Heijmans ontwikkelt 80 huizen in Bodegraven

Heijmans ontwikkelt 80 huizen in Bodegraven

Gepubliceerd op:

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Heijmans, Green Real Estate en Stichting Mozaïek Wonen hebben een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 55 grondgebonden woningen en 25 tot 30 appartementen in Bodegraven. De overeenkomst omvat afspraken voor de samenwerking en ontwikkeling van het nieuwe woongebied ‘Molenzicht’. Het project heeft voor Heijmans een omvang van ruim € 11 miljoen. Naar verwachting wordt voor de zomer van 2017 een aansluitende ontwikkel- en realisatieovereenkomst getekend.

Met Molenzicht kan een nieuw woongebied aan het dorp toegevoegd worden. Heijmans is beoogd trekker van de ontwikkeling en realisatie van het gehele project. Green Real Estate neemt 50% van de grondgebonden woningen af voor de vrije sector verhuur. De resterende grondgeboden woningen verkoopt Heijmans.

‘Mooie, kleinschalige woonwijk’
Directeur Arjan Geelen van Heijmans: “We hebben aan de voorkant veel aandacht gegeven aan de stedenbouwkundige planopzet, passend in de directe omgeving en rekening houdend met de schaal en identiteit van Bodegraven. We hebben we er vertrouwen in dat dit gaat leiden tot de succesvolle ontwikkeling van een mooie en gewilde kleinschalige woonwijk in Bodegraven.” Voor Stichting Mozaïek Wonen ontwikkelt Heijmans sociale huur appartementen.

Planning
De komende maanden wordt gewerkt aan de stedenbouwkundige en civiele uitwerking. Daarnaast wordt er toegewerkt naar definitieve projectafspraken over ontwikkeling en realisatie van het project. Wethouder C.A. Oskam: “We verwachten voor het zomerreces een uitgewerkt plan en een grondexploitatie aan te bieden aan de raad. Daarna kan het college een realisatieovereenkomst sluiten met alle partijen. Het college heeft er alle vertrouwen in dat er een mooie woonwijk met een dorps karakter zal verrijzen, centraal gelegen en in de buurt van alle voorzieningen.”

Foto: wonen.bodegraven-reeuwijk.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Flamco B.V.
Wij bieden succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie ...
Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...
Caparol (DAW NEDERLAND)
Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties in staat om iedere uitdaging ...