Rensink Totaalonderhoud gebruikt sneldrogend QuickProtect voor coating galerijvloeren

Rensink Totaalonderhoud gebruikt sneldrogend QuickProtect voor coating galerijvloeren

Gepubliceerd op:

Hoe creëer je zo min mogelijk overlast voor bewoners tijdens onderhouds- en renovatiewerkzaamheden? Dat is een vraag die veel woningcorporaties zichzelf stellen. Het kan mensen namelijk beperken in hun bewegingsvrijheid en storende factoren met zich meebrengen, zoals stank- en geluidsoverlast. Bij het coaten van de galerijvloeren van een aantal flats in Doetinchem koos Rensink daarom voor QuickProtect, een sneldrogende en geurarme kunstharsvloer.

Woningcorporatie Sité heeft zich ten doel gesteld de woningen van zes flats aan de Caenstraat in Doetinchem in alle opzichten te verbeteren: van esthetiek tot duurzaamheid. Aan de hand van een compleet onderhouds- en renovatieplan worden in een jaar tijd de binnen- en buitenkant van de woningen gefaseerd aangepakt. Hoofdaannemer Nijhuis koos voor het schilder-, glas- en coatingwerk voor Rensink Vastgoedonderhoud. Projectleider Wim Hondeveld vertelt: “We zijn een totaalonderhoudsbedrijf met eigen timmerlieden, glaszetters, schilders, betonreparateurs en specialisten in vloercoating. We werken veel voor woningcorporaties. Wij weten als geen ander hoe we de werkzaamheden in bewoonde toestand moeten uitvoeren.”

Galerijvloeren
Het coaten van de galerijen, zowel aan de voor- als achterkant, was een belangrijk onderdeel van de opdracht. Wim: “Voor het schilderwerk en de kozijnen was er voor een bepaald merk gekozen. Dit merk had echter geen producten waarmee je ook in de wintermaanden vloeren kunt coaten. We zochten bovendien een product dat snel droogt, zodat de bewoners zo min mogelijk overlast ervaren. De bewoners zijn namelijk een van de belangrijkste factoren in zo’n project.”

Eigenschappen
Remmers B.V. heeft QuickProtect ontwikkeld voor omstandigheden waarin tijd een belangrijke rol speelt, wat het geval is bij herstel of renovatie van kunstharsvloeren. Bij een temperatuur van 20 graden Celsius is de vloer na anderhalf uur weer beloopbaar of overlaagbaar met een volgsysteem. De kunstharsvloer is sterk, kleurbestendig, geurarm, chemisch belastbaar, scheuroverbruggend en goed te onderhouden. QuickProtect is zowel blank als in diverse kleuren verkrijgbaar.

Aanbrengen
Remmers B.V. heeft de vakmensen van Rensink getraind in het gebruik van het systeem. Bij de Caenstraat brengt men de kunstharsvloer in drie fases aan.

Nico Hoppenreijs was destijds als opzichter van Sité betrokken bij het project. “Ik kende het product niet, maar heb het wel gezien op andere locaties.   Remmers BV heeft de werking uitgelegd en we zagen de voordelen ervan. Onder andere het milieuvriendelijke aspect was belangrijk. Inmiddels zijn de eerste vloeren klaar en de kleur en structuur zien er goed uit. Bij zulke werkzaamheden is het belangrijk dat je de juiste mensen op de juiste plek hebt staan, dan kun je in één keer door. En alles valt of staat met de communicatie. Met Rensink verloopt dit naar tevredenheid.”

Systeemmogelijkheden QuickProtect
  • Topcoating op bestaande coating
  • Gladde afwerking (coating) op industriële en logistieke vloeren
  • Sealer in combinatie met een vlokkenvloer
  • Instrooisysteem voor galerijen en balkons (met colorid flakes of gekleurd zand)
  • Gietvloer
www.rensinkbv.nlwww.snellevloeren.nl

        

Een greep uit ons leveranciersregister

Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...
NARIS
Risicomanagement bij woningbouwcorporaties is vast goed!
Zwamtotaal
Ongemerkt kunnen houtaantasters zoals zwam, bruinrot en houtworm grote schade aanrichten ...