Voerendaal wint prijs voor verbeteren energieprestaties

Voerendaal wint prijs voor verbeteren energieprestaties

Gepubliceerd op:

Woningstichting Voerendaal heeft de prijs gewonnen voor de grootste verbetering in energiebesparing van woningcorporaties in Nederland. De woningcorporatie heeft in de periode 2012-2014 de gemiddelde Energie Index (EI) verlaagd van 1,84 naar 1,44 en is daarmee de hardste daler in energieverbruik van alle deelnemende landelijke woningcorporaties

Dit renovatietraject maakte deel uit van hun project 'Meer met Minder in Voerendaal', dat in 2011 van start is gegaan met als doel het energiezuiniger maken van haar hele woningbezit. Woningstichting Voerendaal heeft hiermee de grootste daling in energieverbruik gerealiseerd en loopt hiermee voorop in het nakomen van het energieconvenant van Aedes.

Michel Wolters, manager Vastgoed bij Woningstichting Voerendaal: “Wij hebben een pilot gedaan met drie aannemers. Bij de selectie hechtten we veel belang aan de klantgerichtheid en communicatie met klanten. Dat pakte erg goed uit. We hebben ook veel geleerd van de twee die we uiteindelijk niet selecteerden. Heijmans kreeg uiteindelijk de opdracht. De eerste communicatie met huurders was via ons. Dan kondigden we precies aan wat er zou gebeuren en wie contact zou opnemen. Vervolgens zijn we persoonlijk langsgegaan. Want het blijft maatwerk.”

Woningstichting Voerendaal besteedde bijna 4 miljoen euro aan energiezuinige ingrepen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbele beglazing en het plaatsen van hoogrendementsketels. Hierdoor daalt het gasverbruik en als gevolg daarvan ook de energiekosten voor de huurders. Een mooie bijkomstigheid voor het milieu is dat de CO2-uitstoot met meer dan de in de convenant overeengekomen 20% daalt. De kosten van de energiemaatregelen rekent Woningstichting Voerendaal niet door aan haar huurders. Het project werd ruim binnen het vooraf vastgestelde budget en de verwachte termijn uitgevoerd.

Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Sensus process management
BPM software voor Woningcorporaties ...