De voordelen van inspectiecertificering van brandveiligheidsinstallaties

De voordelen van inspectiecertificering van brandveiligheidsinstallaties

Gepubliceerd op:

Inspectiecertificering is een periodieke inspectie om er zeker van te zijn dat de totale brandbeveiliging aan de gestelde eisen voor jouw organisatie voldoet of blijft voldoen. Als dit het geval is ontvangt u een inspectiecertificaat dat dit aantoont. Onderstaande video legt duidelijk uit wat er allemaal bij inspectiecertificering komt kijken.Waarom moet u voldoen aan inspectiecertificering?
Volgens het Bouwbesluit 2012 moeten brandveiligheidsinstallaties worden voorzien van een geldig CCV-inspectiecertificaat. De certificering moet worden uitgevoerd door een ISO 17020 type A geaccrediteerd inspectiebureau.

Tekst Bouwbesluit:

Artikel 6.32 Automatische brandblusinstallatie en rookbeheersingssysteem
Lid 2. Een bij of krachtens de wet voorgeschreven rookbeheersingsinstallatie is voorzien van een geldig certificaat dat is afgegeven op grond van het CCV-inspectieschema Rookbeheersingsinstallaties.

Waar geldt inspectiecertificering voor?
Inspectiecertificering geldt voor rookbeheersingssystemen, andere brandbeveiligingssystemen in gebouwen, zoals brandmeldinginstallaties, alarmontruimingsinstallaties en sprinklerinstallaties.

Inspectiecertificering geldt voor zowel bestaande als nieuwe brandbeveiligingsinstallaties.

Wat zijn de voordelen van inspectiecertificering?
Certificering kost tijd, geld en energie. Naast dat het verplicht is, heeft u er ook gewoon voordeel aan!

Omdat u moet voldoen aan allerlei eisen, bent u zeker van het realiseren van de meest effectieve brandveiligheidsinstallatie. Dit komt omdat meerdere specialisten in een vroeg stadium betrokken moeten zijn en kritisch meekijken.

Het behalen van certificering levert ook een kostenbesparing op. De installatie gaat langer mee en hoeft minder vaak vernieuwd of herzien te worden.

Omdat er vanuit meerdere disciplines naar de installatie gekeken wordt, wordt er aandacht besteed aan alle facetten van de betreffende installatie.

De voorwaarden voor certificering kunnen wijzigen. Op dit moment blijkt het niet eenvoudig om bestaande installaties onder certificaat te brengen. Kingspan Light + Air voert hierover nauw overleg met de inspectie-instellingen en het CCV.

Meer weten?
Wilt u weten hoe u aan alle eisen rondom inspectiecertificering kunt voldoen om tot een geldig inspectiecertificaat te komen en de voordelen plukken? Download dan de whitepaper via Kingspan.com of neem contact op.


Een greep uit ons leveranciersregister

Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...
Koston Nederland BV
Koston Isolatie, specialist in isolatie en energiebesparing ...
Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...