Compacte batterij levert warm tapwater zonder aardgas

Compacte batterij levert warm tapwater zonder aardgas

Gepubliceerd op:

In 2050 moeten alle Nederlandse woningen in principe van het gas af zijn. Flamco introduceert een zuinige oplossing voor warm tapwater zonder gasaansluiting. De FlexTherm Eco is een thermisch laadstation voor elke woning. Het zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor warmwatervoorziening.

Warm water tappen zonder gas
Flamco brengt een zeer compacte en efficiënte, thermische batterij op de markt die zeer zuinig is (energielabel A+ voor stilstandverliezen): de FlexTherm Eco. Er zijn drie modellen (3E, 6E en 9E) met een zelfde vermogen (CW5), maar een verschillende hoogte en opslagcapaciteit.

Veel voordelen
Het compacte toestel past in elke woning en benodigt slechts een derde van de ruimte die een gemiddelde boiler inneemt. De gebruiker kan oneindig vaak op- en ontladen zonder verlies van rendement. Het apparaat werkt snel en efficiënt dankzij de hoge warmteopname en -afgifte en heeft een minimaal warmteverlies (27W). Ook is het toestel schoon en milieuvriendelijk, doordat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat, een lage CO2-uitstoot heeft en 100 procent recyclebaar is. Tot slot is de batterij makkelijk te installeren en onderhoudsarm.

Multi-inzetbaar
De FlexTherm Eco is een unieke oplossing voor met name installateurs en woningbouwcorporaties die nieuwe mogelijkheden zoeken om duurzaam opgewekte energie op te slaan. Die noodzaak groeit omdat het kabinet de salderingsregeling voor zonnepanelen in 2023 gaat afbouwen.
De FlexTherm Eco is geschikt voor nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van woningen, appartementen en utiliteit en past naadloos in de transitie naar gasloze woningen. Verder maakt de FlexTherm Eco de energievoorziening in combinatie met bijvoorbeeld PV-panelen (elektriciteit) en een warmtepomp (ruimteverwarming) CO2-neutraal.

Verantwoord naar de toekomst
Externe ontwikkelingen en klimaatverandering en -doelstellingen vragen om een andere invulling van energielevering. Daar zien wij een grote verantwoordelijkheid. Die pakken wij op met het delen van onze kennis en het ontwikkelen van innovatieve, energiebesparende  producten.

Integrale aanpak: van bron tot afgiftepunt 
Daarom werken wij graag met u samen op basis van een integrale aanpak. Onder het motto ‘van bron tot afgiftepunt’ adviseren wij u bij het ontwerp en komen wij met slimme oplossingen voor alle onderdelen van de installatie. Het voordeel daarvan is dat u één aanspreekpunt heeft. De mensen van Flamco kennen uw installatie en blijven gedurende de gehele ‘lifecycle’ betrokken, wat tevens leidt tot een langere levensduur van uw installatie.

One-stop oplossing
Dankzij onze brede ervaring in diverse sectoren kunnen wij gericht met u aan de slag als het gaat om het uitwisselen van kennis en het aandragen van de meest optimale oplossing. Als ‘one stop’ partner voor uw project bevordert dat de efficiency, het gemak en de betrouwbaarheid.

Kijk voor voorbeelden van woningcorporaties en organisaties die u zijn voorgegaan op:
https://flamcogroup.com/nl/page/nieuws/-news/reference/tc

Kijk voor ons project The Green Village ism Technische Universiteit Delft op:
https://thegreenvillage.org/aalberts-hydronic-flow-control-maakt-energietransitie-tastbaar/

Voor meer informatie over de FlexTherm Eco:
https://flamcogroup.com/nl/pageid/landingpage-flextherm-eco

      


Een greep uit ons leveranciersregister

ATAG Heating
ATAG als uw langetermijnpartner ...
Duco Ventilation & Sun Control
Duco, een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen ...
Aareon
Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal) ...