Woonstad Rotterdam wil huurders energiebewuster maken

Woonstad Rotterdam wil huurders energiebewuster maken

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam en energieleverancier WoonEnergie hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel van de samenwerking is om huurders energiebewuster te maken. Dit moet leiden tot structurele besparingen op de energiekosten.

Om de woonlasten naar beneden te krijgen is het belangrijk dat huurders energiebewuster zijn en daar ook naar handelen, zo redeneert de corporatie. Daarom gaan zij samenwerken met WoonEnergie in de vorm van een adviesgesprek aan huis. Het project begint met een pilot in het gebied Prins Alexander. Daarna evalueren de partijen en indien succesvol gaan ze gefaseerd per gebied verder.

Tijdens het adviesgesprek neemt de adviseur van WoonEnergie een energietest bij de huurders af. Op basis hiervan kan de huurder zien of hij energie zuinig gedrag vertoont en krijgt inzicht in de besparingsmogelijkheden. De adviseur biedt de huurder daarnaast de mogelijkheid over te stappen naar WoonEnergie. WoonEnergie is in 2002 ontstaan uit de samenwerking van woningcorporaties en Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties, met als doel huurders energie te leveren tegen lage tarieven en daarmee lagere woonlasten te bewerkstellingen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...
Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...