WoonEnergie en Woonstad Rotterdam slaan de handen ineen om huurders energiebewuster te maken

WoonEnergie en Woonstad Rotterdam slaan de handen ineen om huurders energiebewuster te maken

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam en energieleverancier WoonEnergie hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel van de samenwerking is om huurders energiebewuster te maken. Dit leidt tot structurele beparingen op de energiekosten.


Maria Molenaar, voorzitter Raad van Bestuur Woonstad Rotterdam, is blij met de samenwerking. “Een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidsprogramma is om huurwoningen energiezuiniger maken. Huurders ervaren op die manier meteen een voordeel in hun energierekening en dus ook in de woonlasten. Om de woonlasten nog verder naar beneden te krijgen is het belangrijk dat huurders energiebewuster zijn en daar ook naar handelen. Hiervoor gaan wij samen met WoonEnergie werken in de vorm van een adviesgesprek aan huis. We beginnen op 13 april met een pilot in het gebied Prins Alexander. Daarna evalueren we en indien succesvol gaan we gefaseerd per gebied verder”.

Adviesgesprek
Tijdens het adviesgesprek neemt de adviseur van WoonEnergie een energietest bij de huurders af. Op basis hiervan kan de huurder zien of hij energiezuinig woont en krijgt hij inzicht in de besparingsmogelijkheden. De adviseur biedt de huurder daarnaast de mogelijkheid over te stappen naar WoonEnergie.

WoonEnergie
WoonEnergie is in 2002 ontstaan uit de samenwerking van woningcorporaties en Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties, met als doel huurders energie te leveren tegen lage tarieven en daarmee lagere woonlasten te bewerkstellingen. Zo geeft WoonEnergie een Top 3 prijsgarantie, waardoor het tarief tot de drie voordeligste van Nederland hoort. WoonEnergie bedient ruim 70.000 huishoudens die huren bij circa honderd corporaties. Hiermee draagt de energieleverancier ook bij aan de besparings- en duurzaamheidsdoelstellingen van huurders en corporaties.

Woonstad Rotterdam
Woonstad Rotterdam blijft werken aan een kwalitatief, duurzame woningvoorraad die ook voor toekomstige generaties aantrekkelijk en betaalbaar is. Uitgangspunt hierbij zijn de landelijke afspraken op het gebied van energielabels en CO2-reductie. Woonstad Rotterdam heeft een duurzaamheidsprogramma opgetuigd waar de komende tien jaar 100 miljoen euro extra in geïnvesteerd wordt. Naast het verder verduurzamen van de Rotterdamse woningvoorraad zet Woonstad Rotterdam in op het stimuleren van bewoners om energie te besparen, met als uiteindelijk doel de woonlasten betaalbaar te houden.

Een greep uit ons leveranciersregister

BOB-KOB Opleidingen
BOB Opleiding, Training en Advies is hét opleidingsinstituut voor kaderfunctionarissen en management in de bouw ...
Erasmus School of Accounting & Assurance
Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties ...
RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...