Maatschappelijke betrokkenheid tijdens NLdoet

Maatschappelijke betrokkenheid tijdens NLdoet

Gepubliceerd op:

Op vrijdag 10 maart 2017 vond wederom het grootste vrijwilligersevenement van Nederland plaats: NLdoet. De uitgelezen kans voor leegstandbeheerder en marktleider Ad Hoc om samen met woningbouwvereniging Reeuwijk het woonplezier van de bewoners en vergunninghouders in Waarder te verhogen en een extra bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Positieve stimulans
NLdoet is de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds en onderstreept het belang van actieve burgers voor sociale initiatieven en de algehele samenleving. Het deelnemende team van Ad Hoc bestond uit enthousiaste vrijwilligers, zoals vergunninghouders, Ad Hoc-medewerkers en –bewoners en medewerkers van de woningbouwvereniging. Samen staken zij de handen uit de mouwen om het wooncomplex op te zomeren, door onder andere de ramen te lappen, bloemen te poten, onkruid te wieden, meubilair van steigerhout te maken en het terras aan te pakken door de tegels opnieuw te leggen. Het enthousiasme van de vrijwilligers werkte aanstekelijk: ook buurtbewoners rukten spontaan uit om te helpen bij het klussen en om de vrijwilligers te overladen met bemoedigende en positieve reacties.

Met de gedane klussen is de uitstraling van het wooncomplex en haar omgeving verbeterd en de binding tussen de pandbewoners en de directe omgeving verder versterkt. Met als gevolg dat de leefbaarheid in de directe omgeving positief werd gestimuleerd. In totaal zijn er door heel Nederland tijdens NLdoet 9.515 klussen geklaard met meer dan 350.000 vrijwilligers. Ad Hoc is er trots op om op deze manier haar maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen en een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de wijk in Waarder.

Een levendige straat
Het wooncomplex in Waarder is eigendom van woningbouwvereniging Reeuwijk en sinds 2016 in beheer van Ad Hoc. De samenwerking tussen de woningbouwvereniging en Ad Hoc beperkt de leegstandsrisico’s en zorgt voor meer levendigheid in de straat en de directe omgeving. In het pand zijn momenteel zowel vergunninghouders als Ad Hoc-bewoners gevestigd, wat zorgt voor een unieke combinatie van pandbewoners. Met haar deelname aan NLdoet en deze unieke vorm van tijdelijke invulling laat Ad Hoc zien dat zij naast het beheer van leegstaand vastgoed ook een helder maatschappelijk doel heeft.

Wilt u weten wat Ad Hoc voor de leefbaarheid van uw vastgoed en de wijk kan betekenen? Kijk op onze website of neem direct contact op met Coen Braan (Corporate Accountmanager) voor meer informatie en een advies op maat via 06 – 250 108 83 of c.braan@adhocbeheer.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...