Van conventionele verlichting naar LED: dit kunt u besparen

Van conventionele verlichting naar LED: dit kunt u besparen

Gepubliceerd op:

Heeft u in uw wooncomplexen nog PL-lampen en TL-lampen? In 2023 gaat deze verlichting in de ban. LED-verlichting is een duurzaam en energiezuinig alternatief. Lightronics helpt u graag bij het vinden van een LED-oplossing waarmee u flink bespaart op verbruik en kosten.

Welke conventionele lichtbronnen verdwijnen?
Verschillende lichtbronnen mogen binnenkort niet meer geproduceerd en geïmporteerd worden. De productie van de conventionele PL-lamp stopt per 24 februari 2023. In augustus volgen de T5 en T8. Dat betekent deze producten worden uitgefaseerd. Daarmee wil de Europese Unie de energie-efficiëntie van verlichting aanscherpen en deze duurzamer maken.

LED: een duurzaam en energiezuinig alternatief
Met LED is er een duurzaam alternatief waarmee u fors bespaart op energie- en onderhoudskosten. LED-verlichting verlaagt het energieverbruik al snel met 50%. Lightronics heeft tal van energiezuinige oplossingen voor wooncomplexen: functionele armaturen en armaturen die accenten aanbrengen en de uitstraling van een gebouw versterken. Met slimme systemen, zoals bewegingsmelders en schemerschakelaars, kan het energieverbruik verder worden verlaagd.

Een LED-oplossing voor bestaande armaturen
Heeft u conventionele lichtbronnen in uw armaturen? En zijn deze armaturen nog niet aan vervanging toe? Daarvoor biedt Lightronics met de Oppluskit een oplossing. Met de Oppluskit kan de lichtbron van vrijwel alle bestaande Lightronics wand- en plafondarmaturen eenvoudig worden vervangen door een LED-variant. U profiteert hiermee van de voordelen van energiezuinige LED’s zonder dat het complete armatuur vervangen hoeft te worden.

Hoe werkt de Oppluskit?
De Oppluskit bestaat uit een LED-unitplaat en een voor LED geschikte lichtkap. De unitplaat is zo ontworpen om met LED een prettig lichtbeeld te creëren. De lichtkap zorgt voor een egale lichtverdeling en voorkomt lichthinder. De unitplaat en lichtkap kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd. Met deze retrofit oplossing profiteert u met een geringe investering direct van de grote voordelen van LED. Het bestaande armatuur kan blijven hangen en kan met de nieuwe lichtbron en lichtkap nog jaren vooruit.

In 3 stappen van conventioneel naar LED
Stap 1: We brengen samen het areaal bestaande armaturen met conventionele lichtbron in kaart.
Stap 2: U ontvangt een adviesrapport met een lichtplan en de te verwachten energiebesparing. 
Stap 3: We installeren nieuwe energiezuinig LED-verlichting en/of voorzien bestaande Lightronics-armaturen van de Oppluskit.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw wooncomplex(en)?

Ga naar onze website www.lightronics.nl/oppluskit voor meer informatie of neem contact met ons op via 0416 56 86 00.

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften houdt uw bewoners mobiel door de snelle montage van tijdelijke trapliften ...