Bosch heeft de oplossing voor gasloos koken: SmartInduction

Bosch heeft de oplossing voor gasloos koken: SmartInduction

Gepubliceerd op:

Van gas naar inductie.
Een onomkeerbare trend die we de komende jaren steeds vaker gaan tegenkomen, is gasloos wonen en koken. Het kabinet koerst op klimaatneutraal in 2050 en dit betekent dat in dat jaar het gebruik van aardgas moet zijn afgebouwd. Diverse woningcorporaties en investeerders hebben reeds aangegeven hun woningvoorraad al vóór 2030 gasloos te willen maken.

Eenvoudig overstappen van koken op gas naar inductie.
De overgang naar gasloos wonen en koken vormt voor u – als corporatie – een enorme uitdaging en is vaak niet van de ene op de andere dag geregeld. Bovendien kan de transitie nogal wat kosten met zich meebrengen en zit de huurder wellicht niet te wachten op flinke verbouwingen om CO2-neutraal te kunnen wonen. Om u hierin te ondersteunen en antwoord te geven op al uw vragen biedt Bosch dé oplossing voor wat betreft het gasloos koken: SmartInduction.

Deze unieke kookplaat is eenvoudig aan te sluiten op slechts één elektriciteitsgroep (230 Volt). Hierdoor zijn géén onnodige verbouwingen in de meterkast meer nodig. De kookplaat is bovendien eenvoudig in of op te bouwen. Zo kunt u met een relatief lage investering de woning eenvoudig gasloos maken. Bovendien geniet uw huurder van alle voordelen die inductie biedt: veiligheid, eenvoudige bediening, gemakkelijke reiniging én snel- en nauwkeurigheid bij het koken. Samen met u willen wij werken aan het veilig, gezond en comfortabel wonen van uw huurder. Maak uw woning daarom vandaag nog toekomstbestendig en stap eenvoudig over op inductie.

Wist u dat het ook mogelijk is om de kookplaat in een ombouwframe in te laten bouwen? Op deze manier is de kookplaat bijvoorbeeld gemakkelijk op een koelkast te plaatsen.

Inductiekoken: veilig, snel en energiezuinig.
Optimaal bedieningsgemak

Mooi om te zien en intuïtief in gebruik: TouchControl. Met het geïntegreerde TouchControl paneel heb je altijd controle en optimale veiligheid. De 4 kookzones zijn zo eenvoudig te bedienen. Met 1 vingertip activeer je eenvoudig de kookzone en stel je het vermogen in.

Bespaar tijd en energie met inductie
Bij het koken op inductie gaat er weinig energie verloren bij het koken. Dit komt omdat niet de plaat waar de pannen op staan wordt verhit, maar de bodem van de pan zelf. Hierdoor gaat minder energie die gebruikt wordt bij het koken op inductie verloren dan bij gas. De verbeterde PowerBoost-functie in onze SmartInduction kookplaat biedt bovendien nog meer kracht, voor een sneller kookproces.

Veiligheid
De SmartInduction kookplaten van Bosch schakelen automatisch uit wanneer er onverhoopt iets overkookt. De kookplaat herkent dat er vocht op de kookplaat is gekomen en zal tijdig worden uitgeschakeld. Zo kan de kookplaat eerst worden droog gemaakt waarna het kookproces weer kan worden hervat. Bij inductiekoken wordt alleen de bodem van de pan verhit. De kookplaat wordt alleen indirect verhit en is ook snel weer afgekoeld. Hierdoor is inductiekoken veilig en energiezuinig, maar ook sneller dan koken met gas. Bovendien is met de ingebouwde kinderbeveiliging de kookplaat zo te programmeren dat de kookplaat niet kan worden aangezet door kinderen.

Meer informatie is te vinden op www.bosch-home.nl/projecten. Hier staan tevens de contactgegevens van onze accountmanagers.

Bosch Inspiratiecenter, inspiratiehuis 20l20, Taurusavenue 36, 2132 LS, Hoofddorp.


Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...