Na-isoleren en tegelijk vochtproblemen oplossen?

Gepubliceerd op:

Steeds meer woningeigenaren zijn enthousiast over Drowa vloerisolatie. Het toepassen van Drowa vraagt namelijk een relatief geringe investering, kan doorgaans snel gerealiseerd worden zonder ingrijpende maatregelen, maar sorteert een groot effect. Met Drowa wordt tegelijk ook afgerekend met alle problemen die kunnen ontstaan door een te natte kruipruimte.

Sinds de introductie van Drowa zijn tienduizenden woningen voorzien van dit hoogwaardige merk EPS-chips. De bewoners ervaren dagelijkse de krachtige werking, waarbij zij niet alleen fors energie besparen maar ook genieten van een verhoogd wooncomfort omdat hun huis droger is geworden. Droge lucht vraagt minder energie om op te warmen dan vochtige lucht en houdt deze warmte ook langer vast. Droge lucht voelt bovendien aangenamer aan. Door het terugdringen van vocht in en onder huis krijgen houtrot en corrosie van installaties in de kruipruimte bovendien weinig kans. Dit betekent minder onderhoud en een besparing op de onderhoudskosten.

De kruipruimte is de koudste en meest vochtige ruimte van een woning. Omdat de bodem hier het koudste punt is, zal het vocht in de kruipruimte daar condenseren. Zodra de omgevingstemperatuur stijgt, verdampt het vocht weer. Zo blijft de situatie in een ongeïsoleerde kruipruimte continu koud en vochtig.

Drowa zorgt ervoor dat het condensatiepunt van het vocht in de lucht wordt gefixeerd tussen de bodem van de kruipruimte tot maximaal 15 cm hoogte in de bodembedekkende EPS-laag. Het vocht kan nog wel condenseren op de bodem van de kruipruimte maar zal niet meer verdampen. Daardoor wordt de lucht boven de laag Drowa droger en heeft vocht geen nadelige invloed meer op het klimaat in de woning. Zelfs in woningen waar water in de kruipruimte staat is de werking van deze hoogwaardige polystyreenschuim chips gegarandeerd. Tempex is zeer licht in gewicht en blijft drijven, zodat ook bij het eventueel stijgen van de waterspiegel het isolatiemateriaal zijn werkzaamheid behoudt.

Drowa vloerisolatie chips is een hoogwaardige polystyreen schuimchip die voor 100% vervaardigd wordt uit gerecycled materiaal. Als enige EPS-chips heeft Drowa een gesloten celstructuur, waardoor vocht en vuil in de kruipruimte geen invloed heeft op de werking van het product. Het product is uitvoerig TNO-getest onder verschillende omstandigheden, waarbij de werking wetenschappelijk is onderbouwd. Drowa gaat bovendien gegarandeerd levenslang mee.

De isolatiewaarden van Drowa zijn door ISSO | BRCG opgenomen in de databank voor gecontroleerde kwaliteitsverklaringen. Hierdoor mag de EPA-adviseur de gedeclareerde Rc-waarden één op één opnemen in zijn EPC berekeningen voor een Energielabel of een Maatwerkadvies Energiebesparing. Voorwaarde voor het overnemen van de Rc-waarden van Drowa in een EPA-advies is dat aangetoond kan worden dat er in de betreffende kruipruimte inderdaad isolatiechips van het merk Drowa zelf zijn toegepast. Drowa is te herkennen aan de unieke 8-vormige chips en is crème van kleur.

Drowa is aanwezig op de Bouwbeurs van maandag 9 februari tot en met vrijdag 13 februari 2015 in Utrecht, hal 7 Renovatie & Transformatie standnummer F024.

Een greep uit ons leveranciersregister

Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...
Aareon
Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal) ...
Jansen Huybregts Onderhoud Renovatie B.V.
Optimale tevredenheid van opdrachtgevers en huurders ...