Amsterdamse organisaties demonstreren tegen huurprijzen

Amsterdamse organisaties demonstreren tegen huurprijzen

Gepubliceerd op:

Ruim 50 bewoners- en maatschappelijke organisaties uit Amsterdam roepen op om op zaterdag 14 maart massaal te demonstreren. De organisaties constateren dat huren voor velen onbetaalbaar wordt. In de afgelopen twee jaren was de huurverhoging jaarlijks 4 tot 6.5 procent. Steeds meer huurders maken zich zorgen of zij de huur nog wel kunnen betalen.

Het protest wordt georganiseerd en ondersteund door huurdersorganisaties uit alle stadsdelen, de Huurdersvereniging Amsterdam, huurderskoepels, bewonerscommissies deel uitmakend van de ‘Huurderkaravaan’, FNV Amsterdam, bewonerscommissie uit verschillende buurten, Het Initiatief Betaalbaar Wonen Amsterdam Noord, de Bijstandsbond en de ASVA studentenunie.

De organisaties maken zich zorgen dat er steeds meer sociale huurwoningen worden verkocht en leeggekomen woningen een enorme huursprong maken als deze opnieuw verhuurd worden. Zij zien dat het gat steeds groter wordt tussen de gerechtvaardigde vraag naar een passende betaalbare huurwoning en het beschikbare aanbod. Met als gevolg: steeds langere wachtlijsten voor zowel jong als oud.

Een greep uit ons leveranciersregister

Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...
Smart Twin
Smart Twin helpt met het toekomstbestendig beheer van de vastgoedportefeuille ...
GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...