties veel opleveren

Gepubliceerd op:
Installaties voor het verwarmen, koelen en ventileren zijn verantwoordelijk voor 40% - 50% van de totale energieconsumptie van een gebouw. Door deze installaties optimaal aan te sturen valt er veel te winnen – voor u als woningcorporatie én voor uw bewoners. Met de Eneco Gebouwmanager kunt u die aansturing volledig in beeld brengen. Niet alleen hebt u snel en 24/7 inzicht in de prestatie van uw gebouw en installaties, u verbetert ook het wooncomfort én u realiseert een flinke kostenbesparing.
Lees verder

WoCom bekijkt mogelijkheden klushuurwoningen

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Wocom wil de mogelijkheid van klushuurwoningen bekijken en zoekt mensen die daarover mee willen denken. Het idee is dat de huurder het huis zelf opknapt in ruil voor een lagere huur.
Lees verder

Sterke groei woningvoorraad Eindhoven

Gepubliceerd op:
In Eindhoven wordt dit jaar een recordaantal woningen in aanbouw genomen. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om ruim 3500 woningen. Woningcorporatie Woonbedrijf spant de kroon met de ontwikkeling van 1130 woningen. Normaal worden er in Eindhoven per jaar ongeveer 1000 woningen toegevoegd aan de woonvoorraad.
Lees verder

Steeds meer huurders Domijn kiezen voor zonnepanelen

Gepubliceerd op:
Woningcorporatie Domijn heeft samen met energiebedrijf Zelziuz in 2014 600 huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Huurders besparen hierdoor 100 tot 275 euro op hun woonlasten. Het project heeft in 2015 een succesvol vervolg gekregen onder de vlag van Reimarkt. Inmiddels zijn de eerste 200 woningen voorzien van zonnepanelen.
Lees verder

Waarom een nieuw kozijn, als het ook gerepareerd kan worden?

Gepubliceerd op:
Als sloten het begeven – door slijtage, inbraak of storing – wordt de oplossing al gauw gezocht in de aanschaf van een nieuw kozijn. “Jammer”, vindt Albert van der Avoird. “In 98% van de gevallen kunnen we hang- en sluitwerk repareren/vervangen. Met 13.000 onderdelen op voorraad doen we dit vaak nog op dezelfde dag. Ook als het slot al zo’n dertig jaar oud is.”
Lees verder

Meer vertrouwen in de toekomst van woningcorporaties

Gepubliceerd op:
Medewerkers hebben meer vertrouwen in de toekomst van hun woningcorporatie. Een positief signaal voor de sector. Op de stelling: ‘Ik heb vertrouwen in de toekomst van mijn woningcorporatie’ wordt met een 7,1 flink hoger gescoord dan vorig jaar (6,3) en het landelijk gemiddelde (6,3). Ook het vertrouwen in de directie is met een 7,1 enorm gestegen ten opzichte van vorig jaar (6,3). 
Lees verder

Zegwaard Rioolbeheer: ’’Een goed imago met de juiste rioolzorg!’’

Gepubliceerd op:
Een verstopte badkamer- , keuken- of toiletafvoer? Het preventief reinigen van dakgoten en/of rioleringsstelsels? Het inspecteren van de standleiding? Voor al deze zaken – en meer – kunt u terecht bij Zegwaard Rioolontstopping. 
Lees verder

Masterclass over VvE Beheer

Gepubliceerd op:
Afgelopen maand organiseerde MVGM VvE Management in samenwerking met FM Alumni een Masterclass over VvE Beheer, met als onderwerp: 'Onafhankelijk VvE beheer van gemengde complexen zonder belangenverstrengeling bestaat niet!'
Lees verder

Aareon NL lid van de prestigieuze Microsoft Dynamics President's Club 2015

Gepubliceerd op:
Aareon NL is benoemd tot lid van de 2015 Microsoft Dynamics President's Club. Daarmee behoort Aareon tot de 5% best presterende Microsoft Dynamics partners wereldwijd.
Lees verder

ErP – Hoe beïnvloedt dit installaties?

