Overeenkomst corporaties verduurzaming 120 woningen Rotterdam

Overeenkomst corporaties verduurzaming 120 woningen Rotterdam

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties Havensteder en Heembouw hebben een overeenkomst getekend voor de verduurzaming van 120 maisonettewoningen, verdeeld over 3 flats aan de Mathenesserweg in Rotterdam. Havensteder selecteerde in september 2016 Heembouw en Habeon Architecten als uitvoerders voor deze opdracht.

Tussen het selecteren van de uitvoerders en het tekenen van de overeenkomst, werkte Heembouw de plannen voor de verduurzaming uit in overleg met de verschillende afdelingen van Havensteder en de gemeente Rotterdam. Daarnaast besteedde Heembouw tijd en aandacht aan het creëren van draagvlak onder de bewoners van de woningen die verduurzaamd worden.

Start werkzaamheden derde kwartaal
Heembouw start in het derde kwartaal met de werkzaamheden, waarmee de woningen die nu gemiddeld energielabel D/E hebben, worden verduurzaamd tot gemiddeld label A. Dit gebeurt in bewoonde staat. Daarvoor worden de gevels van de drie flats ingepakt met gevelstuc en deels voorzien van steenstrips. Verder worden dak- en kruipruimten geïsoleerd en worden kozijnen vervangen of hersteld en voorzien van triple glas. In de woningen worden badkamer, toilet en keuken vernieuwd en deels heringedeeld. Daarnaast komt er mechanische ventilatie en wordt de centrale verwarming ingeregeld. De trappenhuizen worden ook opgeknapt, er wordt een lift bijgeplaatst en er zullen verschillende werkzaamheden aan de bergingen worden uitgevoerd.

Meer dan 70% draagvlak
Corporatie Havensteder hecht veel belang aan een goede en zorgvuldige communicatie met haar bewoners. In het licht hiervan organiseerden Havensteder en Heembouw begin april een informatiemarkt. Hier werden de bewoners van de 120 woningen uitgebreid geïnformeerd over de werkzaamheden die zullen worden uitgevoerd en de keuzemogelijkheden die de bewoners hebben voor wat betreft de aanpassingen in keuken, toilet en badkamer. De bewonersbegeleider van Heembouw, Liset Juffermans, speelde hierin een belangrijke rol. Uiteindelijk stemde meer dan 70% van de bewoners in met de voorgenomen maatregelen.

Een greep uit ons leveranciersregister

SMSParking BV
Mobiel parkeren via sms, app en internet!
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Aareon
Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal) ...