NIBE pakt uit op VSK 2022

NIBE pakt uit op VSK 2022

Gepubliceerd op:

Tijdens VSK 2022 zet NIBE op stand C034 in hal 7 de schijnwerper vol op haar assortiment All-Electric warmtepompen. Deze warmtepompen zijn namelijk niet alleen uitstekend toepasbaar in nieuwbouw, maar bieden ook in bestaande woningen in veel situaties de beste mogelijkheid om in één keer over te stappen naar een 100% gasloze installatie.

Daarnaast toont NIBE enkele hybride warmtepompcombinaties – die All-Electric Ready zijn – voor situaties waarin de overstap naar gasloos niet in één keer haalbaar is. Ook kan op de NIBE-stand worden kennisgemaakt met diverse nieuwe water/water, lucht/water en ventilatielucht/ water warmtepompen en besteedt NIBE aandacht aan het assortiment Smart Home accessoires, die garant staan voor nóg meer comfort in huis. Tot slot zijn op de stand enkele complementaire producten te zien die uitstekend kunnen worden gecombineerd met de warmtepompen van NIBE. 

ALL-ELECTRIC: IN ÉÉN STAP VAN GAS NAAR 100% GASLOOS
Bij het verduurzamen van een woning of appartement met een warmtepomp streeft NIBE er altijd naar om dit te realiseren met een All-Electric warmtepompinstallatie. Hiermee wordt het gasverbruik namelijk direct met 100% gereduceerd, wat een maximale besparing op de energiekosten oplevert en optimaal bijdraagt aan een gasloze toekomst. NIBE biedt een zeer uitgebreid assortiment met verschillende typen warmtepompen die met een zeer hoog rendement verwarmen, eventueel koelen en – uiteraard ook 100% gasloos – warmtapwater leveren. Doordat ze hierbij gebruik maken van hernieuwbare energie uit de omgeving, kunnen rendementen tot wel 600% worden behaald, zonder in te leveren op comfort. Op de stand leggen de medewerkers van NIBE graag alles uit over de talloze All-Electric oplossingen.

HYBRIDE WARMTEPOMPEN VOOR EEN ALL-ELECTRIC READY INSTALLATIE
Niet in elke situatie kan een woning of appartement direct 100% gasloos worden gemaakt met een All-Electric warmtepomp. Soms is bijvoorbeeld de cv-ketel nog niet aan vervanging toe of nog niet afgeschreven. En soms wil de woningeigenaar het verduurzamen van zijn of haar woning om praktische of financiële redenen liever stapsgewijs aanpakt.

Voor dergelijke gevallen biedt NIBE keuze uit diverse hybride warmtepompen die stuk voor stuk All-Electric Ready zijn. Dit betekent dat ze uitstekend kunnen samenwerken met elk merk en type cv-combiketel, maar ook geschikt zijn om op termijn – na vervanging van de cv-ketel door een boiler naar keuze en een klein elektrisch element – All-Electric kunnen functioneren. Een warmtepomp van NIBE in een hybride opstelling vormt dan ook de perfecte tussenstap naar 100% gasloos verwarmen, waarbij meteen al aanzienlijk op het gasverbruik kan worden bespaard. Op de VSK wordt daarom speciaal aandacht geschonken aan nieuwe binnenunits voor lucht/water warmtepompen, die niet alleen een zeer compacte oplossing bieden voor een hybride installatie, maar ook het later omschakelen naar een All-Electric installatie zeer eenvoudig mogelijk maken.

TIJDENS DE VSK TOONT NIBE ONDER ANDERE DE VOLGENDE PRODUCTEN:

* NIEUW: NIBE S2125 lucht/water warmtepomp
De modulerende lucht/water monoblock warmtepompen uit de nieuwe S2125-serie zijn de stilste in de markt. Hierdoor kunnen ze in veel gevallen zonder geluidsbeperkende maatregelen op slechts 2 meter (type 8) of 3 meter (type 12) van de erfgrens worden geplaatst. Daarnaast heeft de S2125 een zeer groot temperatuurbereik: met 25 tot 75 °C kan deze warmtepomp zowel voor vloerverwarming als radiatoren worden toegepast. Dát maakt de S2125 breed toepasbaar in zowel
bestaande bouw als nieuwbouw. Verregaande optimalisatie van het ontwerp heeft bovendien geresulteerd in een zeer hoog rendement. Het jaarrendement (SCOP) bij een cv-aanvoertemperatuur van 35 °C bedraagt maar liefst 5,0. De NIBE S2125 biedt samen met een NIBE VVM binnenunit óf in combinatie met een NIBE SMO regelunit en een losse boiler een zeer energiezuinige installatie voor een comfortabel leefklimaat een royale hoeveelheid warmtapwater voor de badkamer en keuken.

Kenmerken en voordelen
  • De stilste modulerende warmtepomp voor All-Electric en All-Electric Ready hybride installaties in nieuwbouw en bestaande bouw: dicht bij de erfgrens op te stellen!
  • Zeer energiezuinig en duurzaam door hoog seizoensgebonden rendement (SCOP: 5,0) en toepassing van een natuurlijk koudemiddel (GWP: 3).
  • Breed toepasbaar door een groot temperatuurbereik (25 tot 75 °C): toepasbaar met vloerverwarming (nieuwbouw) en radiatoren (bestaande bouw).
  • Monoblock uitvoering die voorziet in verwarming, koeling en warmtapwater.
* NIEUW: NIBE S735-7 ventilatielucht/water warmtepomp
De nieuwe modulerende ventilatielucht/water combi warmtepomp S735-7 gebruikt ventilatielucht (met zeer diepe uitkoeling) als bron, eventueel aangevuld met buitenlucht.
Een buitenunit of grondboring is dus niet nodig. De zeer complete alles-in-één unit levert ventilatie (inclusief warmteterugwinning), cv-verwarming én warmtapwater (180 liter RVS boiler ingebouwd) en biedt een efficiënte en duurzame totaaloplossing voor all-electric woningen.

