Woningcorporatie Laurentius schorst directeuren

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Laurentius in Breda heeft ook twee andere directeuren geschorst. Er wordt een verschillend aantal onderzoeken binnen Laurentius uitgevoerd, onder meer door het Openbaar Ministerie (OM) en de (F)IOD. Laurentius voert ook een eigen intern onderzoek uit. Hierin komt ook de rol van de twee overgebleven directeuren aan bod. Zij zijn geschorst zolang het onderzoek loopt.

 

Woningcorporatie Laurentius in Breda heeft ook twee andere directeuren geschorst. Er wordt een verschillend aantal onderzoeken binnen Laurentius uitgevoerd, onder meer door het Openbaar Ministerie (OM) en de (F)IOD. Laurentius voert ook een eigen intern onderzoek uit. Hierin komt ook de rol van de twee overgebleven directeuren aan bod. Zij zijn geschorst zolang het onderzoek loopt.


Beide directeuren zijn op dit moment geen verdachten in de fraudezaak, zo meldt de woningcorporatie. In juli van dit jaar stapte de voltallige raad van commissarissen op. Zij waren verantwoordelijk voor het toezicht op de directie. Naar verwachting is er eind dit jaar meer duidelijkheid over de financiële en organisatorische situatie bij Laurentius. 


Het interne onderzoek bij Laurentius betreft de transacties die bij Laurentius, onder leiding van de voormalig directeur-bestuurder,  de afgelopen tien jaar hebben plaatsgevonden. Laurentius heeft mogelijk schade ondervonden door risicovolle vastgoedtransacties. De woningcorporatie zegt aanleiding te hebben gezien dit onderzoek verder te verbreden en te verdiepen. Dit onderzoek wordt mogelijk eind dit jaar afgerond.

 

Een greep uit ons leveranciersregister


Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...

Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept...

ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...