Pré Wonen nieuwe woningcorporatie Zandvoort

Pré Wonen nieuwe woningcorporatie Zandvoort

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Pré Wonen heeft de volkshuisvestelijke taken in Zandvoort overgenomen van woonstichting De Key. De directie van Pré Wonen is blij met het vertrouwen dat De Key en alle overige partijen hiermee in haar organisatie hebben uitgesproken.

Met deze overdracht voegt Pré Wonen 2.500 woningen toe aan haar portefeuille. Het totaal aantal woningen onder beheer van Pré Wonen komt daarmee op circa 16.000 in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond.

Zorgvuldig proces
Woonstichting De Key startte begin 2019 met haar zoektocht naar een nieuwe woningcorporatie voor haar bezit in Zandvoort. Deze zoektocht is gedaan in nauwe samenwerking met de Zandvoortse huurdersorganisatie HPZ en de gemeente Zandvoort. Na een uitgebreid en zorgvuldig proces kwam Pré Wonen uit de bus als meest geschikte woningcorporatie voor de overdracht. ‘’Ik ben blij dat we de woningen in Zandvoort kunnen overdragen aan Pré Wonen, een woningcorporatie die zich echt focust op de regio’’, aldus Leon Bobbe, bestuurder van De Key.

Goede service en dienstverlening
Voor de huurders in Zandvoort verandert er niet veel. Zij zijn tijdig geïnformeerd over en meegenomen in het proces van de overdracht én over de bereikbaarheid en werkwijze van Pré Wonen. Anke Huntjens, bestuurder Pré Wonen: “Trots kan ik melden dat ook deze 2.500 huishoudens vanaf 1 december kunnen rekenen op onze service en dienstverlening”. Pré Wonen breidt met deze overdracht haar werkterrein uit naar Zandvoort en versterkt daarmee haar regionale werkgebied. Huntjens vervolgt: “Samen met onze stakeholders gaan we de sociale huisvestingsopgave verder vormgeven. Wij geloven, omdat we deze regio zo goed kennen, dat wij van extra toegevoegde waarde kunnen zijn bij het benutten van kansen, signaleren van mogelijke problemen en bij het delen van kennis. Daarnaast zijn wij nu nog beter en sneller in staat om woningzoekenden in de regio te faciliteren. Deze overdracht is daarmee een logische stap die past bij onze volkshuisvestelijke opvatting ‘iedereen een fijn thuis!’

Vanaf vandaag is Pré Wonen officieel de nieuwe woningcorporatie in Zandvoort.


Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...