Gepubliceerd op:
Om ons klimaat te beschermen heeft de Europese Unie ambitieuze doelen geformuleerd. De lidstaten moeten in 2020 ten opzichte van dertig jaar terug 20% meer duurzame energie gebruiken, 20% minder traditionele energie en de CO2 -uitstoot met 20% reduceren.
Lees verder

Purilan Plus dakraam, de kleine Ubbink topper!

Gepubliceerd op:
Het Purilan Plus dakraam van Ubbink voldoet aan de isolatie-eisen van deze tijd. Het is het enige kleine uitzetraam (4-pans) met een isolatiewaarde van U= 1,6 W/m2K. De Purilan Plus is robuust en uv-bestendig, ziet er zowel van binnen als van buiten fraai uit en is zeer geschikt voor de vervangingsmarkt; het raam kan namelijk van binnenuit worden vervangen door het bestaande gat.
Lees verder

Optimalisatie van energie- en waterverbruik bij De Veste, Naarden

Gepubliceerd op:
“Transparantie van het totale energieverbruik maakt het veel gemakkelijker om de volledige energielevering in het appartementencomplex te optimaliseren”, zegt Linthorst, installateur bij De Veste, die tevens verantwoordelijk is voor de levering en facturatie van energie.
Lees verder

Slimme rookmelders halen norm in?

Gepubliceerd op:
Met de komst van nieuwe technieken en zienswijzen worden bestaande normen soms ingehaald. De introductie van de nieuwe lijn draadloos koppelbare rookmelders van Fire Angel brengt nieuwe mogelijkheden binnen handbereik. Maar hoe verhoudt zich dat met de NEN 2555?
Lees verder

De toekomst van huurincasso – Vesting Finance daagt corporaties uit anders te denken

Gepubliceerd op:
Woningcorporaties hebben een maatschappelijke zorgplicht richting hun huurders. Echter, kan het gebeuren dat een kleine groep niet-betalende huurders bij steeds verschillende corporaties voor tienduizenden euro’s aan kosten veroorzaakt, door bijvoorbeeld huisuitzettingen. Wat kan er anders aan het acceptatiebeleid van corporaties, zodat deze huurders eerder worden geïdentificeerd en een beter passende woonoplossing kan worden aangeboden, zodat wanbetaling minder snel ontstaat?
Lees verder

Nieuw Groenland krijgt tijdelijke lift

Gepubliceerd op:
Met behulp van een kraan (hefgewicht 40 ton) worden bij Nieuw Groenland in Zaandam units van 4,5 x 2,5 meter op elkaar geplaatst. Omdat één lift storingen bleef geven werd het tijd voor een tijdelijke maar acute oplossing. 
Lees verder

Deltaboiler: dé boiler bij transformaties

Gepubliceerd op:
Binnen Nederland worden veel leegstaande kantoorgebouwen getransformeerd naar appartementen. De van oorsprong gevestigde kantoorgebouwen zijn niet ingericht op veel tapwatervraag. Een decentrale oplossing is dus noodzakelijk. De Delta boiler van Inventum is dé transformatie boiler en is door zijn horizontale montage ruimtebesparend.
Lees verder

Gemeente Epe en een vijftal gebruikers slaan de handen in elkaar voor een nieuwe Unilocatie

Gepubliceerd op:
In Epe, op de Wachtelenberg, is kort geleden de Unilocatie opgeleverd. Een multifunctionele accommodatie ontwikkeld als initiatief van de Gemeente Epe. De Unilocatie krijgt een 5-tal gebruikers: een 2-tal basisscholen, De Hoge Weerdschool en de W.G. van der Hulstschool, het buurthuis De Buurthoeve, kinderopvang Koppel en buitenschoolse opvang KOM.
Lees verder

Betekening van een exploot aan een betrokkene zonder bekende woon- of verblijfplaats

Gepubliceerd op:
Hierbij willen wij u graag op de hoogte stellen van de wijziging die per 1 juli 2015 van kracht is met betrekking tot het openbaar betekenen. Wanneer een betrokkene geen bekende woon- of verblijfplaats heeft, dient een exploot ‘in het openbaar’ aan/hem haar betekend te worden.
Lees verder

