Waterkerend dakelement oplossing voor indak PV-systemen

Waterkerend dakelement oplossing voor indak PV-systemen

Gepubliceerd op:

Met zonnepanelen toegepast als een indak-systeem creëer je een mooi esthetisch dak. Maar welke invloed heeft dit op de dakconstructie? IsoBouw geeft u enkele cruciale aandachtpunten:

  1. Een bouwfysische balans in je dakconstructie
    Een woning produceert vocht wat mede door de dakconstructie uit de woning moet kunnen. PV-panelen zijn echter dampdicht en moeten dus extra goed geventileerd worden om geen vochtproblemen te krijgen onder de PV-panelen en in de dakconstructie.
  2. Zorg voor een goede ventilatie
    Een indak-systeem ontwikkelt meer warmte dan een vrij opgesteld systeem. Het rendement daalt hierdoor. Ook onder de panelen is er een beperkte ruimte. PV-fabrikanten eisen daarom een ruimte van minimaal 100 mm tussen de panelen en het dakoppervlak voor ventilatie, koeling en om condensatievocht te kunnen laten verdampen. Een te beperkte ruimte onder het paneel en onvoldoende ventilatie dragen bij aan extreme temperaturen onder het PV-systeem.
  3. Het dak moet voldoende waterdicht zijn
    Helaas is een waterdicht dak dat goed ventileert niet vanzelfsprekend. Vooral als de PV-panelen de waterdichte laag moet vormen is dat nog wel eens een uitdaging omdat aansluitingen tussen panelen waterdicht gemaakt worden. Dat gaat ten koste van de ventilatie tussen de panelen.
De oplossing
Met het SlimFix Solar systeem van IsoBouw kunt u op eenvoudige wijze aan deze eisen voldoen. Het Solar daksysteem  is een isolerend en waterkerend “zonnepaneel-platform” waarop direct alle gangbare PV-panelen en montagesystemen kunnen worden bevestigd. Het systeem bestaat uit isolerende dakelementen gecombineerd met een gepatenteerde waterkerende onderlaag waarmee de dakconstructie volkomen waterdicht wordt. De speciale profiellering zorgt voor een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen.

Het IsoBouw Solar daksysteem is het enige systeem waarmee conform de montage-eisen van de PV-paneelfabrikanten de minimale afstand van 100 mm tussen de PV-panelen en de onderconstructie wordt behaald. Hierdoor worden extreme temperaturen onder de panelen voorkomen en kan condensatievocht verdampen. Het gevolg: Een langere levensduur van het dak en een hogere opbrengst van de PV-panelen.

Het Solar systeem is leverbaar met verschillende type dakplaten: SlimFixXT Solar voor nieuwbouw en SlimFix Solar of SlimFix RenoTwin Solar voor renovatie.

  

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?