Geld verdienen zonder te investeren

Geld verdienen zonder te investeren

Gepubliceerd op:

De titel van dit artikel lijkt wel een spambericht zoals die vaak ongewenst via de email ontvangen wordt. Gouden bergen waar u niets voor hoeft te doen. Van Schöll Advies is met dit concept aan de haal gegaan en heeft een dienst ontwikkeld die wel het karakter heeft van de boodschap, maar die gelijktijdig ook waar is. Waar gaat het om?

In een vorig artikel hebben wij u bericht over ons concept om platte daken van flatgebouwen te voorzien van zonnepanelen voor de elektriciteitsvoorziening van het gebouw zelf (lift, verlichting, etc). Op die manier kon u tegemoet komen aan uw duurzaamheidsdoelstelling, konden ca. 60% van de appartementen een labelstap maken en leverde het ook nog vanaf dag één een positief rendement op.

Het enige probleem was de investering. Door alle onzekerheden uit Den Haag, waarbij hoe dan ook een deel van de kasstromen van corporaties zouden worden afgeroomd, hielden de meeste corporaties hun hand op de knip. Terecht, want geld uitgeven in onzekere tijden is wel heel erg Keynesiaans, maar niet altijd even slim. Een corporatie meldde ons dan ook: “Jullie hebben een goed concept, een goede business case, een goede reputatie, maar kunnen jullie ook geld meenemen?”

Om voor deze patstelling een oplossing te vinden, zijn wij op zoek gegaan naar een financier die bereid was risicodragend vermogen te steken in dit soort projecten. Wij hebben deze gevonden in de vorm van De Lage Landen Lease. De Lage Landen is een onderdeel van de Rabobank en heeft zich bereid verklaard de woningcorporatiesector als doelgroep in hun beleid op te nemen.

Kort samengevat kunnen wij op dit moment turn-key, full-service en volledig gefinancierde PV-projecten aanbieden met een rendement van ongeveer 8,5%-11,5% (afhankelijk van de specifieke business case). De kop van dit artikel, om geld te kunnen verdienen zonder te investeren, is dus geen onzin.

Als u geïnteresseerd bent en u wilt dat wij voor u een op maat gemaakte business case maken, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Het enige dat wij van u nodig hebben is de oppervlakte van het dak (of de daken natuurlijk), het adres en het huidige elektriciteitsgebruik (aantal kWh/jaar) van het gebouw. Op grond hiervan kunnen wij een eerste business case voor u opstellen en deze komen presenteren. Het opstellen van deze business case en de presentatie is natuurlijk volledig vrijblijvend en er zitten geen kosten aan verbonden.

Neem contact met ons op via info@vanscholladvies.nl of bel ons op 0416 280 880

Een greep uit ons leveranciersregister

Tonzon
In 1980 heeft het Nederlandse bedrijf TONZON een revolutionaire isolatiemethode ontwikkeld ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Storingservice.nl
Storingservice.nl - uw partner bij storingen en calamiteiten ...