Tekort betaalbare huurwoningen senioren

Tekort betaalbare huurwoningen senioren

Gepubliceerd op:

Ouderen kampen met grote woonproblemen. Nu zorginstellingen sluiten of krimpen, moeten zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Maar er blijkt een groot tekort aan betaalbare aangepaste woningen, blijkt uit een uitzending van de tv-programma ‘De Monitor’. Voor minimaal een kwart van de woningzoekenden is geen betaalbare woning beschikbaar.

Sinds januari zijn er nieuwe huurregels die bepalen hoe hoog de huur maximaal mag zijn. Dit zogenoemde ‘passend toewijzen’ is bedoeld om mensen met de laagste inkomens te huisvesten in de meest betaalbare sociale huurwoningen. Gevolg is echter dat het dringen is in het goedkoopste segment van aangepaste woningen. Het aanbod is laag en door de nieuwe huurregels is de vraag fors gestegen.

Met het nieuwe huurbeleid wordt alleen gekeken naar inkomen en niet naar vermogen. Ouderen met een laag inkomen maar ook een flinke spaarpot, bijvoorbeeld door de verkoop van hun huis, mogen toch alleen reageren op de goedkoopste woningen. En zo moeten zij concurreren met hun armlastiger leeftijdsgenoten op dezelfde huurwoningen.

Bron: demonitor.ncrv.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...