Eén op de drie huizen heeft geen rookmelder

Eén op de drie huizen heeft geen rookmelder

Gepubliceerd op:

Veiligheidsmelders zijn goed vertegenwoordigd in de Nederlandse huishoudens. Toch heeft ruim één op de drie (37%) huizen nog geen rook-, CO- en/of CO2-melder. Eén op de vijf melders is verbonden met het internet. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders.

In bijna twee op de drie (64%) huizen in Nederland hangen rook-, CO- en CO2-melders. Van die melders staat één op de vijf (21%) in verbinding met internet. Hiermee krijgt men via de smartphone een melding op afstand zodra de melder alarm slaat.

De belangrijkste redenen voor het aanschaffen van slimme veiligheidsproducten (bijvoorbeeld melders of alarmsystemen) zijn extra veiligheid (60%), overal kunnen zien of gewaarschuwd worden wat er in en rondom huis gebeurt (24%) en het biedt meer gemak en comfort dan producten zonder internetverbinding. Bijna vier op de tien Nederlanders met veiligheidsproducten hebben hiervoor een betaald abonnement (20%).  De Smart Home Monitor is het marktonderzoek dat inzicht geeft in het bezit en gebruik van smart home consumentenproducten in Nederland.

Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...
Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...