Vloerrenovaties in de Indische Buurt Amsterdam

Vloerrenovaties in de Indische Buurt Amsterdam

Gepubliceerd op:

Amsterdam is omringd door water. Hoewel dit positieve gevolgen heeft voor het verkeer, recreatie en toerisme zorgt het voor problemen in de meeste kruipruimtes in Amsterdam. Door vochtproblemen in kruipruimtes worden houten vloeren aangetast door schimmels zoals huiszwam, kelderzwam en bruinrot. Zwamtotaal is gevestigd in Veenendaal en is gespecialiseerd in vloerrenovaties en de bestrijding van zwam.

In samenwerking met de VvE (beheerder) is Zwamtotaal circa 25 beganegrondvloeren aan het renoveren in de Indische Buurt van Amsterdam. Tijdens kruipruimte inspecties is gebleken dat er in veel van deze woningen houten balken zijn aangetast door houtaantastende schimmels. Daarnaast zijn er in de kruipruimtes problemen geconstateerd zoals: optrekkend vocht, gecorrodeerd leidingwerk, rattenactiviteit en bouw- en sloopafval. De aanpak is volledig: we vervangen de aangetaste vloerdelen, we geven de stalen binten een goede opknapbeurt of vervangen deze indien nodig en we voeren rattenweringsacties uit.  Nu de vloer toch open ligt controleren we gelijk het leidingwerk en vervangen we de gietijzeren riolering.

In een aantal woningen is de gehele balkenlaag aangetast. De bewoners zullen daarom tijdelijk gebruik maken van een wisselwoning. Zwamtotaal informeert alle bewoners, helpt hen met verhuizen, en regelt de complete renovatie van sloopwerkzaamheden tot het plaatsen van nieuw laminaat.

Als laatste stap wordt in elke kruipruimte Drowa bodemisolatiechips aangebracht. Naast een isolerende werking, reguleren deze chips ook vocht. Hierdoor worden vochtproblemen in de toekomst vermeden en hebben de bewoners warme voeten!

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel 0318-734190 of mail naar info@zwamtotaal.nl.

 Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...