Woonbedrijf exposeert tijdens Dutch Design Week

Woonbedrijf exposeert tijdens Dutch Design Week

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Woonbedrijf wil laten we zien hoe ontwerpers en bewoners samen werken aan oplossingen voor meer veiligheid en duurzaamheid. Dat doet de corporatie tijdens de komende editie van de Dutch Design Week (DDW). Woonbedrijf zet social design vaak in bij maatschappelijke thema's. Zo worden bewoners betrokken bij het ontwerpen en realiseren van een fijne buurt.

De trajecten worden meestal gestimuleerd en gefaciliteerd door het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf. Bewoners, organisaties uit de buurt en een professionele ontwerper werken samen aan een cultuurproject rondom een actueel vraagstuk. Soms is het resultaat een bank, de inrichting van een terrein of bijvoorbeeld lichtobjecten. Maar het gaat ook om oplossingen of processen die vaak onzichtbaar blijven. En toch is er veel om te laten zien! Om dit 'onzichtbare' zichtbaar te maken en 'the making of' van het (co-)designproces te laten zien, nodigen Woonbedrijf, de ontwerpers en actieve buurtbewoners bezoekers van de DDW uit voor de expo De Social Design Straat.

De expositie is ingericht aan de hand van vier thema's.
- Beleving van veiligheid
- Waterbewust
- Oud worden in je eigen wijk
- Huisvesting van vergunninghouders

De Social Design Straat is letterlijk een straat. Bezoekers kunnen binnenkijken in diverse 'pop-up-huizen'. De huizen worden opgebouwd door 'Uit de Buurtfabriek' met B-hout, afkomstig uit woningen die gesloopt zijn. 'Uit de Buurtfabriek' ontwerpt en bouwt de expo samen met onder meer wijkbewoners die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De expo is te zien tijdens de DDW van 22 tot en met 30 oktober 2016 in het kantoor van Woonbedrijf, Wal 2 in Eindhoven.

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...
CascoTotaal
CascoTotaal ontwikkelt en realiseert prefab bouwconcepten voor de zakelijke markt ...
Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...