Ketenpartners realiseren snel energiezuinige flexwoningen in Doesburg

Ketenpartners realiseren snel energiezuinige flexwoningen in Doesburg

Gepubliceerd op:

Aan de Kraakselaan in Doesburg heeft Woonservice IJsselland 15 woningen laten bouwen voor starters in de leeftijd t/m 30 jaar en statushouders. Vivax Housing heeft het project ontwikkeld. Hiermee is expliciet gekozen voor duurzame flexibele woningen. “We ontwikkelen houten prefab bio based woningen voor de zakelijke markt, “ vertelt eigenaar Marcel van Bodegraven. “Dit kan zelfs volledig energieneutraal.”

Groot voordeel voor woningcorporaties zoals Woonservice IJsselland is dat Vivax projecten uitvoert met regionale ketenpartners, samenwerkers die dezelfde waarden kennen. Met de jarenlange ervaring in het werken voor en met woningcorporaties, een garantie voor een zo effectief mogelijk bouwproces waarin de woningcorporatie volledig ontzorgd wordt.

Ketenpartner voor de realisatie van de zonnestroominstallaties is Tenten Solar. “Ze zijn sterk in het ontwikkeltraject en hebben affiniteit met woningcorporaties,” geeft Marcel aan.
Bram Reukers van Tenten Solar bevestigt dit: “We kennen een gespecialiseerde afdeling voor Woningcorporaties. We ontwikkelen een legplan gebaseerd op de unieke situatie, waarbij we ook adviseren in het type panelen en omvormer. In de uitvoer schakelen we rechtstreeks met het bouwbedrijf. Omdat we als ketenpartner vaker samenwerken zijn de lijntjes kort.”  Ook heeft Tenten Solar de scope 12 keuring verzorgd, die vereist is vanuit de woningverzekeraar.

De ketenpartners ontzorgen de woningcorporatie volledig. Dit houdt in dat ook nazorg wordt geleverd. Tenten Solar voorziet de woningcorporatie en de uiteindelijke bewoners van een instructie over monitoring van de installatie via een app. Service en onderhoud wordt geleverd indien dit nodig is.

Wil je als woningcorporatie ook profiteren van deze ketensamenwerking. Kijk eens op de website van Vivax Housing of neem contact op met de afdeling Woningcorporaties van Tenten Solar.


Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Bouwkundige brandveiligheid
Breijer Bouwkundige Brandveiligheid voorziet jouw pand(en) van brandwerende voorzieningen ...
Aalberts hydronic flow control
Wij bieden succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie ...
IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...