Het verborgen potentieel in corporatieland

Het verborgen potentieel in corporatieland

Gepubliceerd op:

Het is een turbulente tijd. Tal van corporaties zijn aan het reorganiseren of hebben dit de afgelopen jaren gedaan. Het is een tijd waarin de meeste organisaties genoodzaakt zijn om meer te doen met minder mensen. Hoe kunt u in deze situatie toch werken aan een gezonde en succesvolle organisatie? Bevlogen medewerkers helpen u hierbij.

Bevlogenheid versus tevredenheid
Tevreden medewerkers zijn er volop in Nederland: 81% van de medewerkers is tevreden over zijn of haar werk. Bevlogen medewerkers zijn meer dan alleen tevreden. Zij hebben passie voor hun werkzaamheden en tonen volop inzet. Het percentage bevlogen medewerkers ligt dan ook lager dan het percentage tevreden medewerkers, namelijk op 37,8%.

Voordelen van een hoge bevlogenheid
Vergeleken met andere organisaties in Nederland werken er in de corporatiesector gemiddeld iets meer bevlogen medewerkers. Gemid¬deld is 40,2% van de bevraagde me-dewerkers die werkzaam zijn bij een woningcorporatie bevlogen in het werk (tov. 37,8% bij andere organisaties in Nederland). Dat is goed nieuws voor de corporatiesector. Bevlogen medewerkers halen namelijk niet alleen alles uit hun functie wat erin zit, ze hebben ook een laag ziekte¬verzuim en zetten graag een stapje extra voor het beste resultaat. Zij maken een organisatie innovatiever, creatiever en klantgerichter. Bevlogen medewerkers hebben dan ook een belangrijk aandeel in de weg naar een gezonde en succesvolle organi¬satie. Daarnaast heeft bevlogenheid ook een economisch voordeel. Een bevlogen medewerker kost evenveel als een niet bevlogen medewerker: u krijgt de meerwaarde van bevlogenheid cadeau!

Tips om het beste uit uw organisatie halen:
  • Goed omgaan met uw medewerkers en hen te betrekken bij uw bedrijfsvoering.
  • Samen met uw medewerkers op zoek te gaan naar mogelijkheden om meer toegevoegde waarde te leveren, effectiever te werken en/of kosten te besparen (sociale innovatie).
  • Bevlogenheid te behouden en te benutten
Wilt u meer weten over het potentieel binnen uw woningcorporatie? Vraag hier gratis het rapport: “Het verborgen potentieel van werkend Nederland” aan.

Een greep uit ons leveranciersregister

Aon
Dragen wat je kunt, verzekeren wat je moet ...
Bofloor B.V.
PVC Kliktegels; de perfecte vloer voor bijna iedere toepassing ...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...