Brabantse woningcorporaties willen fuseren

Brabantse woningcorporaties willen fuseren

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties Bernardus Wonen, Brabantse Waard en Woningstichting Dinteloord willen met elkaar fuseren. Door als plattelandscorporaties de krachten te bundelen, willen de corporaties ervoor zorgen dat ze nabij en betrokken blijven in de plattelandskernen binnen het werkgebied in noordwest Brabant.

De corporaties vinden het belangrijk hun taken vanuit een lokale betrokkenheid uit te voeren. Met oog voor het unieke karakter dat elk dorp heeft, met een eigen dynamiek en eigen problemen met betrekking tot leefbaarheid, vitaliteit en de beschikbaarheid van betaalbare woningen. En met oog voor de toenemende groep mensen binnen de sociale doelgroep die het op eigen kracht niet redt.

Om antwoord te geven op al de huidige ontwikkelingen kiezen de corporaties vanuit een financieel gezonde situatie voor schaalvergroting. Door samen te gaan, willen ze dé plattelandscorporatie in noordwest Brabant worden. Als middelgrote woningcorporatie moeten ze dan groot genoeg zijn om de middelen (geld en mensen) doelmatiger in te zetten, de dienstverlening te professionaliseren en een volwaardige samenwerkingspartner te blijven met voldoende slagkracht in de regio. Anderzijds blijven ze klein genoeg om verbonden te blijven met de huurders en de verschillende dorpskernen waarin zij wonen.

Een greep uit ons leveranciersregister

GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...
Deceuninck nv
Uw partner voor kozijnen en deuren in kunststof en aluminium ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...