Bent u klaar voor de winterperiode?

Bent u klaar voor de winterperiode?

Gepubliceerd op:

De winter staat weer voor de deur. Tijd voor gezelligheid en festiviteiten binnenshuis samen met familie en vrienden, waar het lekker warm en comfortabel is. Dit is de periode waarin er een zwaar beroep wordt gedaan op de CV-toestellen in uw vastgoedportefeuille. Een ongeluk zit namelijk dan ook in een klein hoekje en het is maar beter om de achterdeur goed dicht te hebben.

Als woningcorporatie bent u verantwoordelijk voor de kwaliteit van de Cv-installaties van uw huurders. Daarom laat u regelmatig onderhoud uitvoeren door een vakkundig bedrijf. Goed onderhoud zorgt uiteraard voor een langere levensduur van de installaties, maar belangrijker is dat daarmee de veiligheid en gezondheid van de huurders wordt gewaarborgd. De Woningwet onderstreept dit belang. De verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de bewoners ligt nog nadrukkelijker dan voorheen bij de gebouweigenaar.

Onderhoud is en blijft mensenwerk en er kunnen fouten worden gemaakt. Helaas komt Kiwa te vaak bij ongevallen, waarbij het ongeval te wijten is aan gebrekkig onderhoud, terwijl dit onderhoud aantoonbaar jaarlijks of tweejaarlijks plaatsvindt. Fouten die cruciaal kunnen zijn als dezelfde fouten bij een hele woningpopulatie plaatsvinden.
  • Hoe is dat bij uw woningcorporatie?
  • Hoe weet u of het onderhoud goed is uitgevoerd?
  • Heeft u inzicht in de kwaliteit van het (uitbesteed) onderhoud van uw gasinstallaties?
  • Krijgt u waar voor uw geld met betrekking tot het in uw opdracht uitgevoerde onderhoud?
Steekproefcontroles op onderhoud
Kiwa Technology voert bij meer dan twintig woningcorporaties steekproefcontroles op het onderhoud van gastoestellen uit. Aan de hand van een gestandaardiseerde checklist controleren wij onafhankelijk en objectief de staat en onderhoud van de gehele installatie op ruim twintig aspecten. De resultaten worden samen met u en uw onderhoudsbedrijf besproken en duidelijke handvatten worden gegeven om concreet de kwaliteit te verbeteren en borgen dat er wordt betaald naar de geleverde prestaties.

Informatie
Zo zijn wij uw partner in een veiligere vastgoedportefeuille. Benieuwd wat dit voor uw bedrijf zou betekenen?  Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact op met de collega’s van Veiligheid Gasinstallaties via vgi@kiwa.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Weckx B.V.
Direct alarmering. Waar u ook bent.
KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...
SmartDocuments
SmartDocuments is van de grond af aan gebouwd om de documentcreatie te automatiseren ...