Woningcorporatie Laurentius schorst directeuren

Woningcorporatie Laurentius schorst directeuren

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Laurentius in Breda heeft ook twee andere directeuren geschorst. Er wordt een verschillend aantal onderzoeken binnen Laurentius uitgevoerd, onder meer door het Openbaar Ministerie (OM) en de (F)IOD. Laurentius voert ook een eigen intern onderzoek uit. Hierin komt ook de rol van de twee overgebleven directeuren aan bod. Zij zijn geschorst zolang het onderzoek loopt.

 

Woningcorporatie Laurentius in Breda heeft ook twee andere directeuren geschorst. Er wordt een verschillend aantal onderzoeken binnen Laurentius uitgevoerd, onder meer door het Openbaar Ministerie (OM) en de (F)IOD. Laurentius voert ook een eigen intern onderzoek uit. Hierin komt ook de rol van de twee overgebleven directeuren aan bod. Zij zijn geschorst zolang het onderzoek loopt.


Beide directeuren zijn op dit moment geen verdachten in de fraudezaak, zo meldt de woningcorporatie. In juli van dit jaar stapte de voltallige raad van commissarissen op. Zij waren verantwoordelijk voor het toezicht op de directie. Naar verwachting is er eind dit jaar meer duidelijkheid over de financiële en organisatorische situatie bij Laurentius. 


Het interne onderzoek bij Laurentius betreft de transacties die bij Laurentius, onder leiding van de voormalig directeur-bestuurder,  de afgelopen tien jaar hebben plaatsgevonden. Laurentius heeft mogelijk schade ondervonden door risicovolle vastgoedtransacties. De woningcorporatie zegt aanleiding te hebben gezien dit onderzoek verder te verbreden en te verdiepen. Dit onderzoek wordt mogelijk eind dit jaar afgerond.

 

Een greep uit ons leveranciersregister

Facto Geo
Facto Geo is een geodetisch ingenieursbureau met vijf locaties die zorgen voor ...
SKK Kozijnwacht B.V.
Reparatie en Onderhoud van kunststof/aluminium ramen en deuren ...
Gebroeders de Vries
Gebroeders de Vries is dé specialist in elke kruipruimte en kent de oplossingen voor...