Rookmelders redden (nog steeds) levens!

Rookmelders redden (nog steeds) levens!

Gepubliceerd op:

Brandweer Nederland heeft samen met de Nederlandse Brandwondenstichting al vele jaren geleden deze slogan geïntroduceerd en de inhoud heeft nog niets aan waarheid ingeboet. Wel is er sinds die tijd veel veranderd in de woning waar deze rookmelders levens moet redden. Ook is de techniek flink verder ontwikkeld.


Zo is de slogan in de tijd bedacht dat ouderen in een omgeving woonden waar 24 uurs zorg aanwezig was. De toename van zelfstandig thuis wonende ouderen die verminderd zelfredzaam zijn is enorm sinds die tijd. Het uitgangspunt dat die bewoners binnen 3 minuten de woning ontvlucht kunnen zijn is een illusie. Maar ook de woning van een gemiddeld gezin is veranderd. Denk aan de toename van  laders van allerhande apparatuur die toch regelmatig voor branden zorgen.

|Wellicht is het goed eens kritisch naar uw woningvoorraad te kijken; zijn daar rookmelders geplaatst? Werken ze ook nog? Zo zijn melders die conform het bouwbesluit bijvoorbeeld in 2003 geplaatst zijn inmiddels 16 jaar oud. De levensduur gaat echter niet verder dan 10 jaar, u herkent misschien de toename in klachten over de werking van deze melders.

Fire Angel heeft eigenlijk voor alle situaties specifieke rookmelders waarmee, met een bescheiden investering, alle geschetste omgevingen goed beveiligd kunnen worden. Zoals verschillende typen draadloos gekoppelde rookmelders; doordat één melder in alarm alle melders waarschuwt zijn bewoners eerder op de hoogte dat er iets mis is. Ook kunnen 230V melders met voordelige batterij gevoede melders in één netwerk opgenomen worden waardoor investeringen aanzienlijk lager kunnen uitvallen. Daarbij kan een investering in rookmelders zich gedurende de levensduur terugverdienen; wij reken dit graag samen met u uit.

Benieuwd wat het voor uw corporatie zou betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Quality Creations International (de officiële distributeur van Fire Angel ). Samen met u kijken zij graag wat voor uw organisatie een passende oplossing zou kunnen zijn en in welke termijn die zich kan terugbetalen. Niet in de laatste plaats vergroot u daarbij met het plaatsen van rookmelders ook nog de kans dat uw bewoners een woningbrand zullen overleven enorm.

Bel voor een vrijblijvende afspraak met Quality Creations 015 3693965 of direct met John van Adrichem 06 5389 1215.


Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...