Stadgenoot verplicht huurders over te stappen op HR-ketel

Stadgenoot verplicht huurders over te stappen op HR-ketel

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Stadgenoot gaat in 3500 woningen die nog een geiser of gaskachel hebben een HR-combiketel plaatsen. Stadgenoot verplicht bewoners mee te doen. Bij weigering wordt de rechter gevraagd een uitspraak te doen.

Eind 2014 moet het project zijn afgerond. Verspreid over de hele stad gaat het om 1000 woningen in renovatieprojecten en 2500 woningen waar alleen geiser of gaskachel wordt vervangen. Veiligheidsoverwegingen zijn doorslaggevend om tot deze actie over te gaan. Stadgenoot wil hiermee het risico op koolmonoxidevergiftiging tot een minimum beperken. HR-ketels zijn daarnaast ook zuiniger en milieuvriendelijker dan de oude apparatuur.

Meer dan de helft van de huishoudens die benaderd worden heeft al eens de aanbieding gekregen om geiser en kaskachel te laten vervangen, maar heeft deze afgewezen. Deze aanbieding was toen vrijblijvend van aard. Medewerking is nu verplicht. Stadgenoot zal de gang naar de rechter maken als iemand weigert mee te werken. De installatiekosten zijn voor rekening van Stadgenoot maar de huurder gaat meer huur betalen: 20 euro per maand.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...