ista Nederland B.V.

  1. Leveranciers »
  2. Energie »
  3. Energiebesparing »
  4. ista Nederland B.V.

ista Nederland B.V.

Bezoekadres
Nieuwpoortweg 11
3125 AP Schiedam
Corr.adres
Postbus 179
3100 AD Schiedam
Contactgegevens
T: (010) 245 57 00
F: (010) 245 58 88
ista Nederland: Metering, Billing en Customer Care

ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele verbruik van energie en water, zowel in collectief gestookte gebouwen als bij duurzame energie oplossingen. Voor zo’n 300.000 woningen verzorgen wij jaarlijks de verbruiksafhankelijke afrekening van energie en water. Verbruiksmeting leidt tot een gemiddelde energiebesparing van maar liefst 20%!

Wij bieden oplossingen voor al uw energiemeetvraagstukken. Van advisering tot levering en installatie van meetapparatuur. Van datacollectie en afrekening tot customer care en diverse extra administratieve diensten.

Ontzorgen
Met de dienst Debicasso verzorgt ista het gehele traject van de afrekening van water- en energiekosten. Van de nutsbetalingen tot de incasso van de voorschotten en van het maken van de eindafrekening tot het verrekenen van de werkelijke kosten. Daarbij verzorgt ista tevens de administratieve afhandeling van verhuizingen en reparaties en de beantwoording van beheerders- en bewonersvragen.

Wet meetverplichting
Warmtemeting is wettelijk verplicht gesteld. Dit betekent dat ook in complexen met een collectieve energievoorziening, zoals blokverwarming, het warmte- en warmwaterverbruik bemeterd en afgerekend dienen te worden. Ook zullen de bewoners extra gestimuleerd moeten worden om energie te besparen door hen 2 tot 4x per jaar inzage te geven in hun energieverbruik. Dit is mogelijk met radiografisch uitleesbare meters.  Dit betekent dus ook dat verdampingsmeters en andere niet ‘slimme meters’ vervangen moeten worden. De meetsystemen en dienstverlening van ista voldoen geheel aan de wettelijk gestelde eisen. Graag helpen wij u om op tijd klaar te zijn voor deze wet.

Monitoring leidt tot nog meer energiebesparing
Bij de toepassing van radiografische meters krijgt u via de dienst Monitoring inzicht in het verbruik. In één oogopslag kunt u de verschillen per woning, het verbruik per vertrek en de actuele en historische verbruiksgegevens zien. Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft de bewoners gedurende het jaar te adviseren en zo mogelijk het voorschotbedrag aan te passen. Zo komen de bewoners aan het einde van de afrekenperiode niet voor onaangename verrassingen te staan.
Binnenkort kunnen de bewoners ook zelf gebruik maken van deze dienst.

De dienst Monitoring is beschikbaar via de ista Webportal, www.istawebportal.nl.
 

Beschikbare video van ista Nederland B.V.

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle woningcorporaties met contactpersonen.

Een greep uit ons leveranciersregister


IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...

Fortes Energy Systems is specialist op het gebied van producten voor de stadswarmte ...

NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...

Fermacell BV, onderdeel van Xella International GmbH, is actief op de internationale bouwstoffenmarkt ...

Full service dienstverlener voor sloopwerken, asbestverwijdering, bodemsanering en infrastructurele werkzaamheden ...

Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...