Vloerisolatie zonder ingrijpende maatregelen met groot effect dankzij Drowa

Vloerisolatie zonder ingrijpende maatregelen met groot effect dankzij Drowa

Gepubliceerd op:

Het aanbrengen van vloerisolatie van Drowa kan vaak zonder ingrijpende maatregelen snel gebeuren, vraagt daarom een slechts relatief geringe investering, maar sorteert een groot effect. Naast een flinke besparing op de energierekening en een verbetering van het binnenklimaat, verduurzaamt Drowa tevens de woning. Drowa rekent volgens een bewezen methode namelijk in één keer af met problemen die kunnen ontstaan door een te natte kruipruimte.

Na het aanbrengen van een laag Drowa-chips in de kruipruimte kan het vocht nog wel condenseren op de bodem van de kruipruimte maar zal het niet meer verdampen. Zodoende wordt de lucht boven de isolatielaag en dus ook in de leefvertrekken droger. Omdat droge lucht veel sneller op te warmen is en de warmte ook langer vasthoudt, scheelt dit flink in het energieverbruik.

Bewezen isolatiewaarden
De energetische isolatiewaarden en eigenschappen van Drowa zijn op diverse onderdelen getest door TNO. De isolatiewaarden zijn door ISSO opgenomen in de databank voor gecontroleerde kwaliteitsverklaringen. Hierdoor mag een EPA-adviseur de gedeclareerde Rc-waarden één op één opnemen in zijn EPC berekeningen voor een Energielabel of een Maatwerkadvies Energiebesparing.
Voorwaarde voor het overnemen van de Rc-waarden van Drowa in een EPA-advies is wel, dat aangetoond kan worden dat er in de betreffende kruipruimte inderdaad isolatiechips van het merk Drowa zelf zijn toegepast. Drowa is te herkennen aan de unieke 8-vormige chips en is crème van kleur.

Zelfs in woningen waar water in de kruipruimte staat is de werking van de hoogwaardige polystyreenschuim chips van Drowa gegarandeerd. Tempex is zeer licht in gewicht en blijft drijven, zodat ook bij het eventueel stijgen van de waterspiegel het isolatiemateriaal zijn werkzaamheid behoudt.

Verduurzaming van de woning
Door het terugdringen van vocht in en onder huis krijgen houtrot en corrosie van installaties in de kruipruimte weinig kans. Drowa zorgt ervoor dat het condensatiepunt van het vocht in de lucht wordt gefixeerd tussen de bodem van de kruipruimte tot maximaal 15 cm hoogte in de bodembedekkende EPS-laag. Daardoor heeft vocht geen nadelige invloed meer op de kwaliteit van de vloerconstructie van de begane grond.

De werking van Drowa is gebaseerd op het natuurkundige verschijnsel dat vocht altijd het koudste punt opzoekt, in de kruipruimte dus de bodem. Na het aanbrengen van Drowa vindt het vocht geholpen door de zwaartekracht z’n weg nog wel omlaag naar de bodem maar zal het vervolgens niet meer naar boven condenseren, ook niet als de lucht boven de isolatielaag steeds droger en warmer wordt en de temperatuur omhoog gaat.

Levenslange werking
De EPS-schelpen van Drowa voldoen ruimschoots aan alle eisen die gesteld worden aan bouw- of isolatiemateriaal. Het materiaal gaat levenslang mee. Behalve de werking zijn ook de producteigenschappen van Drowa op diverse onderdelen wetenschappelijk onderzocht door TNO.

Meer weten over de voordelen Drowa? Neem gerust contact met ons op onder telefoonnummer 0519 - 244 030 of stuur een e-mail naar info@drowa.nl. Ook op onze website www.drowa.nl vindt u meer informatie.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid ...