Derbigum NT, een ecologisch hoogstandje

Derbigum NT, een ecologisch hoogstandje

Gepubliceerd op:

Derbigum biedt u met de welbekende traditionele Derbigum SP FR dakbedekking, met een bewezen levensduur van 40 jaar, de beste garantie voor een zorgeloos dak. Daarnaast bieden wij andere duurzame en innovatieve oplossingen aan zoals onze Derbigum NT dakbedekking, waarmee wij onze bijdrage doen aan de circulaire economie.

Kortom, het bewezen concept met Derbigum gecertificeerde producten en – verwerkers en onze verzekerde garantie die garant staat voor kwaliteit.Derbigum speelt op het vlak van recycling al jaren een pioniersrol met een uniek systeem voor het recyclen van snij-en dakafval. Het is de enige Belgische producent die dakafval rechtstreeks in het productieproces kan integreren.
Op deze manier wordt het sluiten van de kringloop in de praktijk omgezet: het unieke, gepatenteerde systeem behandelt en herwerkt oude bitumineuze dakbedekking tot nieuwe grondstof, die dan opnieuw gebruikt kan worden voor de productie van milieuvriendelijke dakbedekking.

Derbigum biedt een terugnamegarantie-certificaat aan. In dit certificaat worden projectgegevens opgenomen en Derbigum verplicht zich om de materialen na het einde van de levensduur conform de geldende recyclingeisen weer terug te nemen.
Vandaag is al meer dan een kwart van de grondstoffen gerecycleerd bitumen, goed voor bijna 4.000 ton per jaar. De ambitie reikt echter verder en voor 2020 is ‘zero impact’ als doelstelling gezet.

Over Derbigum NT, CO2-reductie en circulaire economie
Derbigum NT is een bitumineuze dakbaan die dankzij de toevoeging van Nieuwe Technologieën ideaal is voor het ontwerp van ecologische daken volgens het principe van de circulaire economie. In gebruik samen met de koudlijm Derbibond NT wordt het meest ecologisch bitumineus dak op de markt verkregen.

Door gebruik te maken van gerecyclede dakbanen en hernieuwbare grondstoffen worden er minder nieuwe grondstoffen gebruikt wat resulteert in een vermindering van CO2-uitstoot van maar liefst 25%.

Derbigum kan een CO2-certificaat afleveren. Vooraf wordt de besparing aan CO2 berekend en vastgelegd in een certificaat. Zo wordt het mogelijk gemaakt om dit mee te nemen in bijvoorbeeld een compleet CO2-besparingsproces.

Contactgegevens Derbigum Nederland B.V.

John Poppelaars
Directeur Derbigum Nederland

Eveline Schrauwen    
Marketing     
Tel. + 31 15 215 40 00    

eveline.schrauwen@derbigum.com
www.derbigum.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Zig
Digitale oplossingen voor alle woningcorporaties ...
Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!