Air Excellent luchtverdeelsysteem

Air Excellent luchtverdeelsysteem

Gepubliceerd op:

Maximale ontwerpvrijheid met optimaal verwerkersgemak!

Air Excellent van Ubbink is een innovatief, flexibel en modulair luchtverdeelsysteem voor toepassing in alle gangbare mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning.

Het biedt optimale ontwerpvrijheid doordat ronde en halfronde kanalen moeiteloos zijn te combineren. Is de inbouwhoogte beperkt, dan biedt de halfronde uitvoering uitkomst. Dit maakt Air Excellent geschikt voor nieuwbouw en renovatie van woningbouw en kleine utiliteitsgebouwen. Doordat de kanalen eenvoudig naar ieder ventilatiepunt aangebracht kunnen worden, is het luchtverdeelsysteem ook zeer geschikt voor vraag gestuurde ventilatiesystemen.

Ontwerpvrijheid en verwerkersgemak
Door de flexibele ventilatiekanalen en een compleet programma van hulpstukken zijn er nauwelijks beperkingen bij het ontwerpen en plaatsen van Air Excellent luchtverdeelsysteem. De ventilatiekanalen worden eenvoudig op locatie op lengte gebracht. Geschakelde of los toegepaste beugels zorgen voor fixatie. Het halfronde Air Excellent luchtverdeelsysteem is moeiteloos toe te passen in ruimten met beperkte inbouwhoogte.

Compatibel
De overgang van halfronde kanalen naar ronde kanalen kan worden gemaakt met behulp van een uniek verloopstuk. Met Air Excellent brengt u eenvoudig de flexibele luchtkanalen naar de ventilatiepunten in de woning. Door deze luchtkanalen zonder aftakkingen kent het Air Excellent systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen.

Energie en geluid
De lagere drukverliezen hebben een positieve invloed op het energieverbruik en het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit, kortom beperkte geluidsoverdracht en geluidsarm! De innovatieve koppelstukken garanderen een luchtdichte aansluiting, zonder toepassing van tape. Er ontstaat nagenoeg geen vervuiling in de kanalen, doordat deze aan de binnenkant voorzien zijn van een gladde afwerking en antistatisch behandeld zijn. Bovendien zijn de kanalen antibacterieel.

Nieuwe variant
De nieuwe flexibele variant, AE45sc, is zowel in beton als in een cementdekvloer te storten. Door de unieke lage hoogte van de AE45sc luchtkanalen en koppeltechniek van de accessoires blijft de totale hoogte van de vloer beperkt. Dit nieuwe AE45sc systeem is ideaal toepasbaar in de dekvloeren van kanaalplaatvloeren. Het flexibele AE45sc kanalensysteem biedt voor het eerst optimale ontwerpvrijheid en verwerkersgemak bij kanaalplaatvloeren wanneer hier een minimaal dikkere cementdekvloer toegepast kan worden.

Kostenonderzoek
Het AE45sc opbouwsysteem biedt ontwerpvrijheid en gemak, daarnaast geeft toepassing van deze variant op in plaats van in een kanaalplaatvloer een kostenvoordeel. Dit is met een onafhankelijk kostenonderzoek aangetoond. Wilt u meer informatie, de specialisten van Ubbink adviseren u graag. Bel de Ubbink Productadvieslijn 0313 480 300 of stel uw vraag per mail via productadvieslijn@ubbink.nl.

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!

www.airexcellent.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Econtro
Het merkonafhankelijke platform voor beheer, monitoring en energiesturing ...
Breijer Bouwkundige brandveiligheid
Breijer Bouwkundige Brandveiligheid voorziet jouw pand(en) van brandwerende voorzieningen ...