Stedenbouwkundig plan Bernhoven-terrein Oss afgerond

Stedenbouwkundig plan Bernhoven-terrein Oss afgerond

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie BrabantWonen en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben het stedenbouwkundig plan voor het Bernhoven-terrein in Oss ter goedkeuring aangeboden aan de gemeente. Volgens het plan verrijzen daar straks een gezondsheidscentrum, zorggerelateerde woonvormen en ongeveer 100 grondgebonden woningen in een parkachtige omgeving.

Begin 2013 verhuist ziekenhuis Bernhoven naar de nieuwe locatie in Uden en komt het terrein vrij voor ontwikkeling. Het zes hectare grote terrein ondergaat vervolgens een ware metamorfose. Ten opzichte van de eerdere studie voor het ziekenhuisterrein, is het stedenbouwkundig plan op een aantal punten gewijzigd. Ruimtelijk en functioneel heeft de ontwikkelingscombinatie door middel van een halfverdiepte passage een betere aansluiting tot stand gebracht met het naastgelegen Sibeliuspark en met de Talentencampus door het verlengen van de Leerbaan. Daarnaast is het woningaanbod beter afgestemd op de lokale vraag. Dit betekent dat er minder appartementen en meer grondgebonden woningen worden ontwikkeld.

 

Het plandeel dat grenst aan de Dr. Saal van Zwanenbergsingel en aan het gebouw van de GGZ Oost-Brabant, is bestemd voor zorg en welzijn. In het Gezondheidscentrum Oss vestigen zich het poliklinisch diagnostisch centrum (PDC) van ziekenhuis Bernhoven, BrabantZorg huurt de bovenste twee etages voor de huisvesting van 48 cliënten met psychogeriatrische klachten. Daarnaast is er interesse van huisartsen, tandartsen, verloskundigen en diverse andere zorgpartijen die in Oss werkzaam zijn. In het oostelijk gelegen gedeelte van het terrein willen BrabantWonen en AM drie woonclusters met verschillende woontypologieën realiseren. De planning is om in 2013 te starten met de verkoop van de grondgebonden woningen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Crew-B
Wij verbinden bestaand en nieuw vastgoed met BIM in de beheerfase ...
Zwamtotaal
Zwamtotaal heeft grip op al uw zwamproblemen en andere houtaantasters ...