DAW wordt steeds duurzamer

Gepubliceerd op:
Voor DAW, het Duitse familiebedrijf en verffabrikant achter merken als Caparol, Alsecco en Disbon, is duurzaamheid al sinds jaar en dag een geïntegreerd onderdeel van het ondernemingsbeleid. Het bedrijf beschouwt zichzelf als een corporate citizen en neemt de verantwoordelijkheid die daarbij hoort serieus. 
Lees verder

Huurders vrijwel altijd duurder uit dan kopers

Gepubliceerd op:
Huurders van woningen zijn vrijwel overal in Nederland duurder uit dan kopers. In de Randstad en Groningen scheelt het soms de helft wat vrije sectorhuurders en huizenkopers betalen per vierkante meter. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant. Zelfs sociale huurders zijn per maand enkele euro’s meer kwijt dan kopers.
Lees verder

Gemeenten onvoldoende voorbereid op toezicht corporaties

Gepubliceerd op:
Maar liefst 90% van de gemeenten is niet klaar voor de nieuwe toezichtstaken volgens de herziene Woningwet die op 1 juli is in gegaan. Dat blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur en adviesbureau Companen. Minister Blok en de VNG grijpen in en gaan ambtenaren in sneltreinvaart kennis bijbrengen om de financiële gegevens van woningcorporaties te kunnen beoordelen.
Lees verder

Lokale overheden en OM ondanks kraakverbod laks in aanpak krakers, ontruimingen blijven uit

Gepubliceerd op:
Eigenaar villa Eindhoven draait op voor tienduizenden Euro’s schade
Lees verder

Voor esthetische gevels met een glanzende uitstraling

Gepubliceerd op:
Nieuw: ‘ROCKPANEL® Brilliant’ in 16 schitterende designs. Ieder gebouw heeft door zijn vorm, structuur en kleur een eigen verhaal. ROCKPANEL gevelpanelen inspireren architecten en dragen ertoe bij dat zij hun ontwerp een onderscheidend karakter kunnen geven. 
Lees verder

Meer nieuws

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle woning-corporaties met contactpersonen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Onze missie is het leveren van producten die het eenvoudig mogelijk maken veilig...

Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...

CNS is de BI-specialist in de sociale woningbouw. Tientallen corporaties maken gebruik van snelle...

Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...

Bruynzeel Keukens realiseert haar rendement door als gespecialiseerd keukenbedrijf complete keukens...

VMG Versteeg Metaal Groep is dit jaar al 50 jaar gespecialiseerd in de productie van stalen en aluminium...

Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties...

Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid tot de expert...

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...

Als inkoopcollectief en onafhankelijk tussenpersoon vertegenwoordigt Aenergie meer dan 300 woningcorporaties...

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland die er speciaal is voor woningcorporaties...

Camelot steeft ernaar om voor zowel leegstaand als volstaand vastgoed dé toonaangevende en innovatieve ...

Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is dan ook al bijna 20 jaar...

Comfort Partners is een groot technisch installatiespecialist in de woningbouw...

Aralco NVS heeft een jarenlange ervaring in natuurlijke ventilatie. Zo heeft Aralco NVS talrijke...

ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...

Mulcoflex is gespecialiseerd in betonreparatie, voegafdichting en kunststofvloeren...

Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.

AEPEX is een toonaangevend consultancybedrijf dat sinds 1997 gespecialis...

Uw SAP & Microsoft ICT Solution Provider.


Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...

WoningNet is hét Shared Service Center op het gebied van de woningmarkt en heeft de ideale...

ACM Vastgoed Groep, met een landelijke dekking vanuit meerdere regiokantoren...

Recticel Insulation Nederland is gevestigd in Kesteren. In België worden de duurzame...

Roessen & Roessen verzorgt in opdracht van woningcorporaties en deurwaarders de totale

Een huis is meer dan vier muren en een dak. Het is de plek waar je leeft, je terugtrekt en waar je...

Kamstrup – marktleider in statische warmtemeters – levert warmtemeters, koudemeters, elektriciteitsmeters...

