Smits Vastgoedzorg: Innovatief en duurzaam renoveren met het Columbus intrekkozijn

Smits Vastgoedzorg: Innovatief en duurzaam renoveren met het Columbus intrekkozijn

Gepubliceerd op:

Smits Vastgoedzorg renoveerde aan de Johan de Wittsingel en Heinsiusstraat in Schiedam 66 portieketagewoningen. De wijk had een impuls nodig om weer een aantrekkelijk woonmilieu te bieden voor de Schiedammer. De woningen stonden op een sloop- en nieuwbouwlijst. Hierdoor was er sprake van groot achterstallig onderhoud. 

Met als bouwjaar 1959, energielabel F/G en Woonplus Schiedam als opdrachtgever een mooi renovatie- en energietransitie-project. Een team met verschillende partners werd gevormd, waaronder Verweij Houttechniek. Christian van Gruijthuijsen, conceptontwikkelaar bij Smits Vastgoedzorg, vertelt over zijn ervaringen.

Christian van Gruijthuijsen: “Woningcorporatie Woonplus heeft ons geselecteerd als partner voor de planontwikkeling en realisatie van dit project. Onze aanpak bij dit soort projecten is dat we een projectteam formeren, waar onze afdelingen ‘ontwikkeling’, ‘bedrijfsbureau’ en ‘productie’ deel van uitmaken. Hierdoor zijn binnen het projectteam alle noodzakelijke competenties aanwezig om een optimaal plan te ontwikkelen en te realiseren binnen de kaders van de opdrachtgever. Bij de planontwikkeling worden - afhankelijk van de complexiteit van de uitvraag - ook co-makers zoals Verweij Houttechniek vroegtijdig betrokken.”

Het resultaat: energielabel A++
Smits Vastgoedzorg heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in duurzaamheidsconcepten. Een voorbeeld hiervan is ’Growing Green’. “Het Growing Green-concept is ontwikkeld in samenwerking met co-makers, waaronder Verweij Houttechniek. De ontwikkelde kennis en ervaring passen we dagelijks toe in de planontwikkeling van onze projecten die we realiseren, zoals dit project aan de Johan de Wittsingel en Heinsiusstraat. Het resultaat is hier een Energie-Index van 0.46, energielabel A++.”

Geen asbestsanering nodig
In 2017 startte Smits Vastgoedzorg met de renovatie. Verweij Houttechniek nam het onderdeel kozijnen, ramen en deuren op zich. “De opdrachtgever had een voorkeur voor hardhouten gevelelementen. De bestaande beglazing, ramen en deuren waren in slechte conditie. Ook zat er asbest in de gevel. In samenwerking met Verweij Houttechniek is bedacht om Columbus intrekkozijnen toe te passen. Het bestaande kozijn werd gebruikt als stelkozijn en kon dus blijven zitten. Vervolgens werden de Columbus intrekkozijnen gemonteerd. Dit leverde een besparing op: er was geen asbestsanering en extra sloopwerk nodig. En natuurlijk minder overlast voor de bewoners.”

Duurzame keus
Het Columbus kozijnsysteem heeft ook een positieve bijdrage geleverd aan de energieprestatie van de woningen. “Alle Columbus intrekkozijnen, ramen en deuren zijn in de fabriek van Verweij pasmaat geproduceerd van FSC-gecertificeerd hardhout, volledig afgelakt en beglaasd met tripleglas. Het resultaat: een kozijn met een levensduur van zo’n 70 jaar, een perfecte kierdichting en U-waarde van 1,03.”

99% van de bewoners positief
Begin 2019 is het project afgerond. Wat zijn de reacties van de bewoners?
“De bewoners zijn onwijs tevreden. De renovatie betekende wel een huurverhoging, maar het merendeel van de bewoners gaf direct hun akkoord. Het zorgt natuurlijk ook voor een lagere energierekening, een toename van het wooncomfort en een uitstraling van nieuwbouwkwaliteit.”

Smits en Verweij, meer dan 25 jaar samenwerking
Smits Vastgoedzorg heeft eind jaren ‘80 als een van de eerste vastgoedonderhoudsbedrijven volop ingezet op professionalisering en innovatie met een sterke focus op de bestaande woningvoorraad, waarbij de huidige markt werd voorspeld. Vanaf dat moment is een zakelijke en hechte band ontstaan tussen de bedrijven Smits en Verweij. Ketenoptimalisatie, groei, innovatie en professionalisering zijn daarbij altijd de kernwaarden geweest.


Over Verweij Houttechniek
Verweij Houttechniek is dé slimme systeempartner in de zakelijke markt voor duurzame houten ramen, deuren, kozijnen en prefab producten. Met ruim 130 jaar ervaring in de branche van vastgoedonderhoud hebben we de ideale mix in kwaliteit en maatwerk bereikt in ontwerpen, inmeten, produceren en monteren. Lees meer op www.verweij-ht.nl.

Over Smits Vastgoedzorg
Advisering, transformatie, renovatie of onderhoud. Wij bieden zorg voor vastgoed in alle soorten en maten. Wat de wens ook is. Voor wie ook bedoeld. Wij overzien het hele proces van plantontwikkeling, realisatie en beheer en hebben daarbij oog voor ieders belang. Zo zorgen we dat resultaten behaald worden waar iedereen beter van wordt.

Ons team van vakspecialisten werkt intensief samen met opdrachtgevers, bewoners en leveranciers om kwaliteit, kosten en opbrengsten voorspelbaar te houden. Zo gaan we samen voor het beste resultaat. Dát is goed voor iedereen.

Smits Vastgoedzorg, goed voor iedereen.
www.smitsvastgoedzorg.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Mind2Pay
Specialist in debiteurenbeheer voor woningcorporaties ...
Econtro
Het merkonafhankelijke platform voor beheer, monitoring en energiesturing ...
Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...