Eén aannemersportaal voor de hele sector

Eén aannemersportaal voor de hele sector

Gepubliceerd op:

"Kostenverlaging is momenteel een belangrijk thema voor woningcorporaties en in de meeste gevallen kunnen in het reparatieproces nog veel besparingen worden gerealiseerd. Met de cloudoplossingen van Casix worden huurders beter geholpen, terwijl de kosten bij corporaties omlaag gaan.” vertelt Remco van Niekerk van Casix.

Casix brengt vraag en aanbod bij elkaar
“Onze oplossing is uniek, omdat we één landelijk portaal hebben voor de hele sector. Hierin worden de onderhoudsverzoeken verwerkt die afkomstig zijn van het klantportaal, telefonie, mutatie- en planmatig onderhoud. Je kunt het vergelijken met Funda. Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar. We zien nog wel eens dat een aannemer met verschillende aannemersportalen moet werken, omdat elke corporatie met haar eigen portaal komt. Het unieke van Casix is dat we één aannemersportaal voor alle corporaties en alle aannemers hebben. Het is heel eenvoudig voor een corporatie of aannemer om hier op aan te sluiten. Wij regelen de aansluiting op de ERP-systemen.”

Kostenverlagingen snel realiseerbaar
“Een belangrijk onderdeel is de opdrachtverstrekking aan de aannemer. In Casix worden afspraken tussen corporatie en aannemer vooraf vastgelegd zoals prijs- en btw-afspraken, serviceniveaus, regio’s en beschikbare capaciteit. De meeste werkopdrachten kunnen daarom automatisch gegenereerd en doorgezet worden naar de juiste aannemer of eigen onderhoudsdienst. Casix kan bovendien werkopdrachten plannen over alle gecontracteerde aannemers. Huurders kunnen hierdoor zelf reparatieverzoeken inplannen en worden via track & trace op de hoogte gehouden. De facturen worden automatisch gegenereerd en digitaal in het ERP van aannemer en corporatie verwerkt. Handmatige facturatie door de aannemer en handmatige verwerking door de corporatie behoren hiermee tot het verleden.”

Grip op het proces
Remco vervolgt: “Onze oplossingen zorgen ervoor dat corporaties zich alleen nog hoeven te concentreren op de uitzonderingen, zoals prijsafwijkingen, meerwerk en kwaliteit van de geleverde dienstverlening. Een stoplichtensysteem maakt management by exception in Casix heel eenvoudig.”

Resultaat door innovatie
“Wij bieden nog veel meer innovatieve toepassingen waarmee we corporaties en aannemers graag kennis laten maken. Niet voor niets hebben al acht corporaties gekozen voor Casix en onze verwachting is dat er snel meer volgen.”


Een greep uit ons leveranciersregister

KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...
GEALAN
De GEALAN-groep is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van pvc profielen voor ramen en deuren ...
Vasco Group
Vasco is een totaalaanbieder van verwarmings- en ventilatieoplossingen met verkoopactiviteiten in Europa ...