Groenewegen en Partners is een full service creditmanagementorganisatie die snelheid, expertise, duurzaamheid...

Coenen BV één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van afdichtingen...

Ervaren, Betaalbaar en Persoonlijk VvE beheer

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor zowel utiliteit als woningbouw...

De experts voor de hele levensduur van uw liften en roltrappen. Van ontwerp tot installatie, service...

Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept...

Roessen & Roessen Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in het verwijderen van asbesthoudende...

Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...

Goede kwaliteit en innovatieve dienstverlening tegen optimale kosten, dat is waar Feenstra...

Antea Group begeleidt corporaties van begin tot eind bij woningbouw- ontwikkelingen. Van haalbaarheids ...

Meilof Riks bv biedt kwalitatief hoogwaardige Vasco aluminium dakgoten en Aluvorm aluminium...

Onze advocaten huur- en onroerend goedrecht adviseren en procederen over juridische kwesties...

Isotechniek is één van de oudste isolatiebedrijven in Nederland. In dertig jaar...

Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...

PrivaPark heeft zich gespecialiseerd in het efficiënt oplossen van parkeerproblemen...

Ad Hoc is sinds 1990 marktleider in het beheer van leegstaand vastgoed. Met producten zoals Beheer...

Al bijna 100 jaar expertise Samenwerking Glasverzekering is in 1919 opgericht door...

Met state-of-the-art energie- oplossingen kunnen wij van uw vastgoed duurzame gebouwen...

Nederlands grootste dienstverlener in ontstoppen, reinigen, inspecteren, repareren en vernieuwen...

BoitenLuhrs is een incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor. Met onze juridische en financiële...

Dutch Solar Systems BV (DSS BV) is opgericht in 1998. Onze groothandel in duurzame...

Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties

Cegeka-dsa levert software en services voor de vastgoedmarkt. We willen actief bijdragen aan het efficiënter...

We zijn actief op het vlak van wonen, vastgoed en financiën en bemiddelen in alle voorkomende functies...

Wij zijn een bedrijf met een ruime ervaring, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met ...

AWB, uw partner in totaaloplossingen. AWB is sinds 2002 onderdeel van de Vaillant Group...

Shifft biedt woningcorporaties een turn-key oplossing om huurder actief te betrekken in het snel veranderende...

Vandersanden Group is specialist in de productie van straatbakstenen, gevelstenen en gevelsteentoepassingen...

Wij sporen in één keer lekkages op en leggen dit vast in een uitgebreide rapportage ...

Centric biedt maatwerksoftware, infrastructuuroplossingen en professionals voor het inrichten...

NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...

The Mac Group BV is op gezet om u van dienst te zijn als collega-ondernemer in deze ...

Onze expertise is het vastgoedrecht, met een nadruk op het huurrecht. Wij kunnen u adviseren...

NEH realiseert en beheert ICT-oplossingen voor onder meer woningcorporaties, banken...

Bergschenhoek Luchtcomfort gaat uit van de comfortwens van de gebruiker...

Vesting Finance is een innovatieve, ambitieuze en professionele organisatie voor credit management...

HuisMakeOver is een landelijke werkende formule, actief in de interieur- en vastgoedbranche.


Microsoft (SharePoint) specialist voor woningcorporaties op het gebied van communicatie...

Aethon verrijkt de arbeidsmarkt. Onze frisse kijk op flexibele arbeid helpt werkgevers...

Binnen Inventum wordt al ruim 100 jaar met veel toewijding, kennis en kunde gewerkt aan de ontwikkeling

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...

Solviteers helpt woningcorporaties met de realisatie van deze ICT-omgeving. Wij hebben veel ervaring...

Tempelman - de Niet beschikt over het grootste landelijke netwerk van ambtelijk bevoegden...

Riool-Reinigings-Service, RRS Nederland BV is in Nederland dé specialist ...

Facto Geo Meetdienst is een geodetisch ingenieursbureau met vijf locaties die zorgen voor ...

Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland, is gespecialiseerd in de waterdichting van daken...

Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor... 

De ROCKPANEL Group is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal...

Onze ruime ervaring in de woningcorporatiebranche kenmerkt zich door diverse online...