596 jongerenwoningen en €5-restaurant in Amsterdam Zuidoost

596 jongerenwoningen en €5-restaurant in Amsterdam Zuidoost

Gepubliceerd op:

Afgelopen week gaven wethouder Bouwen en Wonen Laurens Ivens van de gemeente Amsterdam en voorzitter van stadsdeel Zuidoost Muriël Dalgliesh het startschot voor Change=; een vernieuwend concept voor jongerenhuisvesting in Amsterdam Zuidoost. Het complex dat op de hoek van Bijlmerdreef en Dolingadreef komt, biedt in de toekomst ruimte voor 596 jongerenwoningen.

Muriël Dalgliesh was duidelijk in haar nopjes tijdens het slaan van de eerste paal voor Change=. “Hiermee wordt Zuidoost nog aantrekkelijker voor jongeren. We hadden al jongerenwoningen, maar nog niet van deze schaal. Dit betekent dat nog meer jonge mensen in Zuidoost wooncarrière kunnen maken en het vergroot de variatie in het woonaanbod.”

Woningen en voorzieningen
Change= richt zich op werkende jongeren van 18 tot 30 jaar. Het biedt een community concept rond wonen, werken, leren, veiligheid, zorg en leven. Naast de jongerenwoningen komen er ook gemeenschappelijke voorzieningen zoals een €5,-(buurt)restaurant, fitnessruimte, binnentuin, wasserette, fietsenmaker, kapper en health-shop. De maximale huurprijs zal rond de €585,- liggen.

2018 opgeleverd
Naar verwachting wordt Change= eind 2018 opgeleverd. De afgelopen jaren werden al 4.500 studentenwoningen gerealiseerd en honderden huizen voor werkende jongeren. Dit tot tevredenheid van Laurens Ivens, wethouder Wonen van Amsterdam, die samen met Dalgliesh de eerste paal voor Change= sloeg. “Dit betekent verdere verlichting van de druk op de Amsterdamse woningmarkt.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...