ista Nederland B.V.

  1. Leveranciers »
  2. Energie »
  3. Energiebesparing »
  4. ista Nederland B.V.

ista Nederland B.V.

Bezoekadres
Nieuwpoortweg 11
3125 AP Schiedam
Corr.adres
Postbus 179
3100 AD Schiedam
Contactgegevens
Telefoon: (010) 245 57 00
ista Nederland: Metering, Billing en Customer Care

ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele verbruik van energie en water, zowel in collectief gestookte gebouwen als bij duurzame energie oplossingen. Voor zo’n 300.000 woningen verzorgen wij jaarlijks de verbruiksafhankelijke afrekening van energie en water. Verbruiksmeting leidt tot een gemiddelde energiebesparing van maar liefst 20%!

Wij bieden oplossingen voor al uw energiemeetvraagstukken. Van advisering tot levering en installatie van meetapparatuur. Van datacollectie en afrekening tot customer care en diverse extra administratieve diensten.

Ontzorgen
Met de dienst Debicasso verzorgt ista het gehele traject van de afrekening van water- en energiekosten. Van de nutsbetalingen tot de incasso van de voorschotten en van het maken van de eindafrekening tot het verrekenen van de werkelijke kosten. Daarbij verzorgt ista tevens de administratieve afhandeling van verhuizingen en reparaties en de beantwoording van beheerders- en bewonersvragen.

Wet meetverplichting
Warmtemeting is wettelijk verplicht gesteld. Dit betekent dat ook in complexen met een collectieve energievoorziening, zoals blokverwarming, het warmte- en warmwaterverbruik bemeterd en afgerekend dienen te worden. Ook zullen de bewoners extra gestimuleerd moeten worden om energie te besparen door hen 2 tot 4x per jaar inzage te geven in hun energieverbruik. Dit is mogelijk met radiografisch uitleesbare meters.  Dit betekent dus ook dat verdampingsmeters en andere niet ‘slimme meters’ vervangen moeten worden. De meetsystemen en dienstverlening van ista voldoen geheel aan de wettelijk gestelde eisen. Graag helpen wij u om op tijd klaar te zijn voor deze wet.

Monitoring leidt tot nog meer energiebesparing
Bij de toepassing van radiografische meters krijgt u via de dienst Monitoring inzicht in het verbruik. In één oogopslag kunt u de verschillen per woning, het verbruik per vertrek en de actuele en historische verbruiksgegevens zien. Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft de bewoners gedurende het jaar te adviseren en zo mogelijk het voorschotbedrag aan te passen. Zo komen de bewoners aan het einde van de afrekenperiode niet voor onaangename verrassingen te staan.
Binnenkort kunnen de bewoners ook zelf gebruik maken van deze dienst.

De dienst Monitoring is beschikbaar via de ista Webportal, www.istawebportal.nl.
 

Beschikbare video van ista Nederland B.V.

Word lid en profiteer!

De database bevat een compleet overzicht van alle woningcorporaties met contactpersonen. Tevens ook de mogelijkheid om complete exports te maken naar Excel.

De aanbieding

Een greep uit ons leveranciersregister


Luxs, de applicatie voor al uw vastgoedvraagstukken

Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels...

De Homebox past nagenoeg in iedere deur of kozijn, nieuw of bestaand ...

Direct alarmering. Waar u ook bent.

Besparen, dat kan iedereen!

Heating. Cooling. Caring...