Air Excellent luchtverdeelsysteem koppelt uw woning moeiteloos aan een gezond binnenklimaat!

Air Excellent luchtverdeelsysteem koppelt uw woning moeiteloos aan een gezond binnenklimaat!

Gepubliceerd op:

Isoleren en luchtdicht bouwen is de norm, goed ventileren is een noodzaak. Air Excellent van Ubbink is een innovatief, flexibel en modulair luchtverdeelsysteem. Het is geschikt voor alle mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning. Het luchtverdeelsysteem is universeel toepasbaar op iedere mechanische ventilatie-unit voor C-systemen (vraaggestuurd en niet-vraaggestuurd) en D-systemen (warmteterugwinning). 

Ronde en halfronde kanalen worden moeiteloos gecombineerd; bij een beperkte inbouwhoogte wordt de halfronde uitvoering toegepast. Dit maakt het systeem geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie! Het systeem wordt professioneel ingeregeld zonder dat bewoners het kunnen aanpassen. Hierdoor behoudt de woning gegarandeerd een optimaal en gezond binnenklimaat!

Optimaal binnenklimaat is een must!
Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie onmisbaar. Het zorgt voor toevoer van verse lucht (zuurstof) en afvoer van CO2, radon, stofdeeltjes, vocht en ongewenste geuren. Gebrekkige ventilatie tast de luchtkwaliteit aan en kan nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van de woning en de gezondheid van de bewoners. Onderzoek wijst uit dat het slecht is gesteld met de luchtkwaliteit in de gemiddelde woning. Bewoners kunnen ziek worden, want vervuilde lucht heeft een negatief effect op allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen.

Comfort en gemak voor bewoners
Bewoners willen eenvoudige oplossingen waar ze geen omkijken naar hebben en die weinig energie verbruiken. Daarnaast is geluidsoverlast een veelgehoorde klacht. Het Air Excellent systeem voldoet geheel aan deze wensen. Vanaf de luchtverdeelkast gaan de flexibele, vormvaste kanalen naar de verschillende ruimtes om frisse lucht toe te voeren of vervuilde lucht af te voeren. Door deze luchtkanalen zonder aftakkingen kent het Air Excellent systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen. Dit heeft een positieve invloed op het energieverbruik en het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit. Air Excellent combineert perfect met ventilatiesystemen met CO2-sensoren en wordt professioneel ingeregeld in de luchtverdeelkast. Geen dikke en ingewikkelde handleiding voor de bewoners, men heeft er geen omkijken naar en de binnenluchtkwaliteit blijft optimaal!

Gecertificeerde kwaliteit
Air Excellent wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is volledig anti-statisch en anti-bacterieel. Air Excellent heeft een REACH-verklaring conform EU-richtlijn 1907/2006/EG en is het eerste flexibele luchtverdeelsysteem in Europa met het kwaliteitscertificaat van TÜV SÜD.

Daarom kiest u voor het Air Excellent systeem:
  • Beperkte geluidsoverdracht, geluidsarm, geen kanaalaftakkingen
  • Verlaging energieverbruik en geluidsniveau door lagere drukverliezen
  • Professionele inregeling, bewoners kunnen dit niet aanpassen
  • Geen kans op spraakoverdracht door toepassing aparte kanalen
  • Ontwerpvrijheid door combinatiemogelijkheden ronde en halfronde kanalen
  • Nauwelijks vervuiling; anti-statisch en anti-bacterieel
  • Eenvoudige reiniging
  • Past op iedere ventilatie-unit
  • TÜV SÜD gecertificeerd
  • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
Productadvies op maat
Heeft u vragen? De specialisten van Ubbink adviseren u graag. Bel de Ubbink Productadvieslijn 0313 480 300 of stel uw vraag per mail via productadvieslijn@ubbink.nl.

Ubbink, voor uw gemak!

www.ubbink.nl/optimaalbinnenklimaat


Een greep uit ons leveranciersregister

Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...
Panasonic Netherlands
Kies voor verwarming, warm tapwater, warmtepompen, airconditioning, chillers en koel- vriessystemen van Panasonic ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...