Amsterdamse corporatiewoningen illegaal verhuurd aan toeristen

Amsterdamse corporatiewoningen illegaal verhuurd aan toeristen

Gepubliceerd op:Sociale huurwoningen van Amsterdamse woningcorporatie worden in toenemende mate onderverhuurd aan toeristen. De corporaties komen hun woningen steeds vaker tegen op toeristensites waar ze per dag en soms per kamer worden aangeboden.

Sociale huurwoningen van Amsterdamse woningcorporatie worden in toenemende mate onderverhuurd aan toeristen. De corporaties komen hun woningen steeds vaker tegen op toeristensites waar ze per dag en soms per kamer worden aangeboden.

 

De Amsterdamse corporaties zien een duidelijke trend in het illegaal aanbieden van hun sociale huurwoningen door huurders als accommodatie voor dagjestoeristen. Sites waarop ze dit steeds vaker tegenkomen, zijn bijvoorbeeld Airbnb.com en Wimdu.nl, waar particulieren wereldwijd kamers aanbieden aan toeristen. Woonfraudeteams van de corporaties en externe bedrijven speuren het net af om de illegale verhuur op te sporen en aan te pakken. Tot voor kort kwam illegale onderhuur vooral voor met als doelgroep studenten, maar in de dagjestoeristen zien veel huurders nog lucratievere baten.   

 

Corporatie Eigen Haard won deze week een kort geding tegen een huurder die in maart een sociale huurwoning in Zuidoost toegewezen kreeg en de twee kamers voor 64 euro per stuk per nacht verhuurde. De man is veroordeeld tot vijfduizend euro boete en directe huisuitzetting.

 

Bron: metronieuws.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Schöck Nederland b.v.
Schöck biedt producten en systemen voor de toekomst...
Leadership Solutions
We empower your success!
SMSParking BV
Mobiel parkeren via sms, app en internet!