Vraaggestuurde dakventilator Duco RoofFan voor wooncomplex Vijverhorst in Nijmegen

Vraaggestuurde dakventilator Duco RoofFan voor wooncomplex Vijverhorst in Nijmegen

Gepubliceerd op:

Twee jaar geleden werd in Nijmegen gestart met de renovatie van het 46 jaar oude complex Vijverhorst. Het gebouw kreeg een flinke opknapbeurt en werd toekomstbestendig gerenoveerd. De gebouwschil werd bijkomend geïsoleerd, kreeg HR+++ glas en onder andere beter geïsoleerde leidingen.

Naast betere isolatie gaf woningcorporatie Het Portaal ook aandacht aan ventilatie. Denned Installatiewerken voorzag het gebouw van een collectief ventilatiesysteem met vraagsturing.

“In opdracht van Veluwezoom Verkerk Bouw b.v. heeft DENNED voor Woningcorporatie Portaal 108 appartementen gerenoveerd”, vertelt Andy Houterman, werkvoorbereider bij Denned. “Hierbij waren we verantwoordelijk voor de E- & W-installaties. De appartementen zijn nu beter geïsoleerd. De ventilatie en de brandveiligheid is verbeterd. De installaties zijn vernieuwd en er zijn rookmelders geplaatst op het lichtnet. Daarnaast was een deel van de keukens, badkamers en toiletten verouderd. Ook deze zijn vervangen.”

Installatie- en onderhoudsvriendelijk
Op het dak werden ook de dakventilatoren aangepakt. En hiervoor kwam de DUCO RoofFan in beeld, ideaal voor de renovatiemarkt. De nieuwe dakventilator van DUCO kenmerkt zich door het snelle installatie- en onderhoudsgemak. De RoofFan is opmerkelijk licht, slechts 11 kilogram. Met zijn compacte vormgeving kan 1 persoon dit lichtgewicht eenvoudig monteren. Tevens is de dakventilator uitermate onderhoudsvriendelijk. Losse printplaten onder de kap zijn er niet. De voeding en alle externe aansluitingen zitten in de werkschakelaar voor directe bereikbaarheid. Hiermee is de dakventilator gemakkelijk te benaderen. De efficiënte aerodynamische waaier met achterovergebogen schoepen maakt de RoofFan minder gevoelig voor vervuiling.

Labelsprong
Na de renovatie hebben de bewoners een energiezuinigere, veilige en comfortabele woning gekregen. De woningen zijn van energielabel D/E naar label A gegaan.


Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...