Wonen Delden en Tenten Solar Zonnepanelen gaan samenwerken

Wonen Delden en Tenten Solar Zonnepanelen gaan samenwerken

Gepubliceerd op:

Wonen Delden, de woningcorporatie die in het Twentse Delden circa 800 wooneenheden verhuurt, is een samenwerking aangegaan met Tenten Solar Zonnepanelen. Na dit project, dat 200 grondgebonden woningen betreft, is meer dan de helft van de wooneenheden van zonnepanelen voorzien.

Tenminste, als de huurders er voor kiezen zonnepanelen te laten installeren. De verwachting is, zeker gezien de huidige energieprijzen, dat velen met het plan instemmen. Een mooie stap voor Wonen Delden dat in haar missie aangeeft te willen zorgen voor een duurzame leefomgeving met betaalbare energielasten.

Eerder uitgevoerde projecten zijn uitgevoerd door andere solar bedrijven, maar dit keer is de keuze gevallen op Tenten Solar Zonnepanelen: ,,Meerdere woningcorporaties hebben ons aangegeven goede ervaringen met Tenten Solar te hebben. Er spreekt ook veel vertrouwen uit de gesprekken die we met Tenten Solar Zonnepanelen hebben gehad tijdens de aanbestedingsprocedure. Wat wij heel belangrijk vinden is dat Tenten Solar Zonnepanelen een brede ervaring heeft met woningcorporaties. Ze hebben een speciale afdeling opgericht, dat weet hoe ze een woningcorporatie moeten ontlasten en hebben veel aandacht voor communicatie met de huurder.’’

Wonen Delden heeft ervoor gekozen om de gehele installatie en services, van benadering van en communicatie met huurders tot de nazorg uit te besteden. Alle huurders worden goed voorgelicht door Tenten Solar, waarna zij de keuze krijgen om zonnepanelen te laten installeren. ,,Huurders zijn niets verplicht. We vragen van hen een bijdrage per paneel per maand, maar uiteindelijk gaan huurders besparen op de energielasten. Ook als energieprijzen weer zouden normaliseren,” benadrukt de woningcorporatie.

Alle pv-installaties uit dit project worden met SolarEdge-omvormers met optimizers geplaatst. ,,Wij streven een totale verduurzaming van onze eenheden na. Dankzij een optimizer achter ieder paneel wordt er een maximaal rendement gehaald. Tenten Solar Zonnepanelen heeft ons hierin goed geadviseerd.”

Tenten Solar streeft ernaar om een samenwerking zo optimaal te laten verlopen. ,,Voor de huurder, de woningcorporatie en al onze collega’s die bij het project zijn betrokken. Mede hierom starten we met de installatie van een aantal proefwoningen. Op deze wijze kunnen we de samenwerking optimaliseren en de uitvoering afstemmen alvorens alle installaties gemonteerd worden. De realisatie van het project willen we in het vroege voorjaar van 2023 afronden,” aldus Bram Reukers, commercieel directeur van Tenten Solar Zonnepanelen. ,,Elke samenwerking verloopt via een uniek projectplan dat past bij het project. Iedere woningcorporatie en ieder project vraagt een specifieke aanpak.”

         

Een greep uit ons leveranciersregister

Koston Nederland BV
Koston Isolatie, specialist in isolatie en energiebesparing ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...
ALUTHERM Heating
Specialist in grote hybride systemen van 170kW tot 1500kW en gasgestookte CV-ketels van 170kW tot 2200kW ...