Huurders worden leefbaarheidsambassadeurs

Huurders worden leefbaarheidsambassadeurs

Gepubliceerd op:

De corporaties Rochdale en Parteon breiden hun netwerk van leefbaarheidsambassadeurs uit. Na goede ervaringen in Amsterdam, zetten de corporaties nu ook huurders in als ambassadeurs in de Zaanse wijk Poelenburg. Na een speciale training gaan de vrijwilligers op 1 oktober van start. 

Leefbaarheidsambassadeurs houden hun wijk in de gaten tijdens de avonden en weekenden. Zij spreken buurtgenoten aan op hun gedrag en geven ongeregeldheden door aan de corporatie. Bewoners kunnen buiten kantooruren ook bij hen terecht om zelf iets aan te geven. De leefbaarheidsambassadeurs doen dit werk  vrijwillig, maar verzamelen wel pluspunten – Propoints genoemd – waarmee ze woongerelateerde producten of diensten kunnen kopen.

 

Minder overlast
De corporaties hebben positieve ervaringen met het concept. In Amsterdam-Zuidoost hebben leefbaarheidsambassadeurs hun meerwaarde al bewezen: huisvuil wordt minder vaak verkeerd aangeboden en bewoners ervaren minder overlast. Rochdale en Parteon willen in al hun complexen in Poelenburg huurders inzetten als leefbaarheidsambassadeur.

 

Bron: Aedesnet

Een greep uit ons leveranciersregister

Breman Installatiegroep
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...
Wolters Vastgoedonderhoud
Wolters Vastgoedonderhoud is al voor veel woningcorporaties een deskundige partner in het totale onderhoud ...
HousingWell B.V.
HousingWell levert persooneelshuisvesting op maat...