Dankzij het zeer brede cv-temperatuurbereik (27 °C tot circa 68 °C) is het toestel bovendien geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren. Deze unieke combinatie van eigenschappen maken de S735 ideaal voor nieuwbouw én bestaande bouw. Alle componenten zijn geïntegreerd in het toestel en keurig weggewerkt achter een stijlvolle mantel. Wordt deze verwijderd, dan zijn alle componenten bereikbaar voor servicedoeleinden. Hierdoor kan het toestel ruimtebesparend in een nis worden opgesteld. Ook kan het toestel worden gesplist in twee delen: naast elkaar (bijvoorbeeld op zolder), maar ook op verschillende verdiepingen!

Kenmerken en voordelen
  • Ventilatielucht/water combi warmtepomp, met een hoog vermogen, waarvoor geen bodembron of buitenunit nodig is.
  • Modulerend compressorvermogen (1,1 tot 6,4 kW), eventueel aangevuld met elektrisch element (2 tot 9 kW): geschikt voor een grote diversiteit aan nieuwe en bestaande woningen.
  • Zeer stille werking, een uitzonderlijk hoog rendement en slimme energiebesparende opties, zoals vraaggestuurde ventilatie m.b.v. CO₂-sensoren.
* NIEUW: NIBE F2050-6 lucht/water warmtepomp
De NIBE F2050-6 is een stille, modulerende monoblock lucht/water warmtepomp voor All-Electric en All-Electric Ready hybride installaties in zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Met een uitgebreide keuze in aan te sluiten complete binnenunits, regelunits en losse boilers kan een comfortinstallatie voor verwarmen, koelen en warmtapwater op maat worden samengesteld. Deze monoblock uitvoering heeft een verwarmingsvermogen tot 7,5 kW en maakt gebruik van R32 als koudemiddel.

* HydroTop: in-dak oplossing voor NIBE lucht/water warmtepompen
De HydroTop is een compacte prefab in-dak oplossing die het mogelijk maakt om de buitenunit van diverse NIBE monoblock en SPLIT lucht/water warmtepompen (type 6) zeer geluidsarm onder het schuine dak van een woning op te stellen. Deze oplossing kan projectmatig én individueel worden toegepast in nieuwbouw en bij verduurzaming van bestaande woningen. De HydroTop kan worden gecombineerd met een afvoerkanaal van de mechanische ventilatie of WTW-unit, dus een extra dakdoorvoer is niet nodig. Dankzij de uitstekende isolatie, het goede afwerkingsniveau en de eenvoudige bereikbaarheid is de HydroTop een zeer geluidsarme oplossing die eenvoudig kan worden geïnstalleerd en van binnenuit kan worden onderhouden.

* NIBE AMS 20-6 lucht/water warmtepomp
De NIBE AMS 20-6 is een stille, modulerende SPLIT lucht/water warmtepomp voor All-Electric en All-Electric Ready hybride installaties in nieuwbouw én bestaande bouw. Deze compacte uitvoering, met een verwarmingsvermogen tot 7,5 kW, maakt gebruik van R32 als koudemiddel. Met een uitgebreide keuze in aan te sluiten complete binnenunits, regelunits en losse boilers kan een comfortinstallatie voor verwarmen, koelen en warmtapwater op maat worden samengesteld.

OVERIG BEURSNIEUWS

* NIEUW: NIBE F1253-4: water(brine)/water warmtepomp
Speciaal voor projecten presenteert NIBE de F1253-4 PC EM. Dit is een zeer stille, modulerende water(brine)/water warmtepomp met geïntegreerde passieve koeling en een 180 liter RVS boiler. De inverter-gestuurde compressor heeft een modulatiebereik van 1,5 tot 4 kW. Dit maakt deze warmtepomp zeer geschikt voor verschillende brontypen en toepasbaar voor projecten met appartementen of grondgebonden woningen.

* Smart Home accessoires: nóg meer connectiviteit voor optimaal comfort
Het groeiend assortiment Smart Home accessoires van NIBE biedt steeds meer mogelijkheden om het comfort in woningen en appartementen met een NIBE S-serie warmtepompinstallatie optimaal af te stemmen op de gebruikersbehoeften en tevens extra te besparen op energie. De compacte accessoires zijn eenvoudig te monteren en in de installatie te integreren.

* PVT warmtepomppanelen
PVT warmtepomppanelen combineren een thermisch circuit met een pv-paneel en vormen een 100% geluidloze bron voor een NIBE water(brine)/water warmtepomp. Het thermische circuit onttrekt warmte aan zonlicht en buitenlucht en is daarmee een zeer stabiele energiebron in élk seizoen. De warmte wordt afgegeven aan de warmtepomp, terwijl de opgewekte stroom wordt teruggeleverd aan het net óf wordt gebruikt door de warmtepomp.

MEER INFORMATIE
NIBE Energietechniek B.V.
Mariëlle van Gils (Marketing Manager)
Postbus 634 | 4900 AP Oosterhout (NB)
Tel. +31 (0)168 47 77 22
info@nibenl.nl
www.nibenl.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
SmartDocuments
SmartDocuments is van de grond af aan gebouwd om de documentcreatie te automatiseren ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...