AFWC wil treitersituaties centraal aanpakken

AFWC wil treitersituaties centraal aanpakken

Gepubliceerd op:

De treiteraanpak die woonwijken moet verlossen van zwaar overlast gevende buren, moet uitgerold worden naar alle complexe gevallen van burenoverlast. Daarvoor pleiten de Amsterdamse woningcorporaties. Ze willen voorkomen dat minder extreme overlastgevallen, uiteindelijk treiteraanpak-situaties worden.

Volgens de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) zit de winst in de centrale regie, de ketensamenwerking, de informatie-uitwisseling, de extra instrumenten die ter beschikking staan en het opstellen van een gedeeld plan van aanpak per situatie.

”We willen er tijdig bij zijn”, vertelt Christel Schuurman van AFWC. ”Klachten over burenoverlast komen nu terecht bij de meldpunten zorg en overlast in de verschillende stadsdelen. Sommige gevallen kunnen door de complexiteit blijven liggen. Dit soort escalatie willen we voorkomen. Bij de treiteraanpak is sprake van een centrale aansturing, een duidelijk tijdspad en strakke afspraken. Er is een goede samenwerking tussen de gemeente, zorginstellingen, woningcorporaties en meer. Deze geïntegreerde aanpak werkt. En dat willen we voor alle overlastveroorzakers. Het gebruik van de basisprincipes van de treiteraanpak, zoals de directe samenwerking en een concreet plan van aanpak, kan voorkomen dat het van kwaad tot erger wordt.”

Bron: Metro.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

MVGM
MVGM is dé vastgoedregisseur en neemt de regie van de vastgoedportefeuilles van haar opdrachtgevers uit handen ...
Hagemans Vastgoedonderhoud
Hagemans Vastgoedonderhoud staat voor Vitaal Vastgoed. Voor woningen en gebouwen die doen waarvoor ze bedoeld ...
Koninklijke Mosa
Een mooie functionele badkamer, keuken en fraai toilet voor uw bewoners tegen acceptabele kosten?