Verbeterd aanbod hybride warmtepompen voor project- en woningbouw

Verbeterd aanbod hybride warmtepompen voor project- en woningbouw

Gepubliceerd op:

De verduurzaming van Nederland zorgt niet alleen voor een stroomversnelling in de ontwikkeling van innovatieve duurzame oplossingen. Het zorgt er ook voor dat veel huizenbezitters en woningcorporaties worstelen met de vraag hoe ze nu toekomstbestendig kunnen verduurzamen tegen zo laag mogelijke kosten. 

Het plaatsen van energiezuinige cv-ketels en het isoleren van woningen zijn goede eerste stappen, maar vaak niet genoeg om te voldoen aan de duurzaamheidsambities van de Overheid. Welstandscommissies en wetgeving voor het beperken van huurverhogingen staan vaak een ingrijpende aanpak van de bestaande woningvoorraad in de weg.

Slimme hybride oplossingen
Eén van de oplossingen voor verduurzaming van bestaande woningbouw, zonder dat daarvoor ingrijpend verbouwd hoeft te worden, is het uitbreiden van de bestaande cv-installatie met een hybride warmtepomp. Slimme regeltechniek zorgt ervoor dat de warmtepomp het grootste deel van het jaar de verwarming van de woning voor zijn rekening neemt. Hierdoor wordt er direct flink bespaart op het gasverbruik en daarmee de CO2-uitstoot van je woning. Alleen bij extreem koude dagen en voor het maken van warm tapwater wordt de cv-ketel nog ingeschakeld. Omdat een hybride installatie gebruik maakt van de bestaande warmte-afgifte-systemen in de woning is een ingrijpende verbouwing niet noodzakelijk. Voorwaarde is wel dat de woning voldoende geïsoleerd is.

Beste prijs-kwaliteit-verhoudingen in de markt
Remeha ziet een belangrijke rol voor hybride oplossingen in de verduurzaming van Nederland. De integratie van Techneco en de veranderende behoefte van de markt was aanleiding om het aanbod warmtepompen voor de huishoudelijke markt te verfijnen en verder te optimaliseren. Dat resulteert in een ijzersterk trio met een van de beste prijs-kwaliteit-prestatieverhoudingen in de markt.

De Elga als hybride warmtepomp. Door installateurs gewaardeerd om zijn een modulerende stooklijn en de mogelijkheid om hem te combineren met iedere willekeurige HR cv-ketel. Extra pluspunt is dat de Elga ook gecombineerd kan worden met een stadsverwarmingsaansluiting waarmee de eindgebruiker direct bespaart op de variabele kosten van stadsverwarming

De Remeha Mercuria is de meest compacte all-electric warmtepomp die door zijn grote vermogensrange (4 – 16 kW) en compacte afmetingen breed inzetbaar is voor nieuwbouwprojecten en het gasloos maken van bestaande nieuwbouwwoningen van na 2010.

De Eria Tower tenslotte als geïntegreerde alleskunner. Met een intern boilervat van 180 liter is er direct warm tapwater voorhanden. Door zijn slimme regeling schakelt de Eria Tower, afhankelijk van de keuze, naar de meest optimale situatie op basis van kosten, energieprijs en/of CO2-reductie.

ISDE-subsidie
Op alle modellen is ISDE-subsidie beschikbaar waarmee de terugverdientijd verder wordt verkort. Meer weten over onze warmtepompen voor de huishoudelijke markt? Ga dan naar remeha.nl/warmtepompen of ga in gesprek met één van onze specialisten.

www.remeha.nl/warmtepompen


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...