Eindgebruiker en kwaliteit centraal in transformatieprojecten

Eindgebruiker en kwaliteit centraal in transformatieprojecten

Gepubliceerd op:

Het aantal leegstaande panden is nog altijd een groeiend probleem. De oplossing wordt gezocht in transformatie: een kantoor wordt na gebruik niet meer gesloopt, maar krijgt een nieuwe functie.

Echter: in de dagelijkse praktijk ligt kwaliteitsdegradatie op de loer. De eisen op gebied van akoestiek en brandwerendheid zijn voor een kantoor nu eenmaal anders dan voor een appartement.

We zien helaas in de uitvoering vaak dat kwaliteit of veiligheid ten koste gaan van een lage prijs.

We proberen onszelf als maatstaf te nemen: zou ik hier willen wonen?
De eindgebruiker moet centraal worden gesteld.

Fermacell combineert alle voordelen in een plaat: één plaat voor alle toepassingen.

Voor elke woningrenovatie de beste oplossing
Fermacell ontwikkelt en levert droge afbouwsystemen speciaal voor de renovatiemarkt. U realiseert snel en gemakkelijk degelijke afbouwconstructies voor wanden, vloeren, plafonds, gevels en daken. Onze duurzame oplossingen voldoen aan alle eisen die de huidige tijd aan comfortabel en veilig wonen stelt.

Fermacell® Gipsvezelplaten zijn bovendien samengesteld uit 100% natuurlijke en volledig recyclebare materialen. Daardoor passen ze perfect in het concept duurzaam bouwen. De samenstelling geeft gipsvezelplaten unieke eigenschappen: 
 • Afbouwplaat
 • Stootvast
 • Uitstekende brandeigenschappen
 • Effectieve warmte-isolatie & egalisatiemogelijkheden
 • Effectieve contactgeluidsisolatie
 • Waterafstotend
 • Hoge belastbaarheid
 • Ecologisch/ duurzaamheid
 • Statisch inzetbaar
 • Eén fermacell® Gipsvezelplaat kan een dubbele plaat vervangen!
Effectieve contactgeluidsisolatie
Overlast van bovenburen is een van de grootste ergernissen van appartementenbewoners. Hoe stiller een vloer, hoe groter het wooncomfort. Met name bij houten vloeren laat de geluidsisolatie echter vaak te wensen over. Bijvoorbeeld als er met hoge hakken over de vloer gelopen wordt… Fermacell ondervloeren maken een einde aan gehorige vloeren.

Met een woningscheidende vloerconstructie van Fermacell behoort geluidshinder in renovatiepanden tot het verleden. Met deze totaaloplossing van Fermacell is het zelfs mogelijk om een parket- of tegelvloer toe te passen zonder dat dit tot extra geluidshinder leidt.
Het hoge soortgelijke gewicht van fermacell® Gipsvezelplaten werkt als isolator en zorgt voor opmerkelijke geluidweerstand.

Met enkele wandconstructies van 100 mm dikte, realiseert u al een geluidsisolatiewaarde van Rw=52 dB.

Bovendien voldoet de constructie aan de eisen op het gebied van brandwerendheid.

Een wandopbouw met enkele fermacell beplating en aangepaste isolatie zorgt al voor een brandvertraging van 60 minuten.

Kennisautoriteit brandveiligheid
Brandveiligheid is een hot item bij Fermacell. Fermacell, onderdeel van James Hardie, heeft in samenwerking met Peutz een groot aantal bouwknooppunten getest op brandveiligheid. Alle uitkomsten zijn door Fermacell en Peutz opgenomen in een zogenaamd Expertpaper.

Bouwknooppunten getest op brandveiligheid
Daarbij zijn diverse brandscenario’s onder de loep genomen, waaronder zelfs het scenario van een binnenbrand die zich via de spouw een weg omhoog baant, vergelijkbaar aan het drama bij de Grenfell Tower in Londen.

Unieke inzichten en uitgebreid onderzoek waarbij meerdere brandscenario’s en configuraties zijn gesimuleerd.

De afgelopen jaren heeft James Hardie diverse gevelconstructies en bouwknopen met gevelvullende hsb-elementen op hun gedrag bij brand getest. Hieruit zijn unieke resultaten naar voren gekomen. Met deze nieuwe testdata is de ontwikkeling van een brand in een hsb-gevel nog beter in kaart te brengen. Ze voorzien de prefab hsb-industrie van nieuwe kennis over brandveiligheid. Deze data is samengevat in een expertise-paper die samen met het brandlaboratorium Peutz is opgesteld. Hierbij is bijvoorbeeld ook de overslagbrand (WBDBO) van 60 minuten aangetoond. Maar nog interessanter is hoe een brand zich eigenlijk ontwikkelt in de spouw bij de toepassing van geventileerde gevelbeplating in combinatie met PIR-isolatie. Dat is allemaal in kaart gebracht.

Met name voor grote nieuwbouw- én renovatieprojecten is fermacell de oplossing. Lichte en flexibele systemen waarmee aan alle huidige eisen op het gebied van brandveiligheid en geluidsisolatie wordt voldaan.

Voor een snelle en efficiënte renovatie introduceerde fermacell het ‘halve-doos-in-doos-concept’. Een revolutionaire droogbouwoplossing die hedendaagse comfort geeft aan verouderde woningen.

Renovatieconcept “halve-doos-in-doos”

Maximale woon- en woningwaardevermeerdering met minimale kosten.

De gipsvezelplaten van Fermacell hebben alle eigenschappen die nodig zijn voor een intensief en duurzaam gebruik. Fermacell is altijd op zoek naar economische besparing en duurzame oplossingen. 'Zo hebben wij het halve-doos-in-doos-concept ontwikkeld. Onze gipsvezelplaten maken het mogelijk om in renovatiewoningen nieuwbouwniveau (K=3) te realiseren door aan slechts één zijnde van de bestaande woningscheidende wand een voorzetwand met een enkele Fermacell beplating te plaatsen. Zo bespaar je de helft aan materiaal en manuren, terwijl de kwaliteit ongeëvenaard blijft!

Bovendien is het verlies aan verhuurbaar oppervlak minimaal. De systeemoplossingen die Fermacell binnen het halve-doos-in-doos-concept ontwikkelde voor vloeren, plafonds en wanden, zijn uitgebreid onderzocht. Ze voldoen, mits juist toegepast, aan de eisen die het Bouwbesluit stelt op het gebied van geluidsisolatie, brandwerend en thermische isolatie.
 • Tot Bouwbesluitniveau (K=3)
 • Minder manuren
 • Minder materiaal
 • Minimaal verlies aan verhuurbaar oppervlak
 • Thermische verbetering ≥ Rc 3,5 m2K/W en ≥ Rc 5,0 m2K/W.


Voor de bekleding van verlaagdeplafonds en in geventileerdegevelsystemen adviseren wij fermacell® Powerpanel H2O.


Bij geventileerde vliesgevels kunnen fermacell® Powerpanel H2O-platen naast met een pleistersysteem ook met steenstrips worden afgewerkt.

De Europese technische goedkeuring ETA-07/0087 bewijst dat de Powerpanel H2O geschikt is als bouwplaat voor nietdragende scheidingswanden binnen, als beplating van gebouwelementen binnen en buiten, als ondergrond voor gevelpleisterwerk, als ook voor verlaagde plafonds.

Voor nieuwbouw én renovatie!

Voor meer informatie: www.fermacell.nl en www.jameshardie.nl

  

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Bouwkundige brandveiligheid
Breijer Bouwkundige Brandveiligheid voorziet jouw pand(en) van brandwerende voorzieningen ...
Gr8 Roofs
Resultaatgericht samenwerken aan de daken van de toekomst ...
PAM Galerij en Balkonverhoging B.V.
Drempels en hoogteverschillen belemmeren ouderen en mensen met een handicap in hun mobiliteit ...