Weert krijgt eerste verplaatsbare woningen

Weert krijgt eerste verplaatsbare woningen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Wonen Limburg heeft in Weert de eerste tien ONE-woningen laten plaatsen. Er moeten er in totaal dertig komen. De corporatie stelt de verplaatsbare woningen tijdelijk beschikbaar aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee wordt de huidige, tijdelijke druk op de woningmarkt verlicht.

Wonen Limburg zet op dit moment op diverse plekken in Limburg in op tijdelijke huisvesting. Op dit moment is er namelijk nog veel vraag naar sociale huurwoningen. De corporatie is zich er echter van bewust dat de vraag in de toekomst gaat veranderen. “Dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met wat we op de traditionele manier aan woningen bouwen”, licht Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg toe. “Bovendien duren die trajecten veel langer. We willen nu direct woningen toevoegen, om aan de vraag van nu te kunnen voldoen. Daarom plaatsen we dus op diverse plekken in Limburg tijdelijke, flexibele woonruimte. Waaronder 30 stuks in Weert.”

Vanaf begin juni kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. De andere woningen komen aan de Marinusweg en Heuvelweg. Alle 30 ONE-woningen zijn bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het huis is slim ingedeeld en oogt verrassend ruim. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken en badkamer. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer. Bovendien zijn de woningen zeer energiezuinig, mede vanwege de zonnepanelen op het dak. De woningen worden verhuurd via 'loting' en 'direct te huur'. De maximale huurtermijn bedraagt twee jaar. De huurprijs van de woningen is 587 euro per maand.

Een greep uit ons leveranciersregister

IMI Hydronic Engineering
IMI Hydronic Engineering is specialist op het gebied van hydronische distributiesystemen ...
SMSParking BV
Mobiel parkeren via sms, app en internet!
Erasmus School of Accounting & Assurance
Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties ...