Automatisch de best mogelijke binnenluchtkwaliteit voor elke bewoner

Automatisch de best mogelijke binnenluchtkwaliteit voor elke bewoner

Gepubliceerd op:

Als woningcorporatie draag je zorg voor het welzijn van een groot aantal bewoners, elk met hun eigen specifieke behoeften en levensritme. Maar één ding hebben die allemaal gemeen: gezonde binnenlucht is voor elk van hen van het allergrootste belang en draagt bij aan gezond en comfortabel wonen.

Binnenlucht kan tot maar liefst 10 keer meer vervuild zijn dan buitenlucht. Dat klinkt veel, maar dat is het geenszins als je weet dat een gemiddeld gezin 10 liter vocht per dag produceert door te poetsen, koken, douchen, wassen en plassen en … zelfs ademen. Als die vervuilde binnenlucht niet consequent vervangen wordt door verse buitenlucht, kunnen hoofdpijn, misselijkheid, concentratieproblemen, irritaties en andere gezondheidsklachten het gevolg zijn. Om maar te zwijgen over schimmel, vochtproblemen en andere nare gevolgen voor de woning zelf.

De oplossing? Een goed werkend en energiezuinig ventilatiesysteem. Daar heeft niet alleen de gezondheid van de bewoners, maar ook de levensduur van de woning zelf alle baat bij.

Ventileren is letterlijk ‘spoelen met verse lucht’. Of: de afgevoerde vervuilde binnenlucht systematisch vervangen door verse buitenlucht. Voor de best mogelijke binnenluchtkwaliteit is continu ventileren dan ook een absolute voorwaarde. Als ventilatiespecialist kan Renson daarvoor zorgen, op maat van elk project.

Toevoer en afvoer van verse lucht
Speciaal voor renovaties van woningen en appartementen hebben we daarvoor het meest compacte en gebruiksvriendelijke ventilatiesysteem van de markt ontwikkeld.

Het systeem bestaat uit twee belangrijke onderdelen: een mechanische ventilatiebox - OxyGreen Light - om vervuilde lucht af te voeren uit de vochtige ruimtes in huis en een innovatief rooster – de Variavent – om bovenop het raam verse buitenlucht aan te voeren.

Het volledige systeem:
  • Is zeer compact en past daardoor altijd op de plek van het huidige systeem, of vereenvoudigt de installatie als er nog geen ventilatiesysteem aanwezig is.
  • Is gemakkelijk en snel te installeren.
  • Is voor de bewoners eenvoudig in gebruik.
  • Beschikt met de Variavent over een zelfregelend rooster dat toevoer van verse lucht automatisch aanpast aan de behoefte op basis van de hoeveelheid afgevoerde, vervuilde binnenlucht.
  • Geeft geen tochtgevoel dankzij de innovatieve i-Flux-technologie van dat Variavent toprooster.
  • Kan voorzien worden van optionele akoestische modules in die Variavent roosters om omgevingsgeluid te weren.
Ontzorgen
Dit centrale ventilatiesysteem ontzorgt de bewoners: zij hebben er geen omkijken naar omdat de ventilatiebox de binnenluchtkwaliteit monitort en z’n ventilatieniveau automatisch afstemt op het vochtniveau in de natte ruimtes (en bij uitbreiding ook op het CO2-gehalte in de binnenlucht). Is de binnenluchtkwaliteit op peil, dan schakelt het ventilatiesysteem automatisch naar het basisventilatieniveau terug en verspilt daardoor geen onnodige energie.

Het systeem is goedkoop door zijn eenvoud én omdat er weinig aanpassingen nodig zijn voor installatie in bestaande woningen. Daarnaast is de levertermijn kort en wordt ervoor gezorgd dat het oude ventilatiesysteem opgehaald wordt.

Omdat elke situatie uniek is biedt Renson advies op locatie. We bespreken graag bij welke (renovatie)projecten de Oxygreen Light in combinatie met de Variavent raamventilatieroosters een interessante oplossing kan zijn.

Marc van den Elzen
Concept Adviseur Renson Ventilation
+31 (0)611 424 471
marc.vandenelzen@renson.net


Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Gr8 Roofs
Resultaatgericht samenwerken aan de daken van de toekomst ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?