Huurders willen meer zeggenschap

Huurders willen meer zeggenschap

Gepubliceerd op:

Bijna negentig procent van de huurders denkt dat meer zeggenschap van huurders misstanden bij corporaties en particuliere verhuurders kan voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek onder de leden van de Nederlandse Woonbond. Ruim twee derde van de huurders wil ook meer zeggenschap.

Huurdersorganisaties horen een stem te hebben in het beleid dat de verhuurder voert. Dat is volgens de Woonbond in de praktijk nu slecht geregeld. Zo geven Huurdersorganisaties aan dat hun adviezen vaak niet worden overgenomen, dat ze te laat worden betrokken bij plannen van verhuurders en dat het moeilijk is om als vrijwilligers op te boksen tegen het professionele apparaat van de verhuurder.

Huurdersorganisaties willen vooral meer te zeggen hebben over huurprijzen en huurverhogingen, onderhoud en investeringen en energiebesparing. Daarom willen ze een gelijkwaardige overlegpositie en instemmingsrecht over meer onderwerpen. De Woonbond vertegenwoordigt 1,6 miljoen hurende huishoudens via aangesloten huurdersorganisaties en huurders die persoonlijk lid zijn van de Woonbond.

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Thercon
Heating. Cooling. Caring ...