Groningen verstrekt lening voor bouw 240 sociale huurwoningen

Groningen verstrekt lening voor bouw 240 sociale huurwoningen

Gepubliceerd op:

De gemeente Groningen verstrekt een lening van 7,1 miljoen euro voor de realisatie van een woontoren met 240 sociale huurwoningen voor jongeren in woonwijk Cortinghborg. Sinds 2007 is de ontwikkeling van de wijk in handen van woningcorporatie De Huismeesters. Onderdeel van deze ontwikkeling was de bouw van een woontoren.

Door gewijzigde financieringsmogelijkheden die door het Rijk zijn bepaald, kon De Huismeesters het project zelf niet meer bekostigen en werd het uit de begroting geschrapt. De Huismeesters is vervolgens op zoek gegaan naar andere partijen om de realisatie van de woontoren voort te zetten. Die partij is gevonden in de combinatie Geveke Bouw & Ontwikkeling en Rizoem. Zij voeren zowel de investering als exploitatie van het project onder de werknaam Cortinghborg 2. Op grond van het Bouwoffensief is de gemeente gevraagd om een gedeeltelijke financiering voor de bouw van de toren. Ook de Triodos Bank neemt een deel van de financiering voor haar rekening.

Naast de lening van 7,1 miljoen euro door de gemeente, stappen de Triodos Bank voor 9,5 miljoen bij en Geveke Bouw & Ontwikkeling en Rizoem voor 2,4 miljoen in het project. De woontoren valt onder het Bouwjong-project. In de afgelopen jaren zijn zo'n tweeduizend woningen voor jongeren gebouwd. Om de doelstelling te halen moeten er nog drieduizend huizen bijkomen.

Een greep uit ons leveranciersregister

ATAG Verwarming Nederland
ATAG als uw langetermijnpartner ...
Pre-Lite
Pre-Lite levert een breed assortiment hoogwaardige LED armaturen tegen de scherpste prijs in Nederland ...
Sensus process management
BPM software voor Woningcorporaties ...