Geen sterke stijging huurprijzen Eindhoven

Geen sterke stijging huurprijzen Eindhoven

Gepubliceerd op:

De huren in Eindhoven zullen dit jaar niet sterk stijgen. Dat komt doordat de Eindhovense woningcorporaties in 2014 geen gebruik maken van de extra inkomensafhankelijke huurverhoging van maximaal 4 procent boven de inflatie. Dat hebben de corporaties en de gemeente Eindhoven afgesproken.

Ook gaan de corporaties ongeveer  50 miljoen euro investeren in onder meer de bouw van 400 nieuwe woningen en de duurzaamheid van het woningbestand. Daarnaast spannen de partijen zich in om snel maatwerk te bieden aan bijzondere doelgroepen. De maatregelen maken onderdeel uit van de (prestatie) afspraken die de gemeente Eindhoven en de woningcorporaties `thuis, Trudo, Vitalis, Woonbedrijf en Wooninc. jaarlijks maken. Daarin staat welke bijdrage een ieder levert aan het betaalbaar en goed wonen en leven in deze stad.

Door de aanhoudende crisis is een betaalbare huurwoning voor steeds meer mensen noodzakelijk. De corporaties moeten door de verhuurdersheffing iedere euro twee keer omdraaien. Betaalbaarheid krijgt daarbij, ten opzichte van beschikbaarheid en kwaliteit, steeds meer gewicht. De Eindhovense corporaties willen de verhuurdersheffing zo weinig mogelijk doorberekenen aan hun klanten. Daarom is afgesproken de inkomensafhankelijke huurverhoging niet door te voeren en de huren zo min mogelijk boven inflatie te laten stijgen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.
Raetsheren